40+ odottajat vol 4 (päiv. yksärillä)

Onnea haave hyvistä ultrakuulumisista! :flower:

Mulla tänään poksuu 23+0 =). Viime ajat on olleet oikein mukavia ja seesteisiä. Vauva liikkuu melko paljon, mutta ei ole juuri häirinnyt yöunia. Vielä olen jaksanut tehdäkin monenlaisia juttuja, mm. käydä tanssimassa ym. Pitkiä kävelylenkkejä on täytynyt vähän lyhentää ja hidastaa vauhtia. Odottelen jo äitiyslomalle pääsyä ja kevään tuloa. Talvi vaan tuntuu sitkeästi vielä pysyttelevän täällä, ja töissäkin pitää vielä pari kuukautta jaksella. No - kun lapsilla loppuu koulu, niin pääsen minäkin viimeistään niihin aikoihin vapaalle :).

Mukavaa odotusaikaa kaikille! Ja toivottavasti kuumeilupuolelta (tetu68 kai juuri plussannut!) tai muualta tulee lisää porukkaa ketjuun.

putunen rv tasan 23
 
Liitytään mukaan, nyt kun rakenneultra on onnelisesti takana: eli Tikruliini, 43-v, la 1.8.. Ultra oli pe 23.3. ja tyttölupaus saatiin, eli jatkoa seuraa 17- ja 19-vuotiaille isosiskoille ;D Isukille tämä on esikoinen.

Tikruliini, rv. 21+5 (jos nyt laskin siis oikein)
 
Onnittelut Haaveelle tätäkin kautta :heart:
Ja Tervetuloa Tikruliiini ja ihanaiset onnittelut ultrakuulumisista :heart:

Itselläni alkaa masumatka lähestyä loppuaan, tänään Rv 40 =)

Ihanata masumatkaa teille kaikille!!!

Oliivitar
 
Tervetuloa Tikruliini mukaan! =) Ja onnittelut ultrakuulumisista :flower: Miehesi on varmaan innoissaan tulevasta esikoisesta. Meilläkin kun on tulossa 1. yhteinen lapsi, niin tämä on jollain tavalla minullekin (ja miehelle) ihan kuin ensimmäistä odottelisi. Kaikki asiat on nyt niin toisin kuin aiemmin, positiivisella tavalla.

Oliivitar - tsemppiä loppurutistukseen! =)
 
Tervetuloa Tikruliini68 ja onnea paljon tulevaan. Lisäsin sut listoille.

Oliivittarelle tsemit masumatkan lopulle. Ihanaa kun kohta vauveli sylissä.

Muille tsemppiä tasapuolisesti ja hyvää viikkoa.

Minni & Kilutar 29+3
 
Moi kaikille, hitsi kun ois itsekin jo loppusuoralla, jotenkin on tosi malttamaton olo;D 24.4. mennään 4d-ultraan muuten, pääsee kunnolla kurkkaan neitiä, toivottavasti saadaan hyvää kuvaa. Ainakin viikot on tasan 26. tuolloin ja sen pitäisi olla paras mahdollinen aika tuohon "hupiin", ihan viihdetarkoituksessa siis mennään.

Juu, tuleva iskä on onnesta ymmyrkäisenä, tahtois jo kovasti shoppaileen vauvavarusteita, mutta ite jarruttelen vielä, hassua kun yleensä on varmaan toisin päin ;)

Nyt alkaa olla olo, että on tosiaan RASKAANA, pitää alkaa kattoon tarkemmin syömisiä kyllä, kahdesta ekasta raskaudesta tuli 20 kgs lisää ja tytöt painoi vain 2,8 kg molemmat...:D noista kiloista pääsin kyllä eroon hyvin, mutta nyt on ikää enempi, niin pitäis varmaan vähän himmailla ;')

Tikruliini&Pikkutypy, vk 22+1
 
Oliivittarella on vauveli sylissä :heart:
Ihuna poika näki päivänvalon rv 40+1 Painoa oli 4100g ja pituutta 53cm! Pääsimme kotiin ja Woe mikä hulina :D
Kiitoksia kaikille kanssasisarille ja ihanaa odotusaikaa :kiss: Lopussa mitä ihanin palkinto odottaa :heart:

Oliivitar ja poika
 
Oliivittarelle ja koko perheelle paljon onnea!

