4-kuukautisen vauvan yöunesta..

Hei,

Ongelmani on seuravaanlainen: Nelikuukautinen poikani on alkanut pikku hiljaa, auringon noustessa aina aikaisemmin ja aikaisemmin, itsekin herätä aikaisemmin ja aikaisemmin. Ennen hän heräsi hiukan yli seitsemän, mutta alkoi vähitellen herätä kuudelta ja nykyisin hän herää jo viideltä. Nukkumaan hän menee 21 - 22 aikoihin. Eli yhdeksältä aloitetaan sängyssä imetys, jonka aikana hän on enemmän tai vähemmän unessa ja kymmeneltä lopetan imetyksen ja siirrän hänet omaan sänkyynsä. Yöruokailut hän on lopettanut hiukan vajaa kahden kuukauden iässä. Emme ole mitenkään muuttaneet hänen päivärytmiään. Aamupäivällä nukutaan noin kolmen tunnin päikkärit ja iltapäivällä puolesta tunnista tuntiin.

Aamulla kun hän herää viideltä, hän nukkuu tissillä siihen asti, että otan tissin pois hänen suustaan. Sitten hän herää pirteänä kuin peipponen, eikä suostu enää nukkumaan.

Kysymykseni on siis: Miten saan hänet jatkamaan yöunia edes sinne 6 - 7 asti?
 
Meillä sama ongelma 2 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Meillä verhoista on apua, pimennysverhot varmaan olisivat parhaimmat, meillä sälekaihtimet ja harmaat verhot kiinni ikkunan edessä, niin nukkuu vähän pidempään.
 
No meijän vauva nukkuu tällä hetkellä eteisessä, koska siellä on pimeintä ja vielä vaunuissa, kun siinä on se kuomu. Mutta sitten ku tullaan syömään meijän makkariin, niin siellä paistaa aurinko aika kirkkaasti pimennysverhoista huolimatta.
 

Yhteistyössä