35 v + odottajat, vol 6

Heippä äidit! :wave:

Pitkästä aikaa kuulumisia täältäkin suunnalta. Kaikki on mennyt ihan hyvin :) Masussa asustelee melkoinen potkunyrkkeilijä ainakin myllerryksestä päätellen, mielenkiinnolla odottelen aikoja kun vaavi kasvaa vielä isommaksi. Taitaa olla mahanahka sitten koetuksella ;)

Viime viikolla käytiin rakenneultrassa ja eilen vielä sitten mielenkiinnosta 4d-ultrassa. Esikoiselta ei moiseen menty, mutta nyt sitten ajateltiin että vois olla hieno kokemus. Ja sitähän se kyllä oli. Uskomattoman selkeät kuvat vauvan kasvoista ja muustakin rakenteesta. Lopulta sitten haluttiin myös arvio sukupuolesta, vaikka alkuun sitä mietittiin että halutaanko tietää. Ja oma arvaus meni kyllä sitten ihan nappiin. Täällä en sitä uskalla kertoa, koska ei kerrota sitä muillekaan :) Nyt sitten vaan odotellaan... Jaksuja kaikille eteenpäin.

t. jose-fiina & tyyppi 23+0
 
Iltaa naiset!

Piiitkästä aikaa. Saas nähdä onnistuuko viestin kirjoittaminen nytkään, tuntuu yhteys tökkivän.

Toivottavasti kaikki voivat tällä hetkellä hyvin, kaikkia vaivoja on tuntunut olevan. Uusiakin on tullut mukaan, tervetuloa.

Omassa navassa ei pahemmin uutta, paitsi se napa näyttää karkaavan aina vaan kauemmas eteenpäin- masu on pyöristynyt vauhdilla. Neuvolassa pompattiin alakäyrältä yläkäyrälle kuukaudessa (eri mittaaja tosin) :ashamed: Esikoisestakin aluksi oli hyvin pieni pötsi, lopuksi valtaisa pallo, eli samaa menoa tälläkin kertaa. Toki suklaakin maistuisi kovastikin, närästys hillitsee kyllä herkuttelua ainakin hieman.

Monet ovat jos tosi pitkällä! Odottelen innolla vauvauutisianne.

Isobell 27+ 3
 
Täältä taas neuvolaterveisiä. Verenpaine on laskenut entisestään eikä siis ihme että huimaa aamuisin. Maha on nyt keskikäyrällä ja terveydenhoitaja arveli vauvan tulevaksi syntymäpainoksi 3,5 kg. Nyt kaveri on pää alaspäin mutta saattaa tietysti vielä kieppua näillä viikoilla.

Alkaa liikkuminen olla jo aika hidasta ja vaivoja riittää vaikka muille jakaa. Paljon rankempi on ollut tämä raskaus kuin aiemmat, ilmeisesti ikä on tehnyt tehtävänsä.

Mitäs muille listalaisille kuuluu? Onko sairaustilanne vihdoin helpottanut kun kevät kolisee kynnyksillä?

Keskeneräinen + Kuopus 30+1 (Näyttää jo komeilta nämä viikot)
 
Moikka!

Täällä oon vähän huonoja uutisia; kävin pelkopolin kontrollisssa eilen, ja siellä selvisi, että vauva on noin 0,5 kg painoarviossa jäljessä (pikkuinen aika tarkkaan 2 kg kun pitäisi olla 2,5 kg) ja pahasti käyriltä tippunut, eli näyttää siltä, että alkaa jo tässä vaiheessa vaivaamaan taas tuo istukan vajaatoiminta. Vauva on vielä poikittain, mutta sentään liikkuu ahkerasti. Uusi kontrolliaika on ensi torstaina, ja jos luvut eivät näytä paranevan, mennään varmaan aika pikaisella sektiolla. Sain liikkeenlaskentaohjeet, ja jos vähänkään näyttää tahti hiljentyvän, sain käskyn tulla suoraan polille käyrille.