Ja sitten omaa napaa. :) Kävin tänään perinnöllisyys poliklinikalla ja ultran perusteella päätin jättää lapsivesitutkimuksen väliin, koska kaikki oli normaalia. Jos mikään olisi hälyyttänyt, niin tutkimus olisi tehty. Ikä ei mielestäni ole yksin riittävä syy ottaa riskiä keskenmenosta. Lapsivesitutkimuksen sijaan tehdään keskiraskauden seerumitestit. Lääkäri ei näyttänyt kauhean tyytyväiseltä, mutta eipä minua painostettukaan. Päätöksen jälkeen tuntui, että paino nostettiin hartioilta. Toivottavasti tässä voisi nyt alkaa nautiskelemaan raskaudesta vihdoinkin.

Viime viikolla oli sokerirasitus, jossa jäin kiinni. Diabeteshoitajalle meno ja dieetti tässä olisi sitten taas edessä. :|

Onni71 + onnipoika 16+2 ;)
 
Oliivittarelle ja koko perheelle paljon onnea!

Ja sitten omaa napaa. :) Kävin tänään perinnöllisyys poliklinikalla ja ultran perusteella päätin jättää lapsivesitutkimuksen väliin, koska kaikki oli normaalia. Jos mikään olisi hälyyttänyt, niin tutkimus olisi tehty. Ikä ei mielestäni ole yksin riittävä syy ottaa riskiä keskenmenosta. Lapsivesitutkimuksen sijaan tehdään keskiraskauden seerumitestit. Lääkäri ei näyttänyt kauhean tyytyväiseltä, mutta eipä minua painostettukaan. Päätöksen jälkeen tuntui, että paino nostettiin hartioilta. Toivottavasti tässä voisi nyt alkaa nautiskelemaan raskaudesta vihdoinkin.

Viime viikolla oli sokerirasitus, jossa jäin kiinni. Diabeteshoitajalle meno ja dieetti tässä olisi sitten taas edessä. :|

Onni71 + onnipoika 16+2 ;)
 
Hei taas kaikille,

mitenkäs pääsiäinen on sujunut? Täällä on elo ollut leppoisaa ja mukavaa. Tänään rv tasan 25. Noin 30 työpäivää jäljellä ennen kesä- ja äitiyslomaa. Tällä viikolla on neuvolalääkärillä käynti ja ensi viikolla sokerirasitus. Painoa on tullut kai jotain 7-8 kiloa tähän mennessä. Saapa nähdä kiihtyykö painonnousu loppua kohti. Aiemmissa raskauksissa "nuorena" on tullut yhteensä noin 12-14 kiloa. Kuntoilu ja painonpudotus alkaa sitten kesän jälkeen =).

Hyvää vointia kaikille odottajille!

t. putunen 25+0
 
Onnea Oliivittarelle potrasta pojasta :)

Mulla oli aamulla neuvola, hemoglobiini oli pysynyt hyvänä, oli 138, vaikka epäilin että ois laskenu kun on päikkärit maistunu niin hyvin! Painoa oli tullut peräti 600 g/vk lisää kuukauden aikana! Vauva kasvaa alakäyrillä, eli siro on tulossa tälläkin kertaa, onneksi :) Kiloja on nyt reilut kuusi tullut, joten en varmaan "saavuta" 20 kiloa tällä kertaa, hope so.

Tulevan isän vaarin veistämä kehto tuodaan meille parin viikon kuluttua, se on tosi upea ja jotenkin ihana ajatus, että iskä on uinunut samassa kehdossa aikanaan :)

Mitään ihmeempiä vaivoja ja kolotuksia ei vieläkään ole, joten normit sauva/koiralenkit nelisen kertaa viikossa saa luvan jatkua, jumpat (spinbody, pump jne) jätin pois reilu kuukausi sitten, ei vaan enää jaksa innostaa :)

Oikein hyvävointista odotusta kaikille!

