9-10 kk vauvasi yöunet?

Miten pitkät yöunet 9-10 kk vanha vauvasi nukkuu? Montako kertaa yössä herää? Meillä 9 kk vanha vauva nukkuu yleensä 20-06 (tai -07) ja herää parhaina öinä 4 kertaa, useimmiten kuitenkin puolen tunnin - tunnin välein...
 
Fanni80
Meidän pikkuinen (9,5 kk) nukkuu noin 21.00-7 tai 7.30, ja herää yössä 1-5 kertaa. Viime yö oli piiitkästä aikaa täysin ehjä, eli ei heräilyjä. Ja tuollaisia ehjiä öitä on ollut koko aikana alle kymmenen...Yksilöllisiähän nämä jutut toki on. Mutta voi että olisi niin ihana, kun saisi nauttia kokonaisista yöunista useammin.
Onko teillä ollut aina yöt noin?
 
Chamorphis
Meillä poika kohta 9 kk ja heräilee öisin kans 1-9 kertaa... Meillä tosin refluksivaivaa, joka osasyynä heräilyihin. Pahimpina öinä herättää tunnin välein, normaalisti mennään kahden tunnin pätkillä. Alkuyöstä nukkuu sen pisimmän pätkän...
 
Meillä kohta 10kk ikäinen esikoistyttö on nukkunut täysiä öitä syömättä ja pahemmin muutenkaan heräilemättä jo tosta 5-6kk ikäisestä alkaen.Nukkumaan vaihtelevasti (riippuu mm. miten nukkunut päikkäreitä) n.20.30-22.00 ja herää samoiten vaihtelevasti sitten n.7.00-9.00.Itselle tää on tietty ollut mahtavaa kun saanut nukkua jo pitkään kunnolla,mutta nyt olen olevinaan kauheen väsynyt kun neiti on ruvennu öisin venkoilemaan ja heräilemään,ekoja hampaita vasta nyt tekee ja liikkumaan oppimiset häiritsee yöunta.Kun on ehtiny tottua hyvään niin pienetkin muutokset tuntuu muka kauheen rankoilta.Sympatiat teille joilla oikeesti ollaan väsyneitä vauvan heräilemisiin. :hug:
 
Meillä tyttö 9kk parhaimpina öinä herää vain 2-3 kertaa, normaaliöinä herää 3-4 kertaa ja huonoimpina öinä meilläkin heräillään puolen tunnin välein (tai siis tyttö herää, eihän äiti ennätä siinä välissä nukahtaakaan :eek:). Ja meillä myös on refluksiselvittelyt työn alla. Mietin tätä asiaa vastikään, onko muilla samanlaista vielä näin ison vauvan kanssa... Jaksu :hug: kaikille väsyneille äideille, täälläkin on yksi sellainen.
*muoks* Ai niin, nukkumaan mennään 21 ja aamutoimille heräillään 8, vähän ennen tai vähän jälkeen.
 
Meidän pikkuprinsessa ei heräile juuri koskaan öisin, jos havahtuu hereille, tutilla yleensä rauhoittuu, nukkuu n. 21-6.30 ja tätä jatkunut siitä asti kun tyttö oli puolivuotias. Sitä ennen heräili n. 1-2 krt tissimaidolle. Toiset lapset vaan tarvii ruokaa yöllä, toiset ei. Kaksi edellistä söivät 2-3 krt yössä ja pidin sitä aivan normaalina ja syötön välit yleensä sainkin nukuttua. Olivat isompiakin kun tämä parikiloinen sintti. =)
 
Meillä poika 9,5kk heräilee kans 2-5 kertaa yössä joskus useemminkin. Hampaita tekee/on tehnyt 3,5kk alkaen ja nyt on jo kulmahampaat tulossa. Konttaus kun alkoi nousi istumaan välillä 7 kertaakin yössä, onneksi takaisin maate laittaminen auttoi ja nukati heti uudestaan. Nyt harjoittelee tukeavasten nousemaan ylös niin viimeyönäkin yritti 3kertaa nousta seisomaan.
Nukkumaan yleensä jätkä väsähtää 20-21 ja ylös noustaan 06, tai kun kelloja siirrettiin niin 05. Päikkäreitä nukkuu 2-3kertaa ekat aamulla kymmenen aikaan, kahden kolmen välillä päivällä ja illalla vielä pikaunet kuuuden aikaan. Nyt kyllä ihme poju nukahti varttisitten.

