4kk vauvan päiväunet

Vähän kokemuksia kaipaisin että miten teillä muilla tuon ikäiset vauvat nukkuvat päiväunia tai siis lähinnä kuinka saatte ne nukkumaan päiväunia?

Meillä siis nukutaan yleensä aamupäivisin 11-15 välillä vaihtelevasti se 2-4h riippuen siitä nukutaanko sisällä vai kävelenkö ulkona. Jos vaunutellaan niin uni maittaa pidempään mutta jos ollaan sisällä niin saa olla tuttia laittamassa kymmenen minuutin välein, ja sama homma iltapäivä unilla, tuttia laitetaan kahen minuutin välein jos yrittää nukuttaa sisällä. Vaunuissa voisi nukkua iltapäivällä sen 40min. joskus ehkä jopa tunnin.

Lähinnä apua tohon sisällä nukkumiseen kun aina ei vaan voi lähteä ulos, eikä aina edes jaksakaan. Saisi niin paljon koti hommiakin tehtyä jos vauva nukkuisi edes joskus sisällä.

Yöt meillä toistaiseksi nukkuu ihan hyvin ja nukahtaakin itekseen sänkyyn yleensä puol kasin tai kasin aikaan.

Neuvoja...

Firesun ja tytteli 4kk
 
Oisko teillä parveketta tai pihaa johon voisit vaavin laittaa nukkumaan?

Kyllä oli kovilla pakkasilla (pakkaset kun oli 3-5kk ikäisenä) meillä työn ja tuskan takana nukuttaa tyttö sisällä. Unet kesti aina max 45min ja kiukku oli kova päivät pitkät. Nyt on ihanaa kun voi nukuttaa taas vaunuissa pihalla, niin saadaan kunnon päikkärit.

Kyllä taitaa ihan yleistä olla että pihalla nukkuvat paremmin kuin sisällä.

Saara09 + vaavi 6kk
 
Tarkat päivärutiinit auttaa yleensä vauvojen päiväunien kanssa. Unethan vaihtelee, niin ainakin tarkat syömisajat. =) Ja sitten leikkiä esim silleen et aina syönnin jälkeen 1h tai jotain. Mikä vain omalle lapselle passaa. Meillä taidettiin nukkua 4kk iässä melkein kaikki päikkärit vaunuissa. Oltiin sitten sisällä tai ulkona. Niillä on helppo hyssyttää vauva uneen. Mut jätin ne sit pois siinä 5-6kk iässä. Nykyisin nukkuu kaikki unet sängyssä.
 
Meillä aika selkeä päivärytmi on, siksi en ymmärräkään että mistä kiikastaa, ja kun yöunille kuitenkin menee helposti, sen kuin laittaa sänkyyn vaikka vielä hereillä onkin. Nukahtaa tosi hyvin ja nukkuu sen ensimmäisen pätkän 6-7h, mutta päivällä ei tosiaan millään.
 
Meillä ihan sama tilanne ja vauva 4kk 1vko. nukkuu helposti 20min ja herää. oon saanut kantoliinassa nukutettua pitempiä pätkiä kun voi heti silitellä uudestaan uneen kun huomaa heräämisen merkit. yöt nukutaan onneksi hyvin. Vissiin toi kuuluu tähän ikään. näin mulle on sanottu =) kun kaikki uusi niin kiinnostaa niin ei malteta nukkua. meillä ei vaunuttelut juuri auta. herää sielläkin n.20-45min jälkeen.
 
Mua lohdutti paljon, kun ajattelin, et kyllä ne asiat parin kuukauden päästä taas helpottaa. On se kyl rankkaa, kun vauva nukkuu lyhyitä pätkiä päivisin ja tuntuu että päivät kuluukin vain vauvaa nukuttaessa.. Oon silti kovasti koittanut vain nauttia vauva-ajasta. =) Konttausvaihe ym onkin sitten taas hauska, kun vauva ei malta nukkua päivisin eikä öisin.. x) Se on kyl hienoa, jos lapsi kuitenkin nukkuu yöt hyvin, niin jaksaa sitten päivällä touhuta.
Voimia kovasti! =)
 
Oletko kokeillut kapaloa? Meidän 2kk ikäinen poika alkoi heräillä yöllä 2 tunnin välein kun päivällä uni maittaa ulkona 3-5 tuntia. Keksin laittaa yöksi kapaloon niin herää enää vain kerran yössä syömään!
 
emmi- On meillä pikkuinen nukkunut melkein syntymästä asti kapalossa, ei tosiaan tulisi nukkumisesta mitään ilman sitä kun kädet heiluu niin vimmatusti. Mutta siis ongelmaahan ei ole yöllä vaan silloin nukkuu hyvin ja herää kerran tai kaksi syömään riippuen yöstä. Ja tosiaan nukahtaa suht itekseen sänkyyn illalla riippuen illasta. Mutta ongelma päivällä on se että tutti putoaa suusta niin heti herää, yleensä 10-15min nukahtamisesta, laitetaan tutti takasin ja taas sama juttu ainut että enää menee ehkä minuutti tai kaks. Illalla kun käy nukkumaan niin tutti on suussa, pudottaa pois kun nukahtaa eikä enää herää siihen....
 
Pystyiskö olemaan ilman tuttia? Meillä kakkoselta jätettiin tutti pois just sen takia, kun aina sai olla sitä suuhun laittamassa. Rauhoittui unet aika nopeasti. Nyt kolmas ei ole tuttia syönnyt ollenkaan ja nukkuu kyllä parhaiten!
 