Tikruliini, 23+6, eli POKS 24 huomenna :D
 
Hei,
Tikruliinin kanssa mennään samoilla viikoilla mutta minulla poksui jo tänään 24 täyteen =) ... Olo on muuten ollut elinvoimainen alhaisesta hemoglobiinista huolimatta - neuvolassa mitattuna 106 oli viimeksi... ja rautalääkityksellä ollaan nyt menty.
Pääsiäisen ajan podinkin sitten epämääräisiä mahavaivoja, joiden oletin johtuvan tuosta Obsidan-valmisteesta; äklötystä, mahan turvottelua ja ripulia. En ottanutkaan sitten sunnuntaiaamun jälkeen koko rautaa ollenkaan, mutta eikös tänäkin aamuna ollut maha ruikulla - eli hät hätää sain aamupalan syötyä... :|
Jäin varmuuden vuoksi töistä kotia potemaan ja seurailemaan tätä vointiani ja eikös kohta miehellä vatsa oirehtinut jo perässä...
Onneksi ei oksetus ole tullut ja olo suht hyvä tällä hetkellä - jospa sitä huomenna jo töihin ;) ... Mutta Obsidania kokeilen tosi varovasti vasta sitten kun kaikki oireet ovat hävinneet....
Hyvin täällä siis muuten poksutaan. Masu ei ole kovin iso, mutta käyrillä mennään ja vauva liikkuu päivä päivältä vinhempaa vauhtia :D Viikonloppuna lauantaina hiihdimme mieheni kanssa vielä 20 km:n hiihtolenkin jäällä. Ja koin pienoista ylpeyttä saavutuksestani näillä viikoilla :) Kyllähän tuo puolisonikin ihmetteli alkumatkan vauhtiani, kun hän yritti huonolla nesteytyksellä ja energiavajeella ennen puolimatkan evästaukoa sinnitellä perässä :heart:...
Viikonloppuna käymme mieheni veljeltä hakemassa sukuperintönä kulkeneen piirongin, joka ratkaisee sitten tulevan vauvamme vaatesäilytysongelmaa... Teimme "diilin", jolla veljensä kuittasi meille velkaa olevan summan rahaa - onhan nyt puolin ja toisin molemmat tyytyväisiä =)
Reipasta viikon jatkoa auringon kera kanssasisarille! :heart:

Haave rv24+0
 
Viimeksi muokattu:
Hei taas!

Keskiraskauden seerumiseulonnassa riskiluvuksi saatiin 1/9 ja edessä nyt uusi yritys lv-punktiota. Aika huonot on fiilikset nyt. Ei oikein riitä positiivisuutta tällä hetkellä uskoa, että tässä kävisi hyvin. :(
 
Onni:hug:
..luulenpa siun ikäsi osittain tekevän sen, jotta riskiluku noin korkea..

Toivon niin kovin, että siun pienellä olisi kaikki hyvin:heart:

Tällaisen löysin Vernerin sivuilta..

Hei. Olen 38-vuotias odottava äiti, täytän 39 ennen lapsen syntymää. Olen jo käynyt np-ultrassa, jonka tulos oli normaali (1,4 mm). Seuraavaksi vuorossa on seerumiseula rv:lla 15. Olen kuullut, että iäkkäämmät äidit jäävät helpommin "kiinni" seerumiseulassa. Miksi näin on ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Voinko maallikkona päätellä jotain np-ultran antamasta tuloksesta ja seerumiseulan tuloksesta vai vaatiiko tulosten "yhteenlaskeminen" asiantuntijan apua? Kotikaupunkini ei automaattisesti tarjoa mahdollisuutta istukkabiobsiaan tai lapsivesipunktioon ikäisilleni. Seerumiseulan jälkeen punktio voi olla todennäköinen. Jos seerumiseula antaa "hälyttävän" suhdeluvun, niin meneekö np-ultran normaali tulos tavallaan hukkaan? Entä mitähän np-ultraaja mahtoi tarkoitta sanoessaan, että nenäluun näkyminen on hyvä merkki.Kiitos hienosta verkkopalvelusta ja vastauksestanne jo etukäteen.

Vastaus:


Hyvä kysyjä,
Kaikissa raskauksissa on pieni riski kromosomipoikkeavuuteen. Niiden riski lisääntyy iän myötä. Kromosomipoikkeavuuksista tavallisin on Downin oireyhtymä. Sen laskennallinen riski 38-vuotiaalla äidin vastasyntyneellä on arviolta 1:190 ja 39-vuotiaalla äidillä 1:150.

