3kk ikäisellä vauvalla uotaa silmä

  • Viestiketjun aloittaja p
  • Ensimmäinen viesti
p
eli rupes eilen rähmimään ja vuotamaan,silmän ulkonurkassa,siis ulkopuolella on jokin punoittava näppy... voinko oottaa hyvillä mielin huomis aamuun jolloin meillä neuvola vai pitääkö jo tälle päivää käydä tk:lla???
 
Jos silmä ei rähmästä muuraudu umpeen niin sitten tuskin on hätää. Meidän pojalla oli tuon ikäisenä kyynelkanavan ahtauma ja silmä vuoti ja rähmi päivästä toiseen. Pyyhi silmää vaikka keitettyyn veteen(jäähdytettyyn tietenkin) kastetulla vanulla, ulkonurkasta sisänurkan suuntaan..
 
Meillä käskettiin rähmimää silmää hoitaa kunnon huuhtelulla. Keitettyä vettä kaadoimme nokallisella mukilla silmään ja vauva oli sylissä sillain kyljellään. Parilla ekalla huuhtelulla tuli rähmää tosi paljon pois ja sitten väheni. 5 x päivässä lääkäri käski huuhdella. Vanulapuilla saatoin ottaa siinä huuhteluiden välissä rähmää pois, jos tuli silmänurkkaan. Mutta pelkillä vanulapuilla ei oltaisi saatu kaikkea rähmää pois noin tehokkaasti.

Saatii silmätipatkin, mutta kun parani parissa päivässä niin ei tarvittu lääkettä.
 
pyydä
puhdista tosiaan keitetyllä vedellä ja pyydä neuvolasta silmätipparesepti varmuuden vuoksi. Meillä tytön silmä vuoti ekat reilu 3kk ja rähmi myös koko ajan. Lopulta 3 tippakuuri puri ja rähmiminen loppui kokonaan. Enää en ole huomannut silmänkään olevan kosteampi kuin toinen.
 

Yhteistyössä