5v yökastelu alkoi yks kaks...kuivana jo ollut noin kolmivuotiaasta..

oltiin 5v neuvola käynnillä ja siellä kysyttiin yökastelusta ja meillä sitä ei ole ollut,kunnes seuraavana yönä alkoi kastelu ja sitä on nyt jatkunut muutaman viikon jo lähes joka yö....mistä moinen ja onko normaalia?
mitä vinkiksi?
 
Hei!

Kaksi asiaa, jotka voivat vaikuttaa kasteluun ovat ummetus ja liian harvoin tapahtuva pissallakäyminen. Yökasteluun siis vaikuttaa suuresti se miten lapsi käy päivällä pissalla. Ummetusta voi myös olla vaikka lapsi kävisi kakalla joka päivä..tärkeää on se millaista kakka on. Pissaamiskertoja tulisi olla päivän aika tasaisesti noin 5. Kannattaa pitää kirjaa esim. viikon ajan johon merkkaa pissallakäymiset. 5-vuotias on joka tapauksessa pieni ja asia todennäköisesti jää ajanmyötä pois.
 
Miten voi olla ummetusta jos käy kakalla? Meillä sama ongelma tuo kastelu ja olisikin kiva saada joitain oikeita vinkkejä miten siitä pääsisi eroon. Lapsi oppi kuivaksi kolmevuotiaana ja alkoi reilun puoli vuotta myöhemmin kastella ja nyt kastelee lähes joka yö. Nyt ollaan viisivuotiaita eikä kasteluun meinaa tulla mitään kuria, päivän aikana käy kyllä hyvin pissalla mutta öisin ei.
 

Yhteistyössä