8,5kk Vauva heräilee öisin tunnin välein???

Hei!
TUossa viime viikolla to lopeteltiin pojalta yösyötöt.. loppuviikko meni hyvin unikoulussa. heräsi muutaman kerran yöllä ja sai helposti rauhoitettua takaisin nukkumaan ilman juomia.

Nyt tilanne räjähtänyt käsiin.
Poika käy nukkumaan 20:00 ja nukahtaa omaan sänkyyn omaan huoneeseen nätisti. Saaden iltapalaksi puuron n. 19:00, vellin 19:30-20:00 ja maitoa jos haluaa. NUkahtaa hyräillen ja taputellen omaan sänkyynsä. sitten 21:30-23-.30 se alkaa. Huuto sängyssä noin tunnin välein. saattaa olevinaan rauhoittua, mutta kun itse ehdit sänkyyn takaisin alkaa huuto uudelleen miltei välittömästi ( välillä suoritan up-down rauhoittelua, jso ei tassuttelu auta ja vesi). sitten kun saat rauhoittumaan, menee tunti ja sama show uudestaan. saattaan puolen yön pintaan 1,5h tehdä huutamista. sen jälkeen tasaisesti tunnin välein. Ei auta vaikka kokeiltiin pitää vieressäkin yö.
Kaverilla on 2 hammasta alhaalla ja hammaslääkäri sanoi, ettei vielä ylös vielä tulossa alkuviikosta.

Poika liikkuu mielettömän paljon vuorokauden aikana. Aina kun on hereillä niin vain konttaa ja nousee ylös puita pitkin liikkumaan. menee kuin "viitapiru" ympäri taloa koko päivän. Voiko olla vain tuohon liikkumiseen liittyvää heräilyä, eroahdistusta vai mitä?

ITse ei osaa itseään rauhoittaa sänkyyn, nousee ylös aina siellä. Päiväunia nukkuu n. 2-3*30*45min.
Neuvolalääkäri sanoi, että kuuluu asiaan. Mutta varulta laittoi meidät virtsatutkimukseen, josko olisi tulehduksen tynkää, joka aiheuttaa levottomuuden öisin.
Mutta alkaa olemaan voimat loppu, ollaan vissiin 3 yötä saatu 8kk aikana, jolloin herännyt vain kerran. Ensin oli maidon perään yöheräilyä 6kk ylöspäin ja meni hurjaksi tuossa 3vko:a sitten, piti saada maitoa 1-1,5h välein.
En usko että voi nälkäkään olla, kun antaa pullon suuhun niin käy nukkumaan se suussa (ei syö tuttia ollenkaan).
Särkylääkkeet eivät tuota helpotusta nukkumiseen.

Sekavaa kirjoitusta varmaan.. mutta nyt olisi hyvät neuvot kalliita!
 
Meillä 9 kk:n iässä alkoi tunnin välein herääminen ja itkeminen (aiemmin oli nukkunut hyvin). Ja öisin oli myös hieman tukkoinen. Lääkärissä käytiin ja korvatulehdus. Eli katsoiko neuvolalääkäri korvat?
Muuten en osaa auttaa. Mutta tuo liikkumaan oppiminen lisää yölevottomuutta. Mutta meillä se ei aiheuta heräämistä vaa tuhistaan ja "muristaan" ja pyöritään unissaan.
 
Aloitin noin 1½ viikkoa sitten unikoulun 6 kk ikäiselleni pojalleni. Nyt, jo tässä vaiheessa voin sanoa, että HISTORIAA ovat jatkuvat yösyötöt ja heräilyt (n 5-8 krtaa yössä), vauvan itkuiset/huudon täyteiset yöt ja äidin tolkuttomasta univajeesta johtuva piinaava ns. "kestokrapula". Unikoulu tuotti niin mahtavia tuloksia heti alkuun kuopuksellamme, että olin kerta kaikkisen haltioissani ja aloitin heti perään esikoisemme 2½ vuotta unikoulun. Toimii kuin häkä - kummallekin - ja nyt puhutaan toden totta lasten +10 tuntisista yöunista.

Vaikka sainkin vauvan kanssa apua mieheltäni (hänellä oli tapana ajaa noin kerran viikossa mökillemme vauvan kanssa jotta minä sain nukkua yhden kokonaisen yön kotona...) - niin halusimme kummatkin kestävämmän, pitkälle kantavan ratkaisun pikku hiljaa muodostuneeseen vauvan (sekä vanhempien) uniongelmaan....

