6kk pyllyssä rakkoja, joku rokko?

  • Viestiketjun aloittaja rakkomamma
  • Ensimmäinen viesti
rakkomamma

Meillä 6kk vauva oli viimeviikon flunssassa ja kuumeessa, tämän viikon ollut pyllyssä (muualla ei mitään), pääasiassa vain toisessa pakarassa (ja kiveksissä 1) punaisia rakkoja, tms.
Pahkurat ovat kooltaan n. pikkurillin kynnen kokoisia, punaisia koholla olevia nyppylöitä, joissa keskellä valkoinen vesikellon näköinen. Ovat vuorokauden verran ja kuivuvat. Jäljelle jää punertava, läntin kokoinen laikku, jonka valkoinen kohta kuivahtaa. Olen laittanut hydrokortisonia niihin, kun pahkuroita on tullut. Näitä oli noin parikymmentä yhteensä. Alkoi alkuviikosta parilla nyppysellä, torstaina tuli muutama lisää ja perjantai-iltana - lauantaina oli eniten ja pahimman näköisiä. Nyt jäljellä vain noita luivia laikkuja. Kuvaa en ehtinyt noista ottaa, kun kamera ei ollut lähettyvillä. Taisivat vähän aristaakin, kun niitä rasvailin, ainakin ilme oli vauvalla sen näköinen.
Voiko tuo olla ollut joku rokko, noin lievänä? Vai onko jotain muuta selitystä? Vaippa on aina ollut libero, eli sitä ei olla vaihdettu, eikä muutenkaan kyllä ole ollut mitään muutosta vauvalla...
 
ap
siis 6kk ikäisellä vauvalla, ja rakkoja ollut muutaman päivän, mutta kuivuneet nyt pois. pahimmillaan oli parikymmentä rakkoa, parin päivän ajan, ennen niitä oli pari päivää vain muutama nyppy. Ja ei, en ole soittanut neuvolaan tai terveyskeskukseen.
 
Chorizo
Älä ikinä pane ilman ohjeistusta hydrokortisonivoidetta mihinkään tuntemattomaan näppyyn etenkään lapsella, se on immunosuppressiivista ja jos se on virus tai bakteeri niin...

Ihan mahdoton sanoa lonkalta mitä ne näpyt on, mutta jos se peffavako punottaa kovasti (niiden näppyjen lisäksi) niin se voi olla vaikka streptokokki A, onko ollut angiinaa tms. huushollissa?
 
f
no vie se lapsi herranjumala lääkäriin! Jos lapsella on noin paljon ja vieläpä pyllyssä / paikassa jossa ne hankautuu niin pitäähän ne lääkärille näyttää! Et voi olla tosissasi, että et edes harkitse lääkäriin viemistä? Sehän voi olla mitä vaan! Harva rokko kai nyt vaan pyllyssä on! Ties mikä tulehdustila! Menetkö itse lääkäriin jos alkaa tulla rakkoja jalkovälliin??
 
ap
siis nuo nypyt, tms. on PAKARASSA, eikä missään pyllyvaossa. Ja ei, ei punoita pyllyvako, eikä mikään muukaan. Ja ovat jo pois kuivumassa. Niitä katsoi ystäväni, joka on terveydenhoitaja, ja sanoi, että kannattaa laittaa hydrocortisonia tai bepanthenia.
Voiko oikeasti joku rakko tulla noin lievänä? Koitin googlen kuvahaulla etsiä erilaisia rakkoja kuvina, mutta eipä kovin löytynyt...
 
vesirokko
vesirokkohan se ilmiselvästi. ei se kaikille tule rajuna. meidän lapsella oli vasta vesirokko ja ensimmäiset vesinäpyt tulivat pyllyyn ja muutoinkin just samalle oireet kuulostivat.

en usko että tarpeellista lääkärille jos on jo parantumassa.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vesirokko:
vesirokkohan se ilmiselvästi. ei se kaikille tule rajuna. meidän lapsella oli vasta vesirokko ja ensimmäiset vesinäpyt tulivat pyllyyn ja muutoinkin just samalle oireet kuulostivat.

en usko että tarpeellista lääkärille jos on jo parantumassa.
sitä vähän epäilinkin :) Mutta kuitenkin epäilytti, että voiko olla noin lievänä, mutta ilmeisesti sitten :)

 
rakkomamma

[/URL]

tuossa äskön otettu kuva, toivottavasti osasin laittaa oikein. Kuivahtaneita ovat jo, tuo yksi on tänään ilmestynyt, aamulla varmasti jo "vesikello" keskellä.
 
äree
Näitä tällasia just inhoan.Miten jotku äidit voivat olla noin typeriä,kysellä nyt palstalta et mitä mahtaa olla kuvan näpyt.Voi jeesus.
Onko se niin hankala ottaa yhteyttä neuvolaan tai käyttää lasta vaikka ihan lääkärissä.
 

Yhteistyössä