40+ so what wol.13

Ei ainakaan täällä vielä rapistella. En halua nähdä sitä negaa, tällä kertaa odottelen tätiin saakka. Ja pessimistihän ei pety, vai miten se nyt oli. Rinnat muka ovat painavat ja "sinne" seudulle juilii, mutta mitä lie valeoiretta taasen.

Yöllä näin unta, että tein positiivisen raskaustestin. Ja sitten aamulla heräsin unesta, jossa purin mieltäni gynekologille lapsettomuudesta :/ Oli sentään mukava gyne, laveasti kertoili, miten on ennen ollut lihakauppias :LOL:
 
Hoh ja poh, taalla alkoi tuhruttelu eli tati saapunee kylaan tuossa yon aikana tai viimeistaan huomenna. Koitetaan pitaa se tiukasti taalla, etta ehtivat Susseli ja Minttu alta pois :) Me ollaan onneksi lahdossa torstaina pitkan viikonlopun viettoon maaseudulle, josko se taas rentouttaisi ja kohottaisi mielta.

Ihanan possun on Oliivitar loytanyt :heart:
 
Heippa kuumeilijat :D

Anteeksi kun tungen tänne teidän ketjuun mutta tarvitsisin kipeästi mur murin laajaa tietoutta kuumeilusta :heart:

Eli ikää mulla kohta 39v ja kuumeillut vuoden päivät...menneeseen vuoteen mahtuu yksi raskauden keskeytys liki puolessa välissä raskautta ja yksi keskeytynyt keskenmeno viikolla 12 :( ...silti en kyennyt kuumeilua lopettamaan ja periksi antamaan ja nyt olenkin jälleen raskaana :heart: ...plussa testi tehty eilen :D

Mutta sitten varsinaiseen kysymykseen...eli söin ennen raskautta Maca jauhetta joka on ollut kyllä tehokas jauhe...voin sanoa että uskoisin tosiaan olevan vaikutusta sillä että kaikki raskaudet ovat alkaneet viimeistään yk:sta 3...samoin myös tämä :D

Haluaisinkin siis tietää että onko Maca jauhetta turvallista syödä raskauden aikana?? Googletin, mutta sain varsin ristiriitaista tietoa...toisten mielestä on ja toisten taas ei...mitäs sanotte te jotka olette käyttäneet tai jotka ehkä tiedätte asiasta jotain??

Kiitos etukäteen siitä jos joku viitsii vastailla ja puhallan suuren plussa aallon tähän teidän ihanaan ketjuun jota olen seurannut jo useamman vuoden taustalta :heart:
 
Omaa napaa vaan tällä kertaa. Eilen oli varhaisraskauden ultra, rv 7+4, mutta kohdussa ei näkynyt mitään. Lääkärin mukaan kyseessä tuulimuna raskaus. Tulossa lääkkeellinen tyhjennys, johon sain jo ekat lääkkeet. Huomenna 4 tbl, jotka sitten saa vuodon aikaan. Olo turta, tyhjä. Kyyneleet valui koko eilisen päivän. Yöllä uneksin koko ajan raskauden keskeyttämisestä. Rankka kokemus, pahin vielä edessä.. Onnittelut plussan saaneille. Minä vetäydyn nuolemaan haavojani. Pakkaseen jäi vielä 4 alkiota, joita voi aikaisintaan joulukuussa kokeilla. Ei tullut meille kesävauvaa
 




Keskiviikko 30.10.2013

nimi / ikä........................kp....................yrityskerta

Fiialiia (40+)....................kp 3/27-30..............yk yli 6v
Esteri1 (40)......................kp 6/28...................yk 12
Marza (43).......................kp 10/30....................yk 2v
PippuriPiia-70 (42)..........kp 11/26-28.............yk
oliivitar (42)....................kp 21/29-32..............yk 10
Tintti-Tiivari (43).............kp 22/20-27..............yk 13
susseli72 (41)..................kp 24/23-27.............yk 8
Fleur (39)........................kp 27/25-28..............yk 4
Minttu71 (42)..................kp 27/30...................yk 10
Memmu05 (40)................kp 32/23-33.............yk3
Bugsy (43).......................kp 34/28-31.............yk 1
SoturiPrinsessa (43)........kp 52/25-29.............yk
Jadee (39)........................kp 62/26..................yk
Tiuku74 (39)....................kp............................yk



piinailupäivät:

