6,5kk refluksi ja moniallergisuus

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja vilioskari, 03.01.2016.

 1. vilioskari

  vilioskari Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2015
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pojallamme on ollut harmillisen takkuinen alkutaival :(. Suolioireinen maitoallergia on todettu altistuksella. Imetän edelleen, melko rajallisen imetysdietin ansiosta. Lievästi oireilevia ruoka-aineita olen ottanut takaisin ruokavaliooni siedättymisen takia.Hän siis oireilee herkästi rintamaitoni kautta, sanoo kuka mitä tahansa. Pojalla on myös lääkitys refluksiin, losec mups ja gaviscon. Losec on käytössä tällähetkellä niin, että viikko lääkettä (3pv 10mg/pv + 4pv 5mg/pv) ja tämän jälkeen kahden viikon tauko.
  Tuo kaksi viikkoa on yhtä tuskaa! Kiinteitä yritetään saada ruokavalioon varovakseltaan, sopivia on tällä hetkellä vain muutamia. Nyt losecin olessa tauolla, poika on alkanut oireilla tosi kovin kiinteän ruuan jälkeen.
  Onko muilla kiinteät pahentaneet refluksin oireita? Meillä n. 15min ruokailun jälkeen alkaa kipuilu. Eli toista todennäköisesti korventaa todella kovin?! Tämä ilmenee hirmuisena örisemisenä, kaarelle vedolla ja itkuisuudella. Tämä tulee jokaisen kiinteän ruuan jälkeen tällähetkellä, eli allergiasta ei voi olla kyse, sillä ruuat sopii losecin aikana hyvin. Tissin jälkeen tätä ei niinkään tapahdu.

  Poika ei siis ole ollut täysin oireeton oikein koko pienen elämänsä aikana ollenkaan. Ennen kiinteiden aloitusta, tiukalla imetysdietillä ja lääkkeiden kanssa meillä oltiin ihan tyytyväisiä ja iloisia, öisinkin nukuttiin jopa 1,5-3h pätkiä. Mutta nyt kiinteiden ja lääketaukojen myötä tilanne on tosi huono. Olemme käyneen lasten erikoislääkärillä ja hän perusteli kyllä hyvin tämän losecin tauottamisen. Täytyy varmaan jatkaa noiden kiinteiden maistelua vasta lääkityksen aikana.

  Tuntuu niin epätoivoiselta!
   
  #1
 2. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  2
   
  #2
 3. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  2
  Siis ymmärsinkö oikein:
  1) käytit ensin Losecia ja annoit kaikkia nyt käytössä olevia kiinteitä ruokia ? Voi olla, että Losec peitti oireet hyvin, jos ne olivat pääasiassa refluksioireita
  2) jäikö kiinteiden kokeilu Losecin aikana kovin lyhyeksi, tällöin on voinut tapahtua se, että vauva allergioitui ja oireet pahenivat vähitellen
  3) millaista vauvan kakka on
  -limainen
  -sulamatonta ruokaa joukossa
  -osin kiinteä ja osin ripulikakka
  -ummetus
  -vaippaan imeytyvä vesikakka
  -pahalta haiseva kakka
  ovat kaikki allergian oireita. Jos yhtään epäilet suolisto-oireita. Kirjaa syöttämäsi ruuat muistiin, samoin refluksi -ja iho-oireet ja kuvaa kakkavaipat. Näytä muistiinpanosi lääkärille.
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti