3v lapsella kolmas korvatulehdus kuukauden sisään... mikähän siihen syynä?!

Ekan kerran siis kuukausi sitten, silloin lekuri kirjoitti siihen Ditrim duplon, ei meinannut kuume silloin laskea ja käytettiin taas lääkärillä joka sanoi että korva punottaa, mutta ei se paha ole... sitten parin viikon päästä nousi taas kuume ja taas oli sama korva tulehtunut, silloin siihen kirjoitettiin Zithromax kuuri, 3 pvä kestävä. Siitä viikon päästä oli lastenpolilla aika niin kattoi samalla korvat ja hyvät olivat silloin. Nyt taas edellisestä kerrasta siis kaksi viikkoa ja taas korvat, nyt molemmat kuulemma tosi tulehtuneet. Nyt kirjoitti lääkäri 5 päivää kestävän zithromax-kuurin.. saa nähdä meneekö tällä ohi, jos ei niin kuulemma käynti korvalääkärillä ja otettava näyte korvasta että mikä bakteeri siellä muhii, mistähän tässä on oikein kyse?! miksi näin usein tulehduksia?
 
"vieras"
Siellä on sellainen bakteeri johon noi atibioottit ei tehoo, menisin ottamaan sen näytteen et saa täsmä kuurin, meillä tehtiin tommosen jälkeen vielä niin että söi normaali kuurin jälkeen toisen viikon estolääkityksenä - ettei tullu ihan uutta heti perään
 
Niin joo ja jännää olis se että antibiootti ei noihin tehoa, kun söi siis 2 vko sitten sen Zithromax-kuurin ja silloin kyllä siis ainakin hetken oli korvat hyvät..? olikohan kuuri vaan sitten liian lyhyt tai jotakin?!
 
"vieras"
Niin joo ja jännää olis se että antibiootti ei noihin tehoa, kun söi siis 2 vko sitten sen Zithromax-kuurin ja silloin kyllä siis ainakin hetken oli korvat hyvät..? olikohan kuuri vaan sitten liian lyhyt tai jotakin?!
Toihan on sellanen antibiootti et syödään 3-5 päivää ja se tehoo 10 päivää, eli teillä ei oo tehonnut, sitä mä ihmettelen et miksi kaksi samaa bioottia peräkkäin jos ei ekakaan tehoo.

Näyte on meillä kerran otettu ja silloin oli tuubitettu lapsi kyseessä = korvat vuosi joten se oli helppo ottaa. Muuten en en tiedä.
 
"pipari"
En osaa sanoa syytä, mutta suosittelen xylitolin käytön lisäämistä huomattavasti (jos ette jo nykyään käytä). Ainakin meillä katkaisi (muiden muutosten ohella tietty) korvakierteen eikä kohta pariin vuoteen yhtään tulehdusta.
 
"vieras"
Kyseessä on varmasti ollut yksi ja sama tulehdus, mikä ei ole lähtenyt syödyillä kuureilla pois. On saattanut välillä lähteä paranemaan, mutta ärhäköitynyt uudestaan. Sitä on aika mahdoton sanoa, mistä johtuu ettei kuuri tehoa. Poikani söi yhteen ja samaan tulehdukseen muutamaan otteeseen monta kuuria ilman että tulehdus olisi lähtenyt kokonaan pois. Syitä tehoamattomuuteen voi kuulema olla monia, kuuri on väärä/liian lyhyt, tulehdus on niin märkäinen ettei antibiootti pääse puremaan jne. Suosittelen korvalääkärille menoa. He ovat tämän asian ammattilaisia, osaavat kertoa asiat kunnolla ja mahdollisesti jossain vaiheessa suosittelevat putkia ellei tulehdukset helpota.
 
Mutta sitä ihmettelen, että kuinka sen ekan Zithromax-kuurin jälkeen, aloituksesta siis 9 päivänä korvat näyttivät kuitenkin jo terveeltä, jos siis tuo zithromax ei tuohon tehoaisi? kai ne korvat oloisi silloin vielä punaiset olleet jos tämä olisi samaa tulehdusta?
 
Olisi pitänyt vaihtaa antibiootti toiseen antibioottiin. Putket korviin?
Xylitolia ja maitohappobakteereja.
Suosittelen ihan ammattitaitoista korvalääkäriä. Terveyskeskuslääkärit eivät välttämättä osaa korvatulehdusasioita. Kokemusta on.
 
"vieras"
Mutta sitä ihmettelen, että kuinka sen ekan Zithromax-kuurin jälkeen, aloituksesta siis 9 päivänä korvat näyttivät kuitenkin jo terveeltä, jos siis tuo zithromax ei tuohon tehoaisi? kai ne korvat oloisi silloin vielä punaiset olleet jos tämä olisi samaa tulehdusta?
Kävitkö korvalääkärillä? Itse en korvakierteisen lapsen (nyt putkitettu ja tulehduksia ed. välillä) lapsen kanssa paljoa "luottaisi" terv.keskus lääkärin arvioon terveydestä/tulehduksesta. Ei millään pahalla heidän ammattitaitoaan kohtaan, mutta eron huomaa kun käy kunnon korvalääkärillä. Suosittelen ellette ole jo asiakkaina.
 
"vieras"
Mun arvaus on että ekalla kerralla korva vain punoittanut - > turha antibioottikuuri joka tuhoaa vastustuskyvyn ja sen jälkeen korvakierre on valmis.

Tästähän oli jotain tutkimuksia että korvatulehdus uusii herkemmin jos siihen on syöty antibioottikuuri.

Korvavaivojen kanssa kannattaa mennä suoraan korvalääkärille, vaikka se maksaisikin enemmän. Voi välttyä turhilta putkituksilta ja antibioottikuureilta.

Mun kaverilla kävi niin että tk lääkäri kirjoitti antibioottikuurin korvatulehdukseen, poika sai antbiootista voimakkaan allergiareaktion ja joutui päivystykseen. Päivystyksessä erikoislääkäri katsoi korvat eikä ollut korvatulehdusta ollenkaan... Kiva varmaan siinä sitten vanhempana tietää että lapsi söi turhan kuurin ja sai turhan allergiareaktion.
 
Tiedän
Sen eritteen häviäminen korvasta ensinnäkin kestää kuukauden. Eli jos on kaks viikkoo sitten kunnolla tulehtunu niin viikon-kahden päästä se ei todellakan ole kunnossa. Jos taas korva vaan punottaa niin se ei välttämättä tarvitse merkitä tulehdusta, se voi punottaa esimerkiksi huudostakin. Mäkin suosittelen ehdottomasti tossa tilanteessa kunnon korvalääkärillä käyntiä.
 
"hellou"
Meillä tyttö söi viisi kuuria peräkkäin ja suunnilleen samanlailla kuin teillä.. Putket auttoivat, olisivat vain aikaisemmin ne jo saaneet laittaa!! vaadi putkia lapsen korviin!!
 
"hellou"
[QUOTE="hellou";22857267]Meillä tyttö söi viisi kuuria peräkkäin ja suunnilleen samanlailla kuin teillä.. Putket auttoivat, olisivat vain aikaisemmin ne jo saaneet laittaa!! vaadi putkia lapsen korviin!![/QUOTE]

lissään vielä että lapsi sai putket korviin kun oli 1v.10kk.
 

Yhteistyössä