5v ja "omat rahat"

  • Viestiketjun aloittaja "zxc"
  • Ensimmäinen viesti
"zxc"
Tässä aikaisemmin kyselinkin että milloi on hyvä aloittaa "omat rahat" syysteemin, kun esikoinen toivoi 5v.-synttärilahjaksi lompakon.

"Ongelmana" tässä on että on olemassa pikkuveli joka on 3,5v. Miten sitten kun toisella on omat rahat ostamaan pillimehun tai karkin ja toisella ei oo? Pitäisikö toisellekin antaa samantien.

Ja kyse ei ole mistään viikkorahasysteemista, vaan siitä että 5v haluisi säästöpossun rinnalle myös poman lompsan, johon aina silloin tällöin voi euron "tiputtaa", tai jos isovanhemmat antavat "karkkirahan" jne..

Ja tämä "ongelmahan" oikeastaan tule seuraamaan jatkuvasti, tulee kännykä, soitin jne...Ostetaanko molemmille samaan aikaan vai tiettynä ikävuosina. Meillä on tosiaan ikäeroa 1v8kk.

Tässä lompakkohommassa on ainoastaan se että jos toinen ostaa itselleen jotain just pillimehun vaikka niin entäs toinen...?

Noooh, onko tähän jotain fiksua tai edes ylipäätänsä jotain sanottava?:)
 
Joo niin se vaan menee, että nuorempi joutuu hieman odottelemaan ennen kuin saa ihan samat etuudet isomman kanssa. Näin varmaan vähän joka perheessä.

Ei meilläkään tosin 5v. ostele juttuja milloin haluaa vaan esim. kaupunkireissulla :)
 
Vierass
Meillä lapsilla on ollut lompakot, joissa on omaa rahaa. Rahaa he ovat kuitenkin käyttäneet vasta sitten, kun ovat käyneet yksin kaupassa. Muutoin vanhemmat ovat maksaneet ostokset.
 
Tititititititikjnhfvngfx
No ne on sitten sen 5veen rahoja, jos pienempi saa rahaa niin ne on hänen. Täällä on kaksoset, 5v. Toisella on kohta kasassa jo 17e (kerännyt piiiiiiitkään rahaa, löytänyt maasta, saanut meiltä pikkukolikoita, saanut mummoilta euron kun on auttanut yms), ei ole ihan varma mihin säästää, mutta olipa se mitä tahansa, niin mielestäni ei ole oikein sitten maksaa tuolle toiselle samalla summalla jotain samalla kun sisko ostaa. Samalla tavalla saavat molemmat rahaa, toinen vaan haluaa samantien niillä jotain ostaa. Kaupasta jonkun herkun, pikkulelun jne, mutta toinen säästää.
 
foodish
No ei kait se 5 vuotiaskaan jatkuvasti saa karkkia käydä ostamassa vaan sovittuina tilanteina. tuolloin siis esim karkkipäivänä isompi saa maksaa itse ja vanhemmat maksaa pienemmän. Näin siis meillä. Meillä tosin isompi olisi valmis maksamaan pienemmänkin ostokset ettei tule toiselle pahaa mieltä.
 

Yhteistyössä