Keittiöremontti ei etene, vielä ollaan betonipinnoilla, lisäksi esikoinen on valvottanut kun flunssakierrettä pukkaa, ja olen nyt itsekin 38,2 asteen kuumeessa. Työt sentään periaatteessa loppuivat eilen.

Ei paljon hurraamista täällä, toivottavasti muilla menee paremmin. Itkettää ja masentaa, tosin 4 viikon valvontakierteellä voi olla asian kanssa jotain tekemistä. Ja täysin keskeneräisellä remontilla.

LK & kakkonen 35+6
 
Lintukoira: Toivottavasti huomisessa kontrollissa on parempia uutisia! Eipäs tuohon voi kovin lohdullista sanoa, ainoastaan sen että on hyvä että nykylaitteilla havaitaan kasvun hidastuminen. Ja onneksi nykyisin osataan hoitaa pikkuisia hyvin, jos keisarinleikkuakseen joudut pikaisesti.

Täällä viikko rikki huomenna, äitipolille sitten taas ensi viikolla.
 
Lintukoira: Hirmuisesti voimia! Toivottavasti kaikki on hyvin kontrollissa! Ainakin viikkoja on jo kertynyt hyvin ja kokoakin kuitenkin melko hyvin eli ei ole ihan pikkiriikkinen keskonen vaikka nyt syntyisikin.

(.) Tänään oli taas neuvola. Kaikki muuten hyvin, mutta turvotusta on kertynyt tosi paljon ja sitä myötä myös paino on noussut huimaa vauhtia edellisen käynnin jälkeen ja sf-käyrä pompannut ylöspäin. Parin viikon päästä taas uusi käynti. Täytyy olla nyt tarkkana syömisten kanssa ja koittaa saada turvotusta pois siihen mennessä. Huomenna käyn vielä varmuudeksi verikokeilla kutinan vuoksi. Ekassa raskaudessa oli hepatogestoosi eli nyt varmistetaan ettei ole kysymys siitä. Vaavi on käsikopelon perusteella raivotarjonnassa. Toivottavasti pysytteleekin niin päin loppuun asti. Loppukuusta on lääkärineuvola, jolloin tarkistetaan ultralla vauvan koko ja tarjonta.

Barbbis 32+4
 
:heart::heart:# 35 v + odottajat, vol 6 #:heart::heart:


Maanantai 07.05.2012

Riina72...............39v..........3 tulossa........2.4.la.......TYKS
Papuli.................36v..........4 tulossa........4.4.la.......TAYS
lily-rose..............36v..........9 tulossa........?..............?
anni.M................36v..........3 tulossa.......20.5.la......KOKS
Eemas................39v..........3 tulossa......26.5.la.......TAYS
Lintukoira............37v..........2 tulossa......27.5.la.......PHKS
tuhmuke.............36v..........2 tulossa......17.6.la.......?
Nona76..............35v..........4 tulossa......19.6.la.......TYKS
Barbamama35......36v.........3 tulossa......23.6.la.......TYKS
Keskeneräinen.....38v...........3 tulossa.......5.7.la........MKS
Isobella..............38v...........2 tulossa.....19.7.la........TAYS
Tuulispää_75......36v...........1 tulossa.....24.7.la........TYKS
LeaderOfMyBack..38v........3 tulossa.......25.7.la........K-SKS
Uusihanuus........36v.........3 tulossa.......30.7.la.........?
Millikkä...............37v........4&5 tulossa......3.8.la........K-SKS
äiskä-73............39v.........4 tulossa.........8.8.la.........PHKS
jose-fiina...........36v........2 tulossa.......17.8.la........?
Paloma75...........37v........1 tulossa........27.8.la........Lohja
Minea-76...........35v........3 tulossa........28.8.la........OYS
Aurinkoi12.........41v........3 tulossa........?................?
Scarleth...........35v........1 tulossa........?................?
ei vielä.............37v........1 tulossa........11.9...........?
Killi12...............38v........2 tulossa........10.10..........?
Sussu-72..........?...........1 tulossa.........?...............?