susseli72 (41).....................dpo 10
Minttu71 (42).....................dpo 11
Fleur (39)...........................dpo 14



plussanneet:

sirppuliini (40)........28.3.13........yk 2
mamuska7 (39)........22.4.13........yk ?
äiskä-73 (40)............6.6.13..........yk 7

onnenmurunen (39)......18.6.13....yk3
Esteri1 (40).....13.7.13(dpo18).....yk9
Talvi-74 (39)........ 16.7.13....yk5
Memmu05 (40)...28.7.13(dpo14)...yk2
Ollakovai...? (39)......4.9.13...yk6
Talvi1 (38)..............24.9.13....yk7
Nipsu74 (39)............4.10.13....yk1
Wienna (41).............19.10.13....yk1



taustailijat/kadonneet:
lily-rose (38)...............kp?/28...........yk?
rominas (42v)..............kp?/26-27.......yk2
sinivatukka (43)..........kp?/22-32.......yk4
sarialeksandra (42).....kp?/30............yk2v
anuliini72 (41).............kp?/27.............yk2
tepias (42)...................kp?/26-29........yk10
Limppu72 (41).............kp ?/25............yk1
Morticia (44)................kp ?/29-35.......yk ?
Mamma vaan (41)........kp ?/24-25.......yk 2v
Justiina (40)................kp ?/30-60........yk ?




hcg calculator and hcg level tool | babymed.com



 
Viimeksi muokattu:
Pilvilinna Onnittelut plussasta!!!

Tuo macajauhe ei ole minulle tuttu, joten Mur-muria jälleen kaivataan :D Itsekin vasta huhuilin Jättihelokkiöljyn käytöstä. Mutta yleinen käytäntö taitaa olla, että luontaistuotteet unhoitetaan raskauden ajaksi. Itse ajattelin,että plussattuani siirryn, siis kuin ja jos plussaan :heart: raskautetuille tarkoitettuihin vitamiineihin... sitä odotellessani maksimoin mahdollisuuttani :)

Terveyskirjaston sivuilta:
Hyvä raskauden aikaisen lääkehoidon periaate on, että käytetään vain lääkkeitä, jotka ovat välttämättömiä äidin terveydelle ja hyvinvoinnille. Luontaistuotteiden ja kasvirohdosvalmisteiden käyttö ei yleensä ole välttämätöntä, joten on yksinkertaisinta välttää niitä raskauden aikana. Poikkeuksena ovat tietyt vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet, joiden lisäsaanti saattaa olla tarpeen raskauden aikana. Tästä esimerkkeinä ovat D-vitamiini, folaatti ja rauta.

HUSin sivuilta:
Tasapainoinen ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä sekä äidin että syntyvän lapsen hyvinvoinnille. Neuvolassa kannattaa keskustella ruokavaliosta sekä mahdollisesta vitamiinien ja kivennäisaineiden käytöstä. Internetin ja postimyynnin kautta ostettavia valmisteita on syytä välttää.
Luontaistuotteiden käyttöä ei suositella raskaus- ja imetysajalle. Niiden turvallisesta käytöstä raskauden tai imetyksen aikana ei ole luotettavaa tutkimusnäyttöä.

Luontaistuotteille ei suoriteta systemaattista valvontaa, joten laatu voi vaihdella tuote-erästä toiseen. Pistokokeissa on ilmennyt epäpuhtauksia tai pakkauksen sisältö ei ole vastannut tuotteen kuvausta.

Valtaosa luontaistuotteiden merkittävistä haitoista johtuu siitä, että tuote on sisältänyt muita lääkekasveja tai aineita kuin pakkauksessa on ilmoitettu. Tuotteeseen on voitu tahallisesti lisätä tai valmistusvirheen vuoksi joutua synteettisiä lääkeaineita, myrkyllisiä lääkekasveja tai raskasmetalleja. Toisaalta luontaistuotteista on saattanut puuttua luvattu ainesosa kokonaan.

Luontaistuotteiden ja kasvirohdosvalmisteiden käyttö ei ole yleensä raskauden tai imetyksen aikana välttämätöntä, joten on yksinkertaisinta välttää luontaistuotteiden käyttöä raskauden ja imetyksen aikana kokonaan.
Luontaistuotteita myydään terveyskaupoissa, elintarvikeliikkeissä ja apteekeissa.

Näihin luultavasti jo törmäsitkin Café Kuukkelin antoisassa maailmassa
 
Pilvilinna74 Hei!

