4 v. käy jatkuvasti pissalla!

Nyt olis hyvät neuvot/ kokemukset tarpeen! Meillä siis ihan perusterve päivä- ja yökuiva 4v. poika, joka yhtäkkiä n. viitisen päivää sitten alkoi käymään välillä todella tiheästi pissalla. Saattaa esim. käydä pissalla, pestä kädet, ja taas pitää pissata. Ruokailun aikana saattaa käydä jotain kolmekin kertaa pissalla. Eli ei todellakaan normaalia. Välillä on pidempiäkin välejä, ja yöt on nukkunut täysin, eikä ole kastellut. Juo normaalisti, kuten ennenkin. Eli ei ole valitellut janoa, eikä juonut runsaammin. Pissaa tulee välillä normaalisti, ja välillä ei paljon mitään. Silti pitää käydä punnaamassa pikkulirukin pois. Välillä siis ihan täysin hyppää vessassa kaiken aikaa, joten eihän sitä pissaa sitten tule juuri mitään. Itse aluksi valittikin juuri sitä, ettei pissa tuu. Kun kysyy, oletko keksinyt itse koko tavan, vai onko sulla jokin vaiva, niin sanoo, jotta on vaiva. Tk:n olen soittanut, ja pissakoe on otettu. Näyte oli puhdas! Eivät osanneet neuvoa muuta, kuin seuraamaan. Mitään muita oireita ei ole...kirvelyä, tai punotusta tms. Nyt on pari päivää ollut flunssassa, kuten muukin perhe. Lisäksi on samaan aikaan tämän pissavaivan kanssa alkanut olla ummella...kakkaa ei tule moneen päivään, ja kun tulee, se on aikamoinen kova pallo. Sellainen ongelma meillä on, että ei ole nyt vuoteen kakkannut muuhun kuin vaippaan. Osasi jo käydä kuukauden ajan pöntöllä kakkalla, mutta alkoi pelätä, kun sattui. Ja nyt onkin mennyt vuosi ilman ummetusongelmia, mutta nyt juuri aloitin siihen lääkityksen, kun ajattelin, jos se kakka siellä jotenkin painaa, ja aiheuttaa tämän, mutten tosiaankaan ole varma asiasta. Onko kellään kokemusta mistään vastaavasta!?? Olisin todella kiitollinen vastauksista! En netistäkään meinaa löytää mitään järkevää tietoa asiasta.
 
Olisiko kuitenkin pissatulehdus? Oliko näytepissa ollut rakossa riittävän kauan - siis oliko aamupissa? Jos oli alle 4 tuntia rakossa, voi olla, ettei tulehdus jäänyt siksi kiinni. Jos jatkuu vielä parin päivän päästä, niin kävisin antamassa uuden näytteen. Muuta en keksi eikä omaa kokemusta ole, toivottavasti menee ohi.
 
Meillä oli juuri samanlainen ongelma tuossa kevät talvella 2,5 vuotiaan tytön kanssa!!!! ramppasi koko ajan vessassa pissalla ja lopulta mittasin jo verensokeritkin, ettei olisi diabetestä... sokeriarvot oli hyvät! kokeiltiin vaikka mitä keinoja ramppaamisen lopettamiseksi, mutta lopulta onnistuttiin sillä kun alettiin RAJOTTAAN pissalla käyntiä... kuulostaa raakalta, mutta oli pakko... sanottiin vaan, että vasta kävit joten mene takaisin leikkimään ym.. ja niin me aika pian päästiin koko tavasta pois, ei mennyt kuin pari päivää niin "wc rumba" päättyi, ONNEKSI :)
 
Meidän poika kyllä käy ensin pariin otteeseen pissalla ennen kuin se kakka lopulta tulee - hän osaa pidättää tuntikausia kakkaansa vaikka se sitten lopulta tulee yhdessä hujauksessa. Mutta ehkä aavistuksen enemmän epäilen tässä sitä ns. korvienvälin vikaa, mistä smau kirjoitti...
 
Tuttua tutumpi ongelma! Pian 5v. tyttömme kohta jo vuoden ravannut vessassa milloin enempi, milloin vähempi. Pahimmillaan ravaa ihan koko ajan. Pissatestit ja verikokeet aikanaan otettiin, kaikki normaalit. Kävi lastenpolillakin, terveeksi havaittiin. Lääkäri sanoi, että joillakin lapsilla virtsarakko supistelee tietyssä iässä ja aiheutta pissahädän tunnetta. Antoi siihen lääkkeenkin. Aika vähän sitä on tullut käyttyäkin, ehkä siksi, kun siitä ei apua ole kovinkaan ollut. Olen tullut siihen tulokseen, että se on hänellä tapa. Tai liittyy johonkin jännittämiseen tai turhautumiseen. Jos jonnekin ollaan lähössä, käy vaikka kuinka monesti pissalla. Jos taas hän jossain leikissä viihtyy, se vähän unohtuu. Kauppareissuilla, vieraissa paikoissa käy jatkuvasti pissalla. Olen yrittänyt rajoittaa, mutta jankkaa sit sitä koko ajan ja reissut menee vähän pilalle. Teidän tilatees on toki eri juttu tuo ummetus, meidän tytöl sitä ei oo, sekin voi tehä pissahädän tunnetta. Mutta inhottava riesa tämä on!!
 
Voisiko olla vain jostain kaudesta kyse? Meillä oli samanmoista viime keväänä 4v tytöllä. On yö ja päiväkuiva mutta silloin nousi yöllä vessaan ja päivällä ravasi kymmeniä kertoja. Minusta vaikutti siltä, että vain jokin kehityskausi menossa. Aluksi kun kiinnitettiin paljon huomiota asiaan, käynnit lisääntyi ja sitten kun en ottanut asiaa enää huomioon, väheni ja nyt on jälleen normaalia. Tyttö ei missään välissä valittanut että sattuisi tms eikä pissa haissut mitenkään pahalle.
 

Yhteistyössä