:heart: SYNNYTTÄNEET: :heart:

amfora....poika...3800g.52cm...RV 40+3....29.02.12.
 
Heipä hei listalaiset!

Täällä se ois nyt virallisesti ensimmäinen kesäloma päivä ja siitä sitten äippälomaan ;)

Lintukoiralle iso hali ja jaksamisia kovasti!

Barbamama toivottavasti saat turvotusta laskemaan...

Täällä selkä vaivailee aina yöaikaan että ei meinaa saada kunnolla nukuttua
mutta muuten on kyllä mennyt ihan hyvin, paitsi noita kiloja ei kyllä tarttis enää
tulla lisää :p
Tsemppiä ja jaksamista kaikille odottajille :wave:

Äiskä-73 rv26+5
 
Heipä hei kaikille :wave:

En ole kirjoitellut sen ensimmäisen kerran jälkeen. Alku meni niin oksennellessa, sitten tuli ne kaikki mietinnät siitä, että onko kaikki hyvin. Vaikka kaikki ultrat ja kaikki näytti hyvältä. Nyt viimeiset 8 vko on mennyt melko helposti hengitellessä, kun vauva potkii oikeen kovasti ja ilmoittaa itsestään joka hetki!

Täytyy sanoa, että on hieman erilaista olla raskaana 20-vuotiaana kun 36-vuotiaana, sitä vaan kerkii miettiä jos jotakin. Vaikka muuten olen melko helpolla päässytkin, nyt kun alkuraskauden pahoinvoinninkin on jo unohtanut. Tämä hullu suunnittelee jo, että joskos vielä yksi lapsi suotaisi tämän jälkeen. :LOL: Ei taida olla kaikki tässä päässä kunnossa.

Onkos täällä muita uusperheen äitejä? Omat haasteensa tässä, mutta täytyy sanoa, että melko kivuttomasti mennyt tähän mennessä ja lapset innoissaan masua pitelee ja juttelee pikkuiselle. Silti sitä miettii, että mitä kun vauva syntyy kuinka tuo pienimmäinen asian ottaa, onko kovinkin mustasukkainen..

Vielä olisi töitäkin jäljellä 12 päivää, ja työmotivaatio täysi nolla, mutta yritän sinnitellä töissä, lähinnä lyllerrän paikasta toiseen :D

Toivotaan meille kaikille oikeen lämmintä kesää ja ihania masun kasvatus hetkiä :heart:

-uusihanuus 28+2
 
Uusihanuus, yhdyn täysin siihen että ikä kyllä taitaa tuntua raskaudessa. Tai sitten unohtaminen vain on ollut niin perusteellista...

Äitipoli terveisiä täältä, vauva on n. 2kg eli kasvanut hyvin. On jo pää alaspäin, mutta ei onneksi paina kohdunsuuta vaikka onkin jo tosi alhaalla. Pääsin sydänäänikäyräänkin- olinkin unohtanut sen ilon kokonaan. Pikkuinen ei hirveästi tykännyt vaan yritti lykätä anturaa pois.:)

Selkäkipukin alkoi pari päivää sitten joten elämä on hidastunut entisestään. Eipä paljon enää viitsi kumarrella, sen verran tuo kumpare on tiellä. Onneksi on alkanut tulla niin lämmin että on päässyt ulos istumaankin- pitkät kävelylenkit ovat toistaiseksi historiaa.

Kevätterveiset listalaisille! Ja käykää kertomassa syntymäuutisiakin, siellä oli useampi joiden laskettu aika on reilusti takana.

