4- vuotiaan kehitys

mulla 4v vilkas ihana poika. monet sanoo ettei saa selvää pojan puheesta että mun pitäs suomentaa se niille.. c,d,f,r,s,x kirjaimia ei osaa sanoa ja puhe on muutenkin aika "vauvan puhetta" ruoka-aikana ei jaksa pysyä pöydässä, vaan aina välillä pomppii pois ja taas takas.. ja jos kysyn jotain niin hän ei ymmärrä mitä aina mitä tarkoitan. voisiko olla jotain kehityksessä? aika sekavaa tekstiä mutta toivottavasti ymmärrätte :)
 
meillä myös
Kuulostaa aivan ylivilkkaalta kaverilta. Toivottavasti lapsi on päiväkodissa josta asiat saadaan menemään eteenpäin. Sieltä varmaankin otetaan yhteyttä erityislastentarhanopettajaan jonka kanssa alatte tekemään yhteistyötä (vanhemmat, päiväkoti ja erityisl.) Jos ei lapsi ole päiväkodissa, kannattaa neuvolassa keskustella erityisen tuen saamisesta.
Vilkkaalle lapselle kannattaa ottaa vastaan kaikki tukitoimet mitä vain saa, ne auttavat lasta ja erityisesti vanhempia.
 
päiväkodin aloitti kuukausi sitten reilun vuoden tauon jälkeen. mitään palutetta vilkkaudesta ei ole tullut ainakaan vielä. edellisessä tarhassa juoksenteli, siirteli isoja hyllyjä(yhdesti jopa kaatoi), vessoista laittoi hanat päälle ja juoksi karkuun.. tällaista. mutta eipä siellä mitään puututtu tai sanottu että pitäisi tutkia tai mitään muuta vastaava :/
 
meillä myös
Hieno juttu että aloitti uudestaan päiväkodissa. Eiköhän siellä nyt seurailla ensin lasta jonkin aikaa ja tutustuta häneen paremmin ennen kuin tehdään mitään suurempia juttuja. Lapsen havainnointi on kuitenkin tärkeä asia siinä vaiheessa kun erityislastentarhanopettaja tulee mukaan kuvioihin. Hoitajat antavat eltolle tietoja lapsen päivittäisestä käyttäytymisestä. Niiden tietojen ja oman havainnointinsa perusteella lapselle tehdään kuntoutussuunnitelma (yhteistyössä päiväkoti+kelto+vanhemmat). Joten jaksamista vaan, jos tarvetta on niin pyörä lähtee kyllä liikkeelle.
 
moi mulla on neljävuotias samankaltainen tyttö joka ei puhu ja siitä ei oikein kukaan muu saa selvää kun me! hän ei jaksa istua ruokapöydässä tms. mutta ei ole mitään adhd:tä lapsella!!!
hänkin siirtelee painavia hunekaluja paikasta paikaan koska saa niistä aistituntemuksia ja nautintoa koska on aistiyliherkkä! meidän neiti on neurologin tutkimuksissa kannattaa ottaa asia esille neuvolassa ja pyytää laähete neurologisiin tutkimuksiin ja puheteraputille pääsyä!
lisänä meidän tytöllä on aivan hirveitä ja selittämättömiä raivokohtauksia useasti päivässä ja on tällöin myös väkivaltainen ja satuttaa itseään että ympäristöään ja tekee noita jekkujaan esim.vesihanat päälle ja karkuun tms... tuntuu ettei ymmärrä miksi hän ei saa tehdä niin ja niin tekis mieli usein vaan hakata omaa päätä seinään ja itkeä kun voimavarat loppuu usein kesken tytön kanssa niin ja tyttö on pväkodissa erityisryhmässä ja hällä on siellä henk.koht avustaja kun lapsi vastaa kahta tai kolmea lasta ja silmät saa olla selässä myös!
 
vm-70
oi vei!
meillä 7 vuotias tyttö. jo vauvasta tiesin että kaikki ei ole kohdallaan. kuinka raskasta olikaan. kaikki sanoivat, että koliikkia, vatsanpuruja..
ja minä äitinä ja miehenikin aavistelin, ei , ei vatsanpuruja vaan jotekinin "hermo" vika.
Tyttö oli ja on kultainen, mutta jotenkin tiesimme ettei kaikki ole kohdallaan. Oli itkuinen vauva, likeisyys, rinta ym EI auttanut. Kovasti piti nukuttaa/heiluttaa, ei tullut isompana luokse kun lohtua oli vailla. Puhe epäselvää. Puhui paljon, mutta "venäjää". Ei ryöminyt, hiukka konttasi. Kävelemään oppi kyllä ajallaan ja istui jo ennen aikojaan.
Summa summaarum, ettei romaania tule; nyt dysfasia luokalla. Keskussairaala tutkimuksissa kuitenkin todettu, ettei ymmärtämisen vaikeutta. Puheentuoton vaikeus kyllä on iso. Eli dyspraksia.
MUTTA mitä enemmän asioihin olen perehtynyt niin kyseesssä on sensoorisen integraation häiriö!! Eli pätkii mikä pätkii, jossain tiedon kulun vaiheessa. mitä näkee, miten sen käsittelee tai miten sen ulos tuottaa.
Ja kaikki tämä ja silti meidän rakas tyttömme on "normaali". Mutta tukea tarvii oppiakseen.
Ulkopuolisesta saattaa kuullostaa ihan sekavalta, mutta jos oma lapsi samassa jamassa niin kyllä ymmäertää ja lisää sopii kysyä!!
 
kuulostaa ihan meidän pojalta, joka täyttää kohta viisi vuotta. Hänellä diagnoosi f 83 , eli monimuotoinen neurologinen erityisvaikeus. Kuvailusi lapsestasi oli aivan kuin meidän poitsu vauvana ja pienenä..
 
samalta kuulostaa meilläkin! 6v poika. ensin oli dg f 83 ja sehän diagnoosi muuttuu aina kun enempi tutkitaan! meillä nyt lievästi kehitysvammainen. puhuu todella selvästi ja koko ajan. kyselee ja viimeaikoina kerronnallinenkin puoli edistynyt tosi paljo. keksii itsekin tarinoita ja pidemästi asioista kertoo kuin aiemmin. puheterapiaa kahdesti vkossa. kehitysviivettä eniten juuri puhe ja kielenkehitys osa alueella. ehkä nyt n 4.5-5v tasoisesti. muilla osa alueilla oli jonkin verran viivettä kans. päällepäin pojasta ei näe joskin välillä aika vilkas ja joutuu usein huomauttamaan asioista. isossa ryhmässä keskittyminen herpaantuu. aloittaa pienryhmä eskarit syksyllä. pvkodissa oma avustaja. helpottanut kovasti kun omatoiminen on ja ymmärtää puheen paremmin ja osaa itse oman tahtonsa kertoa ja neuvotella ei herrmostumisis kuten nuorempana.jännittää sikana koulu asiat mutta jospa se siitä. luotan et edistyy kun tähänki asti asiat menneet eteenpäin hyvin!
 

Yhteistyössä