Yösyötöt loppui puolenvuoden iässä kun loppui maidontulokin ja siirryttiin nanniin. Onneksi tuttiin nukahtaa ja varmaan osaksi johtuu heräämiset siihenkin kun sitä tuttia ei olekkaan enään suussa kun havahtuu hereille ja sit tulee älähdys et tutti takas. Pitää kokeilla pikkuhiljaa jos sais nukahtaan jo ilman tuttia.
 
Chamorphis
ShannaR millaiset ohjeet olitte saaneet neuvolasta? Meillä heräillään parin tunnin välein yöllä ja syödään viis ateriaa päiväs, mutta nähtävästi jotain "pieles" kun kerran yöt on mitä on... :/
 
Meidän tyttö on nyt 11kk ja on nukkunut tosi huonosti koko elämänsä ajan. Tosin nyt pari viikon verran on herännyt vain kerran joskus kahden kolmen aikaan (imetän silloin) eli paremmalta alkaa näyttämään! Just tätä ennen oli pari kuukautta aivan kamalaa heräilyä (noin 5 kertaa yössä...) toivottavasti alkaa menee paremmin myös teillä muilla. Jotenkin aina helpottaa tietää että on muitakin joiden vauvat ei vain nuku hyvin... Hyvä muistaa että ihmiset (vauvoinakin) ovat hyvin erilaisia, toiset nukkuvat paremmin ja helpommin kuin toiset eikä aina voi osoittaa vanhempia ja sanoa että tekevät jotain väärin. Voimia kaikille valvojille!!! :hug:
 
9kk ikäinen poikani sairastaa myös refluksitautia, joka on varmasti syy heräilyihin. Lisäksi epäilemme maitoallergiaa, joka on nyt testauksessa. Soijamaitoa ollaan annettu ja yöt on selvästi rauhoittuneet! Poika menee nukkumaan n. 20 ja heräilee 06-07 ja ennen heräili 1-4 kertaan yössä, nyt soijamaidon jälkeen parina yönä 1 herätys ja toissa yönä ei herännyt ollenkaan! Toivotaan että allergia on syy heräilyihin ja saadaan pojalle rauhallisemmat yöt!

Tsemppiä valvojille!!
 
Meijän poika 9kk 1vko on nukkunut yöt läpeensä n.3kk ikäisestä..Öisin vaatii muutaman kerran tuttia,mutta ei oikeastaan herää lainkaan.Kerran ollut flunssassa ja silloin heräsi yöllä huutamaan eikä rauhoittunut kuin maidolla. Voimia kaikille,joilla ei yöllä nukuta... ;)
 
Glow
Alkuperäinen kirjoittaja ShannaR:
Oma poikani 10kk, menee nukkumaan klo 19.30-20.30 ja herää siitä kahdentoista tunnin päästä heräämättä yöllä. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut, vasta neuvolasta saamiemme tarkkojen ruokarytmiohjeiden jälkeen yösyönti ja -heräily loppuivat. Lisäksi tarvittiin unikoulua yksi yö. Yritimme aikaisemminkin unikoulua,mutta se ei tuottanut tulosta,koska ruokarytmi ja määrä oli pielessä päivällä (en vain tajunnut sitä silloin,olin vaan tyytyväinen kun lapsi söi viisi ateriaa).
Muakin kiinnostaisi nämä ohjeet?

Meillä 9 kuinen käy nukkumaan 19.30-20.30, joskus nukahtaa tosi helposti, joskus venyy tunnin mittaiseksi itkuksi yms. nukkumaan käyminen. Aamulla herätään vaihelevasti 6-8 aikaan. Yöllä herätyksiä 2-10. Viimeyö oli varmaan poikkeus kun nukkui 12 tuntia, vain yhdellä herätyksellä! Yöllä syö 1-3 kertaa... "yö" tarkottaa nyt tota 19.30-aamu herätys välistä aikaa...

 
Kirjoitin tänne http://kaksplus.fi/keskustelu/t1573539 enemmän meidän tilanteesta, mutta meillä 8 kk vanha poika heräilee 8-17 kertaa joka yö. Viikon verran ollaan harrastettu tassuttelua ja se auttaa välillä nukahtamaan, mutta joinain kertoina ei auta kuin tissi. Aina ollut aika huono nukkumaan, mutta muutaman kuukauden ikäisenä heräili "vain" n. 5 kertaa. Nyt pari-kolme kuukautta tilanne ollut tämä.
 

Yhteistyössä