Enpä minäkään uskalla tuohon Maca-asiaan sanoi mitään varmaa..
..tuolla kuitenkin asiasta keskustelua(olet saattanut jo googlettaakin..) ja osa oli jatkanutkin käyttöä raskauden ajan..ehkä sitä määrää/annosta voisi vähentää, ei kannattaisi ehkä kertaheitolla kuitenkaan jättää poijjes?
Maca-jauhe ja muut superfoodit odotusaikana - Ravinto - Vauva.infon foorumi

Tällä sivustolla Lapset ja äitiys mainitaan näin: Hedelmällisyyttä voivat lisätä mm. sinkki ja maca-jauhe. Maca-jauhetta ei kuitenkaan pitäisi enää raskausaikana käyttää, sillä se vaikuttaa hormonitoimintaan. Hyvissä ajoin ennen raskautta tulisi aloittaa foolihappolisän nauttiminen.

..ja tällä sivustolla Maca Jauhe | Superfoodit esittelyssä taas toisenlaista tietoa..

Macaa on turvallista ottaa raskauden aikana. Tosi asiassa, koska siinä on korkeat ravinne- ja mineraalipitoisuudet se voi tukea terveyden kehitystä.

2 teelusikallisessa jauhetta on kolme kertaa enemmän kalsiumia kuin lasillisessa maitoa. Mustan Macan on myös todettu kasvattavan luun tiheyttä ja lujuutta.

En uskoisi että pienellä määrällä Macaa, olisi negatiivista vaikutusta raskauden kulkuun tai sikiöön.:)

Onnea kovasti raskaudestasi ja mukavaa talven odotusta!:kiss::heart:

 
Viimeksi muokattu:
Oliivitar ja *mur-mur* kiitos teille tuhannesti vastauksista :)

Ajattelin tänään hakea apteekista ihan raskaus vitamiinit ja jatkaa niillä ja laittaa tuon Macan sit kuitenkin kaappiin...mun annostus oli ennen raskautta 1rkl mut en oo nyt pariin päivään sitä uskaltanut ottaa kun jäin odottelemaan teidän vastauksia :)

Ihanaa syksyn loppua ja alkavan talven aikaa teille kaikille :heart:
Olette kyllä ihan mahtava tiimi ja *mur-murille* erityis halaus siitä että oot sydämellinen ihminen ja aina jaksat auttaa ja tsempata kaikkia eteenpäin...sydämesi on puhdasa kultaa :heart:

Olisin niin toivonut että sinulla olisi tärppi käynyt ja olisit oman nyytin vielä syliin saanut...olisit niin sen ansainnut :heart: Elämä on joskus kovin epäreilua :|

Kaikille kuumeilijoille ainakin säkillinen plussapuhuria...tulkoon haikara jokaisen teidän oven taakse tuoden nyyttiä tullessaan :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: oliivitar
Voi Nipsu74, olen kovasti pahoillani puolestasi. :hug: Toivottavasti seuraavalla kerralla on onni myötä!

Pilvilinnalle lämpimät onnittelut plussasta! :)

ON: Kuntoilu on tuottanut tulosta ja paino pudonnut sen puoli kiloa per viikko kesästä asti, alkaa kroppa olla hyvinkin eri mallinen kuin vielä kesällä! :)
Lääkärillä olen rampannut ahkerasti ja sain vihdoin diagnoosin näille lukuisille oireille ja säryille, eli fibromyalgia. Liikunnasta on ollut kuitenkin mahdottoman paljon hyötyä, vaikkei sekään mikään parannuskeino ole.

Noista kilpirauhas-ongelmista on täälläkin ollut juttua, mutta en nyt jaksa kelata kaikkia satoja sivuja niitä etsiäkseni, toivoisinkin kuulevani olkkarilaisten omakohtaisia kokemuksia nimenomaan tuohon raskautumiseen liittyen.
Multa otettiin verikokeitakin 8 putkilon verran ja kilpirauhas-arvot olivat viitearvoissa, mutta kuitenkin vähän viturallaan; T4-V 10 (viitearvot 9-19) ja TSH 2,59 (viitearvot 0.3-4) ja lääkäri oli sitä mieltä, että vaikka raskautuminen on toiveissa lääkitystä ei aloiteta, hänen mielestään ei pitäisi vaikuttaa raskautumiseen. Kuitenkin netistä olen lukenut, että TSH:n pitäisi olla 1-2, mielellään yhden huitteissa, jos haluaa raskautua.
Onko täällä muilla kokemuksia näistä viitearvojen sisällä olevista arvoista ja raskautumisesta? Tai kilpirauhasen toiminnan elvyttämisestä esim. seleenillä tms.?
Pelottaa, että jos se sitten onkin tuosta kiinni ja aika kuluu koko ajan ja mahdollisuudet pienenee...
 