Keskeneräinen + Kuopus 32+1
 
Heip pitkästä aikaa...täällä meni hulinaksi vauvan syntymän jälkeen...

eli "Lilli" syntyi vihdoin 17.4. viikoilla 41+5, jolloin siis käynnistettiin. Tytsy oli 47cm ja 3100g. Pieni ja siro .. synnytys oli helppo (siis synnytykseksi...onko se koskaan helppo?) ja kesti vajaat viisi tuntia. Nyt on ihan tuhutin kainalossa. Sisarukset ottivat tulokkaan hyvin vastaan ja suurilta draamoilta ollaan vältytty ainakin toistaiseksi.

Tsemppiä kaikille loppuodotukseen ja aurinkoista kesää!
 
Onnea pienestä prinsessasta Papuli! :flower: :heart: Ihanaa kuulla, että kaikki meni hyvin =)

uusihanuus: Sama on huomattu täälläkin eli raskaana olo näillä vuosilla on ihan eri juttu kuin 10 vuotta sitten... Saa nähdä miten jaksaa synnytyksen ja vauva-ajan. Uusperheen äiti minäkin olen. Tämä tulokas on miehelleni ensimmäinen ja minun edelliset ovat jo melko isoja. Eniten olen miettinyt miten minun ja miehen kasvatusmetodit sopii yhteen. Tähän asti minä olen viimekädessä päättänyt lasten asioista. Sillä tavoin ainakin arki siis muuttuu.

(.) Neuvolassa oli kaikki taas hyvin. Painokin oli hieman laskenut ja sf mitta palannut käyrälle. Todennäköisesti nuo siis johtui vain suuresta turvotuksesta mitä oli viime käynnillä. Nyt turvotus on jotenkin hallinnassa. Syön monta purkkia ananasta päivässä mikä on selkeästi auttanut. Verikokeet oli ok eli kutina johtui onneksi jostain muusta. Antihistamiini on vähän auttanut eli sekin liittyy ehkä näihin kevään allergioihin. Seuraava käynti onkin lääkärineuvola missä ultrataan. Jänskättää kuulla kuinka iso tämä jo on... Itsestä on jo vähän aikaa tuntunut, ettei tämä ihan pieni ole ja samaa epäili neuvolan terveydenhoitajakin.

Barbbis 34+5
 
:heart::heart:# 35 v + odottajat, vol 6 #:heart::heart:


Sunnuntai 20.05.2012

Riina72...............39v..........3 tulossa........2.4.la.......TYKS
Papuli.................36v..........4 tulossa........4.4.la.......TAYS
lily-rose..............36v..........9 tulossa........?..............?
anni.M................36v..........3 tulossa.......20.5.la......KOKS
Eemas................39v..........3 tulossa......26.5.la.......TAYS
Lintukoira............37v..........2 tulossa......27.5.la.......PHKS
tuhmuke.............36v..........2 tulossa......17.6.la.......?
Nona76..............35v..........4 tulossa......19.6.la.......TYKS
Barbamama35......36v.........3 tulossa......23.6.la.......TYKS
Keskeneräinen.....38v...........3 tulossa.......5.7.la........MKS
Isobella..............38v...........2 tulossa.....19.7.la........TAYS
Tuulispää_75......36v...........1 tulossa.....24.7.la........TYKS
LeaderOfMyBack..38v........3 tulossa.......25.7.la........K-SKS
Uusihanuus........36v.........3 tulossa.......30.7.la.........?
Millikkä...............37v........4&5 tulossa......3.8.la........K-SKS
äiskä-73............39v.........4 tulossa.........8.8.la.........PHKS
jose-fiina...........36v........2 tulossa.......17.8.la........?
Paloma75...........37v........1 tulossa........27.8.la........Lohja
Minea-76...........35v........3 tulossa........28.8.la........OYS
Aurinkoi12.........41v........3 tulossa........?................?
Scarleth...........35v........1 tulossa........?................?
ei vielä.............37v........1 tulossa........11.9...........?
Killi12...............38v........2 tulossa........10.10..........?
Sussu-72..........?...........1 tulossa.........?...............?


