5 kk vauvan viihdytys

Miten teidän n. 5 kk ikäiset vauvat viihtyy yksinään?

Meillä tällä hetkellä tuntuu, että vauvalla koko elämä on yhtä turhautumista:
Yrittää ottaa tavaroista kiinni --> tavarat menee kauemmaksi --> huutoa
Yrittää viedä tavaroita suuhun --> ei onnistu --> huutoa
Yrittää ryömiä --> ei onnistu --> huutoa
jne.

Yksinään se ei viihdy kuin pari minuuttia, kunnes lelut karkaavat käsistä. Eikä oikein viihdy muuallakaan. Ei ole tyytyväinen sylissä eikä missään.

Mitenköhän sen oikein saisi viihtymään?
 
Välillä vauvoilla tuntuu olevan kausia että tarvitaan enempi syliä ja enempi viihdytystä. Moni vaavi tuppaa turhautumaan juurikin siinä vaiheessa kun halua olisi tehdä ja osata enemmän mutta taitoa ei vielä ole joten hermot menee.
Meillä myös hampaiden teko aiheuttaa yleistä tyytymättömyyttä, ruokakaan ei maistu, joten nälkäkin taitaa vaivata. Olen sitten vaan sylitellyt enempi juurikin viime päivinä ja lukenut kirjoja, lauleskellut, lorutellut..tänään olikin sitten jo taas helpompi päivä :)

Eiköhän se helpota kun vaavi oppii liikkumaan paremmin..sitten onkin seuraavat huolet, kun heti kun silmä välttää niin roikkuu sähköjohdossa, nuolee kynnysmattoa, syö kissan ruokia jne... :kieh:

Tsemppiä sinne teillekin :heart:

7kk:n äippä
 
Itsekin tuskailin juuri vauvan ollessa 5-kuinen, kun se yhtäkkiä ei enää viihtynytkään hetkeäkään yksin, eikä mitkään lelut kiinnostaneet. Tuhautui heti, kun ei päässyt liikkeelle, känisi ja oli kiukkuinen. Silloin oli sellaista, ettei sylissäkään viihtynyt. Kesti muutaman viikon tuo "kriisi". Todella moni tuttu sanonut, että 5 kk kieppeillä ollut juuri samanlaista - olisiko sitten oikeasti yleistäkin? Varmaan sinunkin vauvallasi se on ohimenevä vaihe, tsemppiä!
 
Meillä oli samanlaista myös esikoisen kanssa. Koko aika 5-8 kk oli yhtä viihdytystä, kunnes oppi ryömimään. On vain rasittavaa, kun vaiva ei oikeasti ole yksin kuin pari minuuttia kerrallaan. Ajattelin, että löytyiskö täältä kellään vinkkejä johonkin ekstrahyvään viihdytyskeinoon, vaan sellaista ei taida ollakaan.
 

Yhteistyössä