Viimeksi muokattu:
Pilvilinna74:kiss:kiitos ihuna kauniista sanoistasi.

Näin se vaan elossamme menee että kaikki toiveet ei aina toteudu, vaikka haave&yritys olisi kuinka kova.
Kirpaisi kovin pitkän aikaa ja nyt jo asian hyväksyn:)
..toki välillä kuitenhin mielessä käy hetken suruinen haikeus..:ashamed:..mutta se ei suurta tilaa mielessäni enää saa, on niiiiin paljon muuta hyvää elämässäni tässä ja nyt!:heart:


Plop Plop tänne pinoon!:heart::heart::heart:



Ps. Pippuri-Piia70 - minusta tuo T4V arvosi on aika alhainen?..
Itse sain(ronguin)koelääkityksen kun TSH oli 3 pintaan ja T4V myöskin alhainen - ja lääkitys jäi.(ja vajiksen oireita vino pino..)
Olet kyllä ihan oikessa siinä, että aikaa ei hukattavana raskautta ajatellen.
Laitanpa vielä linkin ja :attn:Vinks! tämänhän voi vaikka tulostaa ja ottaa lääkärille mukaan.
Onko kilpirauhasen vajaatoiminta alidiagnosoitu? - Suomen L


– Tyroksiinilääkitystä voi harkita, jos TSH-arvo lievästikin suurentunut tai jos TSH-arvo on normaali ja T4v-arvo on normaalilukemien alarajoilla ja potilaan oireet täsmäävät. Lääkitystä voi kokeilla turvallisesti esimerkiksi puolen vuoden ajan.

..ja sinun T4V on alarajoilla hyvinkin.

Pikaista plussaa:heart: sinne siulle toivon.
:kiss:
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PippuriPiia-70
PippuriPiia ja Mur-mur Kun soittelin omista tuloksistani, niin minulle vain tuumattiin, että ne ovat normaalit, myös lääkärin mielestä. Ja minusta minun arvoni nyt ei paljon poikennut PippuriPiian arvoista TSH oli 1,38 ja TV4 11. Kesäkuussa TSH oli minulla 0,88. Kuinkahan paljon nuo arvot sitten heittelevät?

Susseli Pahus soikoon :hug: Ei anneta periksi! :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: PippuriPiia-70



Perjantai 01.11.2013

nimi / ikä........................kp....................yrityskerta

Fiialiia (40+)....................kp 5/27-30..............yk yli 6v
Esteri1 (40)......................kp 8/28...................yk 12
Marza (43).......................kp 12/30..................yk 2v
PippuriPiia-70 (42)..........kp 13/26-28..............yk
oliivitar (42)....................kp 23/29-32..............yk 10
Tintti-Tiivari (43).............kp 24/20-27..............yk 13
susseli72 (41)..................kp 26/23-27.............yk 8
Fleur (39)........................kp 29/25-28..............yk 4
Minttu71 (42)..................kp 29/30...................yk 10
Memmu05 (40)................kp 34/23-33.............yk3
Bugsy (43).......................kp 36/28-31.............yk 1
SoturiPrinsessa (43)........kp 54/25-29.............yk
Jadee (39)........................kp 64/26..................yk
Tiuku74 (39)....................kp............................yk



piinailupäivät:

susseli72 (41).....................dpo 12
Minttu71 (42).....................dpo 13
Fleur (39)...........................dpo 16



plussanneet:

sirppuliini (40)........28.3.13........yk 2
mamuska7 (39)........22.4.13........yk ?
äiskä-73 (40)............6.6.13..........yk 7

onnenmurunen (39)......18.6.13....yk3
Esteri1 (40).....13.7.13(dpo18).....yk9
Talvi-74 (39)........ 16.7.13....yk5
Memmu05 (40)...28.7.13(dpo14)...yk2
Ollakovai...? (39)......4.9.13...yk6
Talvi1 (38)..............24.9.13....yk7
Nipsu74 (39)............4.10.13....yk1
Wienna (41).............19.10.13....yk1



taustailijat/kadonneet:
lily-rose (38)...............kp?/28...........yk?
rominas (42v)..............kp?/26-27.......yk2
sinivatukka (43)..........kp?/22-32.......yk4
sarialeksandra (42).....kp?/30............yk2v
anuliini72 (41).............kp?/27.............yk2
tepias (42)...................kp?/26-29........yk10
Limppu72 (41).............kp ?/25............yk1
Morticia (44)................kp ?/29-35.......yk ?
Mamma vaan (41)........kp ?/24-25.......yk 2v
Justiina (40)................kp ?/30-60........yk ?




