80v äidilläni maksan GT arvo 93 ja on absolutisti. Mitä voi olla? SAIRAANHOITAJAT TAI LÄÄKÄRIT HUHUU !!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "HUOLESTUNUT", 18.09.2010.

 1. "HUOLESTUNUT"

  "HUOLESTUNUT" Vieras

  en löytänyt googlettamalla raittiin ihmisen kohonneita arvoja ja niiden syytä.
   
  #1
 2. kyssy

  kyssy Vieras

 3. glhj

  glhj Vieras

  Lääkkeet rasittaa maksaa tai rasvainen ruokavalio, joku maksasairaus vaikka hepatiitti tai sitte vaan joku.
   
  #3
 4. "hmm"

  "hmm" Vieras

  Onko äitisi käyttänyt närästyslääkkeitä?
   
  #4
 5. "huolestunut"

  "huolestunut" Vieras

  [QUOTE="hmm";22059723]Onko äitisi käyttänyt närästyslääkkeitä?[/QUOTE]

  ei. mutta menee 7lääkettä päivässä
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Maksa-arvot koholla
  Mitkä muut seikat vaikuttavat maksan arvojennousuun kuin alkoholin käyttö? Minulla on S-GT 95 ja lievä kilpirauhasen vajaatoiminta.

  Maksan laboratoriotutkimuksista S-GT (seerumin gammaglutamyltransferaasi) on herkkä mittari etenkin niissä sairauksissa, joissa sapen kulku on häiriintynyt. S-GT suurenee myös silloin, kun maksaan muodostuu jokin kasvain, jotka voivat olla hyvänlaatuisia sisäisiä "patteja" tai joskus syöpäkasvaimia. Suurentunut GT-arvo voi liittyä myös rasvamaksaan, joka syntyy monilla painon noustessa, kun lihoessa liikarasvaa kertyy maksasoluihin.

  Yleinen syy GT-arvon suurenemiseen on liiallinen alkoholin käyttö. Jos kännää yhtenä iltana, GT-arvo ei siitä juuri hievahda. Arvo suurenee vasta, jos käyttää pitkään alkoholia runsaasti. GT:n suureneminen ei vielä ole merkki peruuttamattomasta maksavauriosta, sillä kaikki voi normaalistua, jos alkoholin käyttöä vähennetään. Se on kuitenkin selvä varoitusmerkki siitä, että alkoholia kuluu niin paljon, että pysyvän maksavian eli kirroosin riski on huomattavan suuri. Ulkoisista tekijöistä myös jotkut lääkkeet voivat suurentaa GT-arvoa.

  Syitä GT-arvon suurenemiseen voi olla siis monia. Maksakokeita on paljon muitakin, ja yleensä maksasairautta epäiltäessä tutkitaan monia niistä yhtä aikaa. Ne mittaavat maksan toimintaa eri puolilta, jolloin tulosten yhdistelmästä voidaan päätellä paljon maksasairauden syistä.

  GT:n lisäksi on joitakin muita laboratoriokokeita, jotka muuttuvat liiallisen alkoholin käytön yhteydessä. Niitä voidaan käyttää, jos halutaan selvittää tarkemmin, johtuuko suuri GT-arvo alkoholista vai maksasairaudesta.

  http://hyvaterveys.fi/artikkelit/?c=Maksa&a=209
   
  #6
 7. ghkj

  ghkj Vieras

  [QUOTE="huolestunut";22059735]ei. mutta menee 7lääkettä päivässä[/QUOTE]

  Joo siinähän se syy.
   
  #7
 8. "piia"

  "piia" Vieras

  Ei hätää. Minä olen 60 v ja minulla oli pitkään maksa-arvot ja juuri toi gamma GT koholla, se oli kahden sadan hujakoilla. Käytin aika pitkään hormoonikorvaushoitoa ja sen kun lopetin, laski arvotkin melko nopeaa, muutamassa kuukaudessa suht normaaleiksi. Luontaistuotteethan voi myös nostaa gammaGT:n. Tietenkin joku maksasairauskin voi olla, mutta jos iho ei ole keltainen, eikä muuta sairauden tunnetta, niin sitten vois olla jotkut lääkkeet .
   
  #8
 9. Aamuäree

  Aamuäree Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  48 580
  Saadut tykkäykset:
  5
 10. *Tietävä

  *Tietävä Vieras

  NO,, jos 7 lääkettä menee päivässä, niin varmasti on maksa-arvot koholla. Ja sitten, jos käyttää ubikinonia, Q10-entsyymiä, se kuulema nostaa kanssa maksa-arvoja. Taitaa mennä statiineja, kolesterolilääkkeitä ja verenpainelääkkeitä, siis todellisia maksamyrkkyjä, lopettaisin heti niiden käytön, samoin hedelmien syönnin, niissä on liikaa fruktoosia ja sen pilkkominen glukoosiksi rasittaa maksaa. Tilalle punajuurta, mustamarja-aroniaa, valkosipulia ja muita kotimaisia marjoja, kasviksia ja juureksia. Hedelmiä vain satunnaisesti, niistäkin vain avokadoa ja joskus appelsiinia ja sellaista. Kalanmaksaöljyä joka päivä.
   
  #10
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti