4kk paljonko lattialla

  • Viestiketjun aloittaja lattialla
  • Ensimmäinen viesti
lattialla
Hei!

Paljonko pidätte 4kk ikäistä lattialla? Monesti kuulee, että unet yöllä paremmat, jos tarpeeksi seurustelua ja virikttä päivällä, mutta mikä on tarpeeksi.... noin suunnilleen, tai mikä ainakin liian vähän?
 
noh
mun poika on jo yli yksi vuotias mutta silloin kun hän oli tuon ikänen niin pidin häntä mahdollisimman paljon lattialla. Sai olla niin paljon kun vain viihtyi ja ihan hyvinhän tuo viihtyikin! Nelikuisena hän jo työnsi käsillä itseään pitkiä matkoja taaksepäin ja 5kk:na hän rupesi konttaamaan :)

Sitterit summuut hyppykiikuut meil jäi ihan turhiksi... Suosittelen todellakin et annat vauvan harjotella itekseen viihtymistä lattialla ja tietenkin voit itsekin siinä lattialla köllötellä hänen kanssa.
 
alkup
Annankin olla lattialla niin paljon kuin viihtyy. Ollaan useita kertoja päivässä, mutta nyt alkanut mahallaan vaan syödä käsiään lattialla. Muutenkin tunkee koko ajan nyrkkiä suuhun ja alkaa imeä pukaloa. Koitan tarjota lelua suuhun, ettei alkaisi peukun syöjäksi. Lattialla vaan ei niin helposti onnistu. Leluja on ympärillä ja koitan tarjota niitä, mutta välillä vaan on ei muu kiinnosta kuin nyrkin syöminen makuulla ollessa. Olen sitten nostanut sitteriin tai syliin, jotta saa muuta ajateltavaa kun nyrkit....
Meillä ei vielä eteenpäin mene, yrittää välillä, mutta kun i onnistu tulee kiukku ja menee ne nyrkit suuhun. Kääntyy kyllä takaisin selälleen jo useastikin.
 
noh
Älä oo huolissas tosta nyrkkien syömisestä. Kaikki vauvat sitä tekee... eikä se tarkota et alkaa peukun imijäksi. Ihan suotta yrität estellä häntä tekemästä sitä. Se on vaa vaihe.
 
entäs
No mistä lähtien pitäis pitää lattialla niin paljon kuin mahdollista? Meillä 3 kk ikäinen tyttö, pidän muutamia kertoja päivässä leikkimatolla, välillä mahallaan ja välillä selällään..

kerrotaanko teille yleensäkin tällaisista asioista neuvolassa? Meidän neuvola ei ole kyllä mikään NEUVOla, jotain vastauksia saa jos hoksaa kysyä. Muutoin täti on vaan hiljaa, ja punnitsee/mittaa/rokottaa..siinäpä se!
 
meillä tyttöä pidetty lattialla ihan pienestä asti, viihtyi lattialla paremmin ku sitterissä.. lattialla pääsi paremmin kattelee lelujaan ja pysty seuhtomaan enemmän ja sitten kun ruvettiin kääntälee mahalleen (vajaa 2kk ikäsenä) ni sehänse sitten kivaa olikin! 4kk ikäsenä oli lähes kaiken herellä olo aikansa lattialla ja harjotteli kääntyilyä jonka oli oppinut jo 3kk ikäsenä..
 
kyllä meillä oli poika jo 3kk iässä todella paljon lattialla, tykkäsi olla mahallaan. Mutta tää tyttö ei nyt lämpene ollenkaan lattialla oleskeluun, varsinkaan jos sen sinne mahalleen laittaa :/
 

Yhteistyössä