hcg calculator and hcg level tool | babymed.com



 
Viimeksi muokattu:
Heipat kaikille tasapuolisesti!

Voi Nipsu pahoittelut :hug: tiedän niin tuon tunteen, muutaman kerran on omallekin kohdalle osunut. Tulee niin huijattu olo, kun aina ehtii jo melkein rippikouluikään miettiä lapsen elämää. Jota ei sitten koskaan ollutkaan.

Tuo on juuri sitä mitä itsekin aina en haluaisi kuulla. Tyhjää, tyhjää...

Itselläni on siis käynyt useamman kerran niin, että on joutunut kokemaan tuon km, jonka jälkeen olen sitten aika nopsaan raskautunut, sillä kertaa loppuun asti. Juuri tänä vuonna syntynyttä lasta edelsi edellisenä kesänä keskenmeno, josta jouduin ambulanssilla sairaalaan. Mutta yksiäkään kuukautisia ei ehtinyt tulla, vaan heti seuraavasta kierrosta raskauduin. Muistan vähän liiankin hyvin tuon viimekesäisen ja toivottavasti en enää joudu kokemaan samaa.

Ja vuonna 2011 syntynyttä edelsi km, "mukavasti" ennen jouluaattoa, jonka jälkeen plussasin taas , mutta silloin meni yli puoli vuotta pysyvään plussaan. Ja ennen kaksosia sain km kesällä 2006, jonka jälkeen plussasin sitten syksyllä tuplatuloksin.

Voi että nämä on aina niin raastavia kokemuksia. Ja varsinkin, jos ei kaiken päälle saa yhtään elävää lasta syliinsä asti. En väitä tietäväni tuosta kohtalosta mitään, mutta voin vain aavistella kuinka pahalta tuntuu.

Ja sitten kun lukee noista hylätyistä pienokaisista, niin ei voi ymmärtää, miten joku voi hylätä pienen ja ainutlaatuisen pienen elämän. En nyt tuomitse ketään, mutta joka puolella maailmaa pitäisi olla "vauvaluukkuja" joihin epätoivoinen äiti voisi lapsensa viedä, jos ei muutakaan voi. Ainakin lapsi voisi saada mahdollisuuden.

Olen aina haaveillut omasta lastenkodista, mutta ei siis mistään laitoksesta, vaan oikeasta rakastavasta paikasta, johon voisi vastaanottaa maailman hylkäämät pienet. Mutta ehkäpä ei näillä resursseilla. Eikä koko maailmaa voi pelastaa, vaikka mitä tekisi. En edes pysty lukemaan lehdistä koskaan uutisia, joissa pienille on tapahtunut jotain pahaa. Se vaan jotenkin käy liian syvälle sieluun.

Kyllä täytyy olla kiitollinen siitä mitä on saanut, ja ei auta kuin luottaa tulevaisuuteen.

Oikein hyvää pyhäinpäivän aattoa ja rauhallista viikonloppua!

Toivottavasti saamme jo pian kuulla monia ihania uuden elämänalun uutisia!!

T: bugsy
 
Viimeksi muokattu:
..jännä juttu..

Täällä miulla oikia munasarja heräillyt henkiin kun aloitin kevyemmän ruokavalion ja enen nyt 30.10
..tuikki pidemmän aikaa ja en heti hoksannutkaan mistä kyse kun ei ole vuosiin oikia puoli ilmoitellut elostaan?..mutta siten että Ahaaaaa! Kp4 ja silleen..:D


Mukavaa viikonloppua jokaiselle ihunalle!:kiss:
..mie täällä lipittelen iltakaffen kaverina marja-jogurtti VLCD pirtelöä..ja voin kertoilla että eipä mikään makuelämys..:$..hyyyyiiii:O
Lisäilin 1/2dl soseutettua mustikkaa että menee ales.
:p
 

Yhteistyössä