9-10kk vauojen äideille

  • Viestiketjun aloittaja "vaahtera"
  • Ensimmäinen viesti
"vaahtera"
Onko minkä kokoisia tuon ikäiset teillä ja mitä kaikkea osaavat tehdä? Meillä 9,5kk poika on n. 9kg ja 72cm (ihan tarkkaa tietoa ei ole, ensi viikolla neuvola, edellinen ollut 8kk lääkärineuvola). Poika konttaa jo kovaa vauhtia ja on koko ajan nousemassa pystyyn, noussut jo 8 kuisesta lähtien. Syliin osaa ilmoittaa haluavansa ja sormiruokailee ihan kohtuulliseen tahtiin. Hampaita 8kpl. Yönsä voisi nukkua paremminkin, nykyään heräilee 2-3 kertaa yössä ja maitoa vaatii. Syökö teillä tuon ikäisenä vielä yöllä? Haluaisin "unikouluttaa" lapsen nukkumaan koko yön, mutta eivät voimat meinaa riittää, on kuulemma raskaat yöt ne kun maidon jättää pois ja lapsi vaan huutaa, mutta on palkitsevaa kun "urakan" saa päätökseen ja lapsi nukkuu kokonaisen yön heräämättä. Mutta kiitän niitä jotka vaivautuvat vastaamaan :) Olisi kiva kuulla miten teillä eletään tässä vaiheessa ensimmäistä vauvavuotta.
 
Meilä sälli 9,5kk, napsii sormilla kaiken suuhun mikä käteen osuu.
kontaa, kävelee tukia pitkin ja muutaman kerran noussut seisomaan ilman tukea.
ei nuku yöllä, tosin en jaksa unikouluakaan pitää kun ei edellisetkään sitä heräilyä lopettanu kun yösyötöt loppu.
painoa on n.9,5kg ja pituutta n.75cm, 8kuisena oli 9kg ja 72.8cm.
hokee mammamammammammapappappappappappa mennessään :D
 
Meillä poika
ikäsenä oli 79cm ja 10kg250g. Alle 10 askelta, 10½kk ikäsenä lähti ihan kävelemään jo.
Äitiä sanoo mutta muuta selvästi tunnistettavaa ei ole huomattu puhuvan.

Yöllä ei syöty enää 10kk jälkeen ja siitä asti yöt on ollu hulinaa...Äitikin alkaa olemaan tosi väsyny heräilyyn...Johtuen ehkä hampaistakin...?
Hampaita nyt 3kpl, neljäs tulossa...
 
Meillä poika
Alkuperäinen kirjoittaja Koivunkäpy;22092123:
Meilä sälli 9,5kk, napsii sormilla kaiken suuhun mikä käteen osuu.
kontaa, kävelee tukia pitkin ja muutaman kerran noussut seisomaan ilman tukea.
ei nuku yöllä, tosin en jaksa unikouluakaan pitää kun ei edellisetkään sