6kk ei vielä käänny

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Pitäisikö olla huolissaan, kun meidän ens viikkolla 6kk täyttävä tyttö ei vielä käänny selältä vatsalleen?? Kyljelleen menee ja väliin näyttää et kääntyisi, mut palaakin sit takasin selälleen. Tyntuu että kaikki muut tämän ikäiset kääntyy jo helposti. Tyttö on kyllä paljon lattialla, eli tilaisuuksia kyllä on. Muutenkin liikuttaa jalkoja ja käsiä paljon, sekä kiertää ns. akselin ympäri. Oon vaan alkanut olemaan vähän huolissani...
 
Meillä poika kääntyi selältä vatsalleen juuri 6kk päivänä. Kyllähän se silloin vähän huolestutti, mutta nyt poika jo 6v. ja terve poitsu onkin =) Ryömimään oppi 9kk iässä vasta, kävelemään oppi 1v. Fysioterapeutilla käytiin muutaman kerran neuvolantädin suosituksesta. Älä suotta vielä huolestu! :)
 
"tina"
Vauvat kehittyy omaan tahtiinsa ja ei kannata verrata omaansa toisiin samanikäisiin vauveleihin. Kehitystähän on tapahtunut, koska kyljelleen kääntyy. Kehittyminen voi edetä yks kaks nopeasti ja kohta huomaat vauvasi konttaavan vauhdilla eteenpäin. Silloin saat olla vahtimassa koko ajan ikiliikkujaa :)
 
kaisuliinnukka
Meilläkin tyttö kääntyi vasta 6kk..sen jälkeen kehitys menikin aivan huimaa vauhtia :) 7kk liikkui kierimällä,9kk oppi ryömimään, 9,5kk oppi konttimaan, nousemaan istumaan ja nousemaan seisomaan tukea vasten(nää kaikki viikon sisään). 11kk käveli tuen kanssa ja 1v1vkoa otti ensi askeleensa..nyt tyttö 1v2kk ja melkein jo juostaan :D Eli suht myöhässä kehittyi tuo liikkuminen, mutta koskaan ei neuvolassa oltu huolissaan ja joka tapauksessa lopputulos eli kävelemään oppiminen sujui ihan "aikataulussa" :)
 
kolmasvaavi
Meillä saadaan neuvolasta lähete fysioterapian arvioon, jos ei 6kk iässä käänny.Vaikka kehitys on hyvin yksilöllistä niin on hyvä kuitenkin tarkistuttaa ettei mikään lihasjäykkyys ole esteenä. Itse voit myös vauvaa aktivoida kääntymään leluilla ja opastaa kääntymisessä. Meillä ihan viikon aktivointi ja ohjaus tuotti tulosta.
 

Yhteistyössä