:heart: SYNNYTTÄNEET: :heart:

amfora....poika...3800g.52cm...RV 40+3....29.02.12.
Papuli.....tyttö...3100g.47cm...RV 41+5....17.04.12.
 
Heissan kaikki!

Onnea kovasti pikku tytöstä Papuli :heart:

uusihanuus täällä kanssa yhdyn edellisten kanssa samaan että ei enään
täälläkään odotus suju ihan yhtälailla kun 20-30 vuotiaana...
täällä on kanssa tavallaan sillen uusperheellinen että ensimmäinen lapseni on eri isästä ja
sitten nämä nuorimmaiset ja tuleva vauva saman miehenkaa, en hirveemmin ole enää
asiaa pohtinut kun on jo tuttua.
Nyt tämä meidän nuorimmainen välillä silittelee äitin masua ja omaansa, sitten tokaisee äidiltä tulee vauva ja minulta kissa :LOL: (tykkää meinaan hirveesti kissoista) aika hupaisaa kuunnella...

Neuvolassa kävin keskiviikkona kaikki oli muuten hyvin mutta verenpaineet jonkinverran alhaiset ja valittelin hirveetä väsymystä, käski ruveta juomaan nestettä enemmän ja aloittamaan lisä raudan syönnin jonka kyllä olinkin juuri aloittanut, nyt olen huomannut että eilen ja tänään oon ollut paljon pirteenpi kuin aikoihin ja myös muutaman yönkin oon nukkunut sikeesti, eli luulen että neste ja rauta on auttanut tätä mammaa kummasti... jotenkin niin ihana olo kun ei koko ajan väsytä =)

Mukavaa odotusta kaikille :wave: äiskä-73 rv28+4.
 
Kesäisissä tunnelmissa täällä.:)

Kävi viime viikolla: neuvola-aika oli aamulla ja bongattiin tosi alhainen verenpaine sekä korkea pullsi, paineet 85/46 ja pulsii 140... Jouduin samana päivänä menemään äitipolille ja sieltä vielä ensiapuun sisätautilääkärin konsultaatioon. Mitään ei löytynyt eikä järin päteviä ohjeitakaan tilanteeseen. Pitänee vain varoa etten kaatuile. Kyllä ne paineet siitä iltapäivään mennessä sitten nousevat.

Muutenkin kyllä tietää olevansa RASKAANA. Yöllä tuli närästyksestä uusi ulottuvuus; join vettä ja kun menin makuuasentoon, jonkin ajan päästä tuli oksennusta suuhun. Oli aika levoton taas aamuyö.

Tavarat alkavat olla kasassa, enin osa vaatteista pestynä joten voisi ottaa vähän rauhallisemmin nämä kauniit päivät.

Miten te joille oli kevätvauvoja tulossa? Odottelevatko toukokuiset edelleen?

Keskeneräinen sekä kuopus tänään tasan 34
 
Moikka! Vauvauutisia täälläkin; 18.5. syntyi pikkuruinen tyttö 2,28 kg ja 44 cm. Vain viikko oli laskettuun aikaan, pikkuinen oli kasvanut tosi hitaasti. Otettiin kasvukotrollikäynnillä sisään ja päädyttiin suoraan sektioon; kasvu oli pysähtynyt. Istukka näytti normaalilta, eikä kukaan osaa sanoa, miksi tyttönen kasvoi noinkin hitaasti. Tyttönen kasvoi pari päivää keskolassa ja päästiin pian osastolla ja kotiinkin. Virkeä plikka, vain pienikokoinen. Kaikki hyvin täällä:)

LK & Rinsessa 10 pv
 
Lintukoira: Onnea pienestä prinsessasta! :flower: :heart: Onneksi kaikki on nyt hyvin!

Keskeneräinen: HUI! Hirveän matalat verenpaineet sulla on olleet! Onko niitä tarkkailtu sen jälkeen? Onko tilanne parantunut?