Jos tuntuu siltä, että olet tiesi päässä, olet kokeillu kaikkea, mistään ei ole ollut apua ja pää on hajoamassa ainaisesta valvomisesta ja siitä johtuvasta "elämän hullun myllystä", SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI: "Nyt Nukutaan" -kirja, Anna Wahlgren tai www.annawahlgren.com


Siteeraan kirjasta lukemaani ... joka on niin totta ... "Elämä ei ole tehty kestämistä varten - Elämä on tehty nauttimista varten". Tällä hetkellä elän vaihetta, jossa "kestäminen" on vaihtunut nauttimiseksi!!!!!
 
Meillä on ihan samaa rumbaa kestänyt nyt n. 2kk :| Tyttö on nyt 7kk ja oppi ryömimään pikkusen ennen 5 kuukauden ikää ja siitä lähtien (ja siitä johtuen?) on yöt olleet todella levottomia. Välillä tyttö herää tunnin välein, joskus nukkuu jopa 3 tunnin pätkiä, tosin ne ovat harvinaista herkkua.

Välillä herätessään haluaa tissiä joka tunnin välein (imeskelee vähän aikaa), välillä riittää pelkkä hyssyttely. Tyttö pyörii ja hyörii myös paljon nukkuessaan ja etenkin juuri ennen kuin herää yöllä. Olen nyt ottanut tytön viereen nukkumaan, kun ei kerta kaikkiaan jaksa nousta joka tunnin välein nostamaan sängystä ja toivoin, että olisi helpottanut myös tuohon heräilyyn, mutta ei.

Meillekin lääkäri sanoi, että on normaalia, aktiivinen pikku tutkiskelija...juupa juu, alkaa mamman näköä hämärtäävaan pikku hiljaa :headwall:

Imetystä en haluaisi vielä lopettaa, mutta jotakin vippaskonsteja kai tässä on alettava miettimään.

Päivisin nukkuu tosi rauhallisesti yleensä 2-2,5 tunnin päiväunet, ilman heräilyjä tai vääntelehtimisiä.
 
Kuulostaa hyvin tutulta!

Meilla on puolivuotias vekara ja viime perjantaihin asti han nukahti joko tissille tai sylissa hyssyttelyyn. Yolla herasi tissille 1-2 tunnin valein.
Sitten paatin, etta nyt loppuu! Alotettiin siis unikoulu ja lopetin kerrasta yosyonnit. Syo kuitenkin kiinteita 4x paivassa, niin nalka ei voi olla!

Me toteutettiin semmonen kun "controlled crying". Piti kayda rauhottelemassa 5 ja 10 minuutin itkun jalkeen (ei kosketusta) ja sitten nukahti! Ja nukku neljaan asti kerrasta!
Nyt nukahtaa unilleen yksin, omaan sankyynsa. Viela heraa 4-6 valisena aikana, itkee, juttelee, nukkuu valilla, kunnes sitten nukahtaa klo 7 asti. Toivottavasti tuo loppuu pian ja nukkuis ainakin kuuteen asti kertarysayksella! :)

Mutta siis tuossa nukahtamisessa on tarkeaa se, etta vauva tekee sen yksin. Ei kosketuksen alla, eika rinnalle. Koska jos/kun vauva heraa yolla, han tarvii silloinkin kosketuksen/rinnan nukahtamiseen.

Tosi mielenkiintonen oli tuo Anna Wahlgrenin sivusto! Taytyypa lukaista oikein paremmalla ajalla uudestaan.

Tsemppia kaikille yoheraamisien kanssa!
 
Esikoinen heräili koko vauvaikänsä,eniten just 8-9kk iässä,joskus 1v tietämillä rauhottu selkeesti ja vasta sillon lopetettiin yösyötöt koska niillä sai helposti jatkaan unia eikä tarvinu nousta hyssytteleen... no heräilyt ei kuiteskaan loppuneet kokonaan ennenkuin täytti 2,5v,sitten alko useimmiten nukkumaan yönsä. Nyt kuopus on samoilla linjoilla vaikka pikkuvauvana nukku jo yhdellä syötöllä... korvatulehduskin oli ja sen jälkeen nukku muutaman yön paremmin,mut nyt taas sama ralli päällä. Tissillä tainnutan,ei musta oo unikoulijaks. Sitten vierotan jahka pikkasen rauhottuu... meillä tulee hampaita ja konttausta opetellaan parhaillaan. Ilmeisesti oon tottunut valvomaan kun ei oikeen ees tunnu enää missään...jahka vaan pääsen liikuntaa harrastamaan,niin jaksaa kummasti.
 

Yhteistyössä