Sitä mä oon miettiny kanssa, mutta kuinka tuon käytännössä toteuttaisi. Toinen kun huutaa niin kauan ennen kuin tutti laitetaan taas suuhun. Olen kyllä yrittänyt rauhoitella ilman sitäkin, mutta lopputulos on ainakin vielä ollut se että luovutan kun ei toinen rauhoitu....
 
No meillä on vauvalla kainalossa maidolta haiseva harso, jota pitää kainalossaan kun nukkuu. Rauhoittuu itekseen, kun hieroo harsoa naamaan. Kai tuo turvaa kuten ehkä tuttikin. Et voisko kokeilla antaa jotain tutin tilalle?
 
Onkohan mun sisälukutaito hukassa, vai kerroitko mihin aikaan neiti herää aamulla? Ajattelin vain, että jos se yöllä nukkuu ~12 tuntia (vaikkakin söisi välissä), niin unta ei välttämättä riitä kauheasti enään päivään? Ettei ole 'tarvetta' nukkua, mutta nukkuu vaunujen ollessa liikkeessä kun ei muutakaan voi :D?
Oliskohan se 3 kk unen tarve joku 14-17h, niin 4 kk on jo sitten luultavasti vähemmän :)
 
Meidän 4,5kk ikäinen poika nukkuu suunnilleen 11h yöunet (heräilee kyllä noin 2h välein edelleen) ja sit kolmet päikkärit jotka on suurin piirtein niin että aamulla 08.30-09 aikaan nukkuu suunnilleen 1,5h (poika herää klo 07), sit puolen päivän aikaan 2-3h ja vielä illansuussa siellä klo 17 aikaan vielä semmoset 0,5h tirsat. Yöunille 19.30-20. Eeeliii, pikaisesti laskettuna nukkuu yöunia sen 11h (heräämisillä) + päikkäreitä keskimäärin 5-6h = eli päästään siis just tonne 16-17h uniin :)
 
Meillä on ihan sama ongelma 3,5 kk tytön kanssa, paitsi että nyt tuttia huudetaan myös yöllä :(
Koska meillä on kaksoset, nukutan päivällä vaunuissa ulkona niin, että ensin tehdään pieni lenkki ja sen jälkeen jäävät takapihalle nukkumaan. Näin saan muksut nukkumaan samaan aikaan (sisällä se on täysi mahdottomuus). Alkuun nukkuvat hyvin, mutta unisyklien välissä joudun ramppaamaan tosi usein laittamassa tuttia suuhun.

Oon miettinyt tutista vieroittamista, mutta toisaalta on kovin helppoa kun tyttö rauhoittuu heti kun saa tutin suuhunsa. Jos tämä siis liittyy tähän ikään, niin ei ole ollenkaan paha käydä laittamassa tuttia. Pelkään kuitenkin, ettei opikaan nukkumaan ilman tuttia, ja mihin se sitten johtaa myöhemmin :/

Unimäärät meillä on aikalailla samanlaiset kuin yllä. Luin vanhasta Mother and Baby -lehdestä, että 5 kk nukkuu muistaakseni keskimäärin 10 h yöllä ja 5 h päivällä.
 
Kyllähän sitä unta ihan selkeesti tarvitaan päivälläkin, huomaa kun vauva väsyy ja jos ei laiteta nukkumaan niin kitinä alkaa tietysti. Aamulla siis heräillään siinä seitsemän kahdeksan aikaann ja tosiaan ensimmäisille päikyille kympin tai yhtentoista aikaan ja jos vaunuissa nukkuu niin se on sen 2-3h ja iltapäivästä sitten lyhyemmät n.40min tai tunnin unet siinä 16-17.

Aikasemmin tarvi myös aamusta torkut ennen pitkiä päikkäreitä mutta nyt ne on jäänyt vähän pois, eli laitan suoraan nukkumaan pitkät päikkärit jos siis mennään kävelemään. Mutta jos haluisin nukuttaa sisällä koko päivän niin sitten se on sitä tutin laittoa ja puolen tunnin unia siellä täällä...
 
Meidän kohta 9kk vanha vauveli nukkuu 12h yöllä putkeen. Päivällä ottaa kahdet päikkärit (n.klo10 ja klo15). Ne on noin tunnin mittaiset. Kaverin 10kk vanha vauveli nukkui vielä kolmet päikkärit, et se kyl ihan vaihtelee paljonko lapsi tarvii unta. Huomaa, et meillä ei kuitenkaan niin paljon enää selkeästikään tarvi. Nuo yöunet on kyl aika hyvät. :D Jotkut sitten jättää 1v ikäisenä päikkärit kokonaan pois.
Susy: ei varmaan vielä tarvi vieroittaa tutista, mut tuli vain mieleen, et esim 6kk ikäinen vauva on paljon helpompi vieroittaa tutista kuin 1v ikäinen. Mut jokainen äiti katsoo sellaisen vieroitusiän minkä parhaaksi näkee. Yks kaveri alkoi 2-3kk iässä opettaan vauvaa tutista eroon ja onnistui siinä tosi hyvin... Hän nukutti vauvan silleen, et silitti selästä ja hoki "shh shh shh" koko ajan. Vauva nukahti aina siihen. =)
 

Yhteistyössä