Keskiraskauden seerumiseulassa tutkitaan kahden eri merkkiaineen pitoisuutta: istukkaperäisen hormonin B-hCG:n ja sikiöstä äidin verenkiertoon erittyvä valkuaisaineen AFP:n. Downin oireyhtymä -riskiraskauksissa B-hCG:n pitoisuus on raskauden kestoon nähden suuri ja AFP:n pitoisuus pieni. Lisäksi riskilukua laskettaessa huomioidaan raskauden kesto ja äidin ikä. Koska äidin iän myötä riski kromosomipoikkeavuuksiin lisääntyy, niin tämän takia "iäkkäämmillä äideillä" jo pieni B-hCG:n pitoisuuden nousu ja /tai AFP:n lasku saavat aikaan sen, että jää kiinni seerumiseulassa. Yleensä on sovittu, että jos riski on 1:350 tai suurempi, tällöin jää kiinni seerumiseulassa. Kaikista eri-ikäisten naisten raskauksista noin 5 % jää kiinni seerumiseulassa. Tällöin seula löytää kaikista raskauksista noin 60 % Down sikiöistä. Koska laskentaohjelma huomioi äidin iän, on nuorilla lyötymistodennäköisyys pienempi (alle 30-vuotiailla noin 30%) ja vanhemmilla suurempi (yli 37-vuotiailla jo noin 95%).

Jos seulontatutkimuksessa todetaan kohonnut riski, tällöin tarjotaan aina odottavalle äidille mahdollisuutta osallistua lapsivesitutkimukseen, jolloin saadaan tietää luotettavasti sikiön kromosomit. Lapsivesitutkimukseen liittyy noin 0,5% keskenmenoriski.

Lisäksi jos seerumiseulassa on AFP pitoisuus koholla, se voi olla merkki keskushermostoputken sulkeutumishäiriöstä (selkäydinhalkio) tai harvinaisesta suomalaistyyppisestä peittyvästi periytyvästä synnynnäisestä nefroosista (CNF) eli munuaissairaudesta. Seerumiseula paljastaa 4/5 kaikista sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriöistä ja todennäköisesti kaikki sikiön kongenitaalinefroosit.

Olet käynyt niskapoimu-ultraäänitutkimuksessa, jossa tulos oli normaali (1,4 mm). Niskaturvotusseulonnan avulla voidaan löytää noin puolet Downin oireyhtymä -sikiöistä, silloin kun käytetään rajana 3 mm turvotusta. Tämä ultraäänitutkimus on vastaavalla tavalla seulontatutkimus, kuten keskiraskauden seerumiseula. Koska olet nyt 38-vuotias, keskiraskauden seerumiseula paljastaa arvioilta 95% Down raskauksista ja niskapoimu-ultraääni noin 50%. On tietenkin hyvä, että olet saanut jo niskapoimu-ultraäänitutkimuksessa normaalin tuloksen. Sikiön korostunut niskaturvotus voi kertoa myös muista kehityshäiriöistä esim. sydänviasta.

Viimeiseksi mainitset kysymyksessäsi, että np-ultraaja oli sanonut, että nenäluun näkyminen on hyvä merkki. Muutama vuosi sitten raportoitiin, että Downin oireyhtymässä raskausviikoilla 11-14 nenäluu puuttuu tai se kehittyy hitaasti. Laajassa aineistossaan tutkijat havaitsivat nenäluun raskauden kolmannella kuukaudella 99,5 %:lla normaalisikiöistä, kun taas luu puuttui 73 %:lla Downin sikiöistä. Nenäluun katsominen vaatii ultraäänitutkijalta erityistä taitoa ja kokemusta.

Terveisin,
Sirpa Kivirikko
Väestöliiton perinnöllisyyslääkäri
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos *mur-mur*!

Ikäriski mulla taitaa olla n. 1/100 eli jokin siellä on nyt hälyyttänyt. Tarkemmin en noita lukuja tiedä. Täytyy vaan yrittää pysyä positiivisena ja muistaa, että niskaturvotusta ei ollut eikä viime ultrassa muutakaan epänormaalia. Ensimmäisessä ultrassa oli lääkäri kirjannut, että laskimotiehyt poikkeava, mutta toisessa ultrassa ei enää tällaista mainintaa.

Huolestuttaa. :(
 
Voi Onni, ymmärrän hyvin suuren huolesi:hug:..toivotaan nyt parasta tulosta:heart:

Luin tuolta eri pinoista noita seulan hälyyttämiä tuloksi..ja jo-pa 1:5 tuloksella(ei korkeaa niskaturvoke lukua ja ultrassa kaikki Ok), on terve vaavi syntynyt.:)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä