6kk:n vieroittaminen, apua!

ira
Perheessämme on tilanne, että puolen vuoden ikäinen vauva on pakko saada tissiltä pullomaitoon. Vauva osaa periaatteessa juoda pullosta, mutta ei suostu nyt ollenkaan ottamaan maitoa pullosta. Olen nyt neljän päivän ajan tarjonnut päivisin maitoa pullosta (eli vauva on ollut koko päivän ilman maitoa) ja sitten illalla, ja yöllä, imettäny vauvaa. Vanhemmalla lapsella vieroittaminen onnistui tällä tavalla ja jo kolmen päivän jälkeen isoveli luovutti ja hyväksyi pullon. Mutta tämä nuorempi näyttää olevan kovapäisempi :/

Nyt on viides päivä, eikä maitopullo vieläkään kelvannut neidille. Neuvoja kaivataan...
 
Hei, en osaa juurikaan auttaa sinua mutta tiedän kyllä usemmankin tapauksen joissa vauvat eivät yksinkertaisesti juo pullosta yhtään jos tissiä kuitenkin on joskus tarjolla (iltaisin ja öisin). Nämä vauvat tankkaavat silloin kaiken maitonsa öisin. Onko sinulla ihan pakottava tarve lopettaa imetykset kokonaan? Vaikka kertavieroittaminen on todella raadollista niin alkaisiko vauva sitten juoda pullosta kun tissiä ei ole enää ollenkaan saatavilla? Tai jos yrittäisit antaa esim. yhden yösyötön pullosta - onnistuuko unisena?

Meillä on esimerkiksi vauva joka ei juo pullosta yhtään - nokkamukista menee vettä. Vieroitukselle ei ole (vielä ) tarvetta mutta samaa minäkin olen miettinyt että mitenköhän kävisi jos olisi pakko.

Syökö tiedän vauva muuten miten kiinteitä? Saisitko puurossa menemään maitoa jos pullo ei kelpaa?

Niin ja oletko siis tarjonnut korviketta vai pumpattua maitoa? Eli mikä on kokonaistilanne tuon imetyksen suhteen?
 
Kannattaa kokeilla myös leveää tuttiosaa (jolloin siispullotkin pitää vaihtaa) mikäli käytössä on kapean malliset.

Meillä oli kans pakkototutus ja sokerin kanssa sain huijattua nokalle... Pullo on Nuk*-merkkinen ja nokka luonnonkumia. Tosin kyse oli pullokammon lisäks myös uuteen makuun tottumisesta, kun erikoiskorvike tuli sillon kuvioihin, vaikka sitä uutta makua saikin myös soseiden seassa.

Muuta neuvoo en osaa antaa. Voimia! :hug:

*Muoks* Niin juu... Sellanen tuli vielä mieleen, että voisit kokeilla lämmittää maitoo vähän lämpimämmäks. Meillä oli siitäkin apua.
 
Joskus pullosta imeminen voi olla ihan merkistä/mallista kiinni. Kaverillani oli useita malleja/merkkejä mutta ainoa tuttipullo mistä hänen vauvansa on suostunut juomaan on Mam Ultivent. Siinä maito tulee pieninä tippoina mutta hyvin tiheästi. Hän testasi myös pullot ihan peräkkäin ja vain Mam Ultivent kelpasi. Muun muuassa Avent, Nuk ja Ainu eivät kelvanneet yhtään.
 
Toiset vauvat suostuvat juomaan tuttipullosta vain "imetysasennossa", kun taas toiset huolivat pullon vain ja ainoastaan asennossa, joka ei vähääkään muistuta imetyksestä, esim. selkä syöttäjän masua vasten pystyssä.
 
Kuten Milkakin edellä toteaa, asento voi hyvinkin paljon vaikuttaa pullon hyväksymiseen. Meillä poika ei suostunut ollenkaan juomaan pullosta, kun oli tottunut puolivuotiaaksi asti pelkkään rintaan ja oli hyvin hankala saada juomaan pullosta, mutta lopulta annoin pullon hänelle omaan käteen sitterissä ja siinä itse sai hitaasti tutustua ja opetella imemistä. Pari viikkoa meni noin ja sen jälkeen kyllä kelpasi juoda äidin sylissäkin, mutta aina kylläkin haluaa olla pystyasennossa.. Nyt 9kk iässä hän juo sitten ihan istuallaan syöttötuolissa ruokailujen päälle pullosta maidon. Niin, ja ainoastaan aventin ja nukin pullot/tutit kelpasi alkuun..
 
ira
On kokeiltu useamman laisia pullotutteja, pitää vielä tarkistaa kaupasta, löytyisikö sieltä jotain, mitä ei olla hokattu kokeilla. Maitoa olen antanut sekä itseltä lypsettyä että korviketta, kumpikaan ei kelpaa pullosta (vaikka on lypsettyä maitoa joskus aikaisemmin pullosta ottanut).
Sain eilen muuten syötettyä lusikalla korviketta monta kymmentä milliä, joten tuntuu, ettei se maku voi sitten niin hirveä hänen mielestä olla.

Tänään syöttöyritykset ovat olleet sellaisia, että vauva pyörittää tuttipullon tuttia suussa ja sitten kun maitoa on valunut tarpeeksi suuhun, sylkee ne pois...

Pitää vielä kokeilla muutama päivä ja sitten lopettaa imetys kokonaan, jospa se sitten ymmärtäisi, että on tosi kyseessä. Sääliksi vain käy vauvaa... :|
 
Meillä tyttö 4kk suostuu syömään vain noista jo mainituista mam ultivent pulloista...siinä ei paljon äidin ostamat ihanat marimekon pullot auta..:). Alkuun söi siis myös ainun pulloista, mutta yhtäkkiä lakkasi sen kokonaan ja huuto alkaa jo kun edes yrittää hieman kokeilla että josko jo suostuisi vaihtamaan pulloa...
Meillä auttaa myös kun heijaa tyttöä hieman kun se aloittaa syömään...
 
Pakko kysellä vähän aiheen vierestä, että onko joku vieroittanut tyylillä kerrasta poikki? Tai siis varmaan on mutta miten vauvanne on siihen suhtautunut, menikö kauheeksi huutamiseksi? Kuinka kauan kesti ennekuin hyväksyi pullon? Olen minäkin yrittänyt vieroittaa pikkuhiljaa mutta ei onnistu, joten taitaa olla edessä kertaheitolla lopetus...
 
Alkuperäinen lie jo tulokseen päässyt, kuinkahan kävi? Ninni89; meillä auttoi juuri tuo että soseruokailun yhteydessä annoin lusikalla maitoa (useita lusikallisia peräkkäin) ja sitten ruokailun lopuksi tuttipullo suuhun. Vieläkään ei paljoa pullosta mene, mutta meillä ei olekaan pakkotilanne. Oletteko jo nuo eri pullot, eri tutiosat ja eri syöttöasennot kokeilleet? Tsemppiä teille!
 
Meillä kanssa 6kk tyttö kieltäytyy juomasta pullosta. Neuvot alkaa olla täälläkin loppu.. on kokeiltu NANnia ja baby sempiä, on kokeiltu eri asentoja, sitterissä ja sylissä, oon kokeillu erilaisia pulloja ja nokkamukia, vaan kun ei auta :snotty: |O Esikoinen otti aikansa kanssa totuttelussa, meni n.viikko kun alkoi yhtäkkiä juomaan, mutta tän tokan kanssa mennyt näin jo n.3 viikkoa.. Tytölle ei kelpaa soseetkaan. Väsyttää tää ruoka/juomataistelu :ashamed:
 
meillä ei ole koskaan kelvannut tuttipullo (paitsi alle 3kk ikäisenä, mut jätettiin pullo sit pois kun ei ollut tarve. tätä ei ois kannattanu tehdä!). nokkamuki toimi meillä parhaiten. aluksi senkin kanssa oli hieman takkuamista, mut nyt menee kovalla kyydillä. vauva lopetti tissittelyn 8kk iässä niin piti pakottaa sit mukiin kokonaan. mut 8kk on jo huomattavasti vanhempi kuin 6kk.... mut tarjosin mukia kyl jo siinä 6-7kk iässä
 
Meilläkin aluksi meni pullo ihan hyvin kunnes n. 2kk ikäisenä yks kaks lopetti..
Kaikki mahdolliset pullot on mitä kaupoissa myydään, sekä tutit..

Nokkamukia myös yritetty mutta pureskelee vaan sitä päätä. Niin tekee nykyään myös pullolle, mutta jos maitoa suuhun tulee niin sylkäisee muutaman kerran pois ja sitten hermostuu..

Niin ja kaikki korvikkeet, oma maito, kylmänä ja kuumana jne jne..
 

Yhteistyössä