(.) Tänään oli lääkärineuvola. Turvotusten lisäksi verenpaine oli koholla ja pissanäytteen proteiinit parilla plussalla. Siispä meidät lähetettiin suoraan sairaalaan näytille. Onneksi siellä pissanäyte oli puhdas, verinäytteet raja-arvojen sisällä vaikkakin ainakin joku oli siellä ylärajan tuntumassa ja verenpainekin laski hieman. Akuuttia hätää ei siis ainakaan ole. Nyt vain tarkkaillaan noita arvoja ja olotilaa mahdollisen raskausmyrkytyksen varalta.

Samalla ultrattiin vauvan kokoa ja asentoa. Raivotarjonnassa on onneksi. =) Kokoa löytyy turhankin paljon - nyt jo 3,5kg!!! :O Siispä sain tablettilääkityksen diabetekseen (tähän asti ollut vain oma verensokerin mittaus seuranta) ja ruokavalion kanssa pitää olla nyt tiukkana. Kahden viikon päästä on uusi vauvan painokontrolli. Jos silloin näyttää täyttyvän 4,5 kg laskettuun aikaan mennessä, synnytys käynnistetään rv 38-39.

Kaikesta huolimatta olen ihan hyvillä mielin. Ainakin nyt tilanne on tiedossa ja sille tehdään jotain. Vauvakin vaikutti voivan oikein hyvin ja näytti edelleen tytöltä =)

Barbbis 36+2
 
Onnea Papuli ja Lintukoira, ja tervetuloa vauvamaailmaan! :)

Meillä Karkauspäivän Poika täyttää tänään jo 3 kuukautta. Vauvan kanssa on mennyt hyvin, siitäkin huolimatta, että RS-virus iski vauvan ollessa 2 viikon ikäinen. Selvisimme ihmeen kaupalla ilman sairaalahoitoa, mutta toipuminen kesti kauan, ja sivutuotteena viruksesta tuli 2 korvatulehdusta. Sairastelusta huolimatta poika on ollut tosi helppo ja aurinkoinen vauva. Nukkuukin hyvin, ja täysimetyksellä ollaan toistaiseksi pärjätty. Ihanaa on seurailla pienen kehitystä, ja päivät kuluvat kuin siivillä vauvaelämän pyörteissä. Poika on sujahtanut luontevasti osaksi tätä uusperhettä. Kaiken kaikkiaan olen hirveän onnellinen, että uskaltauduin vielä "vanhoilla päivillä" toisen kerran äidiksi.
Hih, tulipas nyt hehkutettua. Tänään on hyvä päivä. :)

Tsemppiä vauvan kanssa elämää opetteleville ja teille vielä odottaville kanssasisarille!
 
Lintukoiralle paljon, paljon onnea pikkuisesta prinsessasta!:heart:

Barbamama: toivottavasti oireet pysyvät kurissa seurannalla. Onhan tällä tulokkaalla kieltämättä kokoa. Mutta pääasia tosiaan että kaikki näyttää hyvältä ja seurataan tarkkaan.:)

Minulla vähennettiin hiukan lääkitystä ja verenpaine on hivenen korkeampi ja aamuolo selkeästi vakaampi. Kilpirauhasarvon kanssa on ollut sählinkiä, omalääkäri sanoi että arvoni ovat "kummalliset" mutta sisätautilääkäri oli sitä mieltä että ovat ihan kelvolliset.

Neuvolassa kävin eilen ja siellä todettiin ettei tämä(kään) pienokainen pieni ole (Barbamama, täältä tullaan!). On ainakin sisarustensa kokoinen ellei isompi. Ja hyvin on jo lähtökuopissa niin että olen kyllä yllättynyt jos tämä menee laskettuun päivään asti. Joten ei lyödä vetoa, kuka tulee kertomaan seuraavat vauvauutiset!=)

Keskeneräinen+ Kuopus 34+6
 
Keskeneräinen: Hyvä, että on löytynyt parempi tasapaino lääkkeiden kanssa. =) Mullakin tämä tulokas on edellisiä isompi. Ensimmäinen oli syntyessään 3,5 kg ja tämä on jo nyt sen kokoinen. HUH! Voi kumpa tämäkin älyäisi tulla tuolta ihan vapaaehtoisesti ennen laskettua aikaa... Vielä ei ainakaan vaikuta siltä. Täytyy varmaan kokeilla kaikkia poppakonsteja, että saisi kohdunsuuta kypsemmäksi :LOL:
 
Onnea teille kaikille jotka olette saaneet jo prinssin tai prinsessan syliinne:flower: Me muut tulemme kovaa vauhtia perässä!

Tämä onkin ensimmäinen kesälomaviikko, mikä jatkuu sitten äitiyslomalla, joten enään ei tarvitse töihin raahautua ja hyvä niin, sillä yöunet alkaa olemaan välillä mitä on. Onneksi päivällä voi sitten laittaa leviäksi :whistle:

Mulla taitaa olla sama edessä kun sinulla Barbamamma. Sokerirasituksessa olin jo 17 raskausviikolla, ja kaksi patologista arvoa sain tietenkin. Siitä sitten alkoikin ruokavalion siistiminen ja sillä ollaan selvitty hyvin tähän asti, onneksi! Ensi viikolla sitten ultra, jossa arvioidaan vauvan kokoa. Sanoinkin miehelle, että pitäisi kohta ostella jo vaippoja, mutta olisiko kuitenkin viisaampaa ensin katsoa, onko tulossa 3kg vai 4,5kg, ettei liian pieniä sitten osta :LOL: Oliko sinulla barbamamma paljon ylimeneviä arvoja, kun sokereita seurailit?

Amfora Ihana kuulla, että uusi tulokas on sulautunut hyvin uusperhe elämään. Mä toivoin, että meillä kävisi samalla tavalla. Ainakin innostus on sitä luokkaa kaikilla. Ja olen ja niin onnellinen, että löysin uuden onnen ja vielä sellaisen ihmisen rinnalleni, joka oli vielä valmis tähän kaikkeen pyöritykseen. Molemmat ollaan toki tosi lapsirakkaita ja perhekeskeisiä. Mutta kyllä moni melko pimeenä meitä pitää, kun kohta on viisi lasta talossa heilumassa :p

(.) Neuvollassa tänään kaikki hyvin, jopa Hb oli noussut, saa vähentää rautaa. Vauvakin on asettunut nuppi alaspäin, mutta melkoinen liikkuja tämä epeli. Jos on viisikin minuuttia hiljakseen, niin jo minulla on huoli, onko kaikki hyvin? Maha on mitä ihmeellisimmissä asennoissa välillä kun toinen venyttelee.

Nyt kuulkaa nautitaan kesästä ja lämmöstä. Nautitaan turvonneista nilkoista (omat jalat alkavat muistuttamaan ajoittain elefantin jalkoja) ja isoista mahoista, hormooni hikoilusta =) Mitä nainen ei olisi valmis tekemään pienen tuhisevan palleron eteen :heart:

- Uusihanuus 31+2
 
Onnittelut kaikille jo vauvautuneille! :heart: Perässä tullaan, sitten joskus. Toisilla taitaa tuo päivä olla hyvinkin lähellä. Itselläni ei mitään merkkiä. Ei ihan vielä tosin tarvitsisikaan.

Aika hurjia painoarvioita ovat jotkut saaneet. Täällä ei mitään käsitystä masulaisen koosta. Sokerirasitukseen en päässyt/ joutunut tässäkään raskaudessa, kun olen alle 40 ja esikoinenkin oli normaalikokoinen. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että monessa paikassa yli 25v. laitetaan raitukseen. Mitään synnytystapa-arvioitakaan ei tehdä, ei siis mitään ajatusta minkä kokoinen on tulossa. Samoissa mitoissa mennään kuin esikoisestakin (nyt painon nousu alkaa tasaantumaan, toivottavasti ja cf-mittakin keskikäyrällä).

Kohta äippälomalle. Työmotivaatiokin on kyllä jo aika heikkoa. Esikoinen on vielä sairastellut kovasti viime ajat. Väsy on.

Jotain piti vielä kommentoida, mutta muistikatkos.

Kesä(kuu) jo käytännössä täällä. Ihanaa.

Isobell ja pikkuinen tasan 33 (kai)
 
Terveiset äitipolilta! Painoarvio oli nyt 2,5 kg, ultrassa kaikki normaalia. Kohdunkaula pehmeä ja enää 1 cm ja kohdunsuu 2 cm auki. Pää oli myös tosi alhaalla, ja käyrään jäi "hieno" supistus. Joten lääkäri sanoi että vauva "saa" syntyä nyt milloin tahansa kun viikkoja on jo tämän verran. Epäili ettei laskettuun aikaan mennä mutta ei toisaalta lähtenyt arpomaan tarkkaa syntymäpäivää. Sain kehotuksen tulla herkästi sairaalaan ja varovaisesti vihjattiin ettei matkailu ole enää suositeltavaa.

Huimaukselle ei valitettavasti voida mitään, joten loppuraskaus pitää mennä tosi varoen etten pyörry pitkin paikkoja. Niin, ja tänään tuli täyteen minulle 39 v- arvelinkin ehtiväni täyttää ennen vauvan syntymää. Toisaalta eipä tämä taida huikea ikä olla nykypäivänä uudelleen synnyttäjälle ja kuopukselle.

Kaunista (ja mielellään myös lämmintä!) kesää!

tv: Keskeneräinen + Kuopus tasan 36 vk
 
Piiitkästä aikaa kirjoittelen tänne ja näköjään olette muutkin pitäneet hiljaiseloa. Mitä kaikille kuuluu?

Meidän prinsessa syntyi 12.6. Synnytys käynnistettiin lopulta maksa-arvojen vuoksi vaikka sitä mietittiin jo koko arvionkin jälkeen. Tyttö syntyi toisena käynnistyspäivänä rv 38+3. Painoarvio osui erittäin hyvin kohdalleen. 2 vrk ennen syntymää painoksi arvioitiin 3800g ja syntymäpaino oli vain 25g yli sen. Synnytys sujui hyvin ja nopeasti (papereihin merkittiin kokonaiskestoksi 4 tuntia ja ponnistusvaihe 7 minuuttia) =)

Jaksoin synnytyksen hyvin lähes luomusti (kivunlievityksenä jumppapallo, kaurapussit, äänen käyttö ja aquarakkulat) vaikka vähän etukäteen pelkäsin iän vuoksi. Vasta vauvan syntymän jälkeen tuntui, että voimat alkoivat hiipua kun istukkaa koitettiin saada ulos 1,5 tuntia... Koko tämän ajan tuli tipan voimin supistuksia, piti maata siinä sängyllä ja vatsaa paineltiin vähän väliä niin aloin olla aika poikki. Helpotus oli suuri, kun istukka lopulta tuli ulos.

Tyttö oli alkuun todella rauhallinen tapaus, mutta nyt on alkanut jo näyttää temperamenttiaan :LOL: Taitaa olla samanlainen tulisielu kuin siskonsakin. Jos ei saa mitä haluaa sillä sekuntilla, alkaa "palosireeni" soida ;) Arki vauvan kanssa on sujunut tosi hyvin. Mies on pitkällä lomalla ja isommat lapsetkin auttelevat mielellään vauvan hoidossa =)

Ihanaa raskausaikaa ja tsemppiä synnytykseen teille kaikille!

Barbbis ja prinsessa 12 pv
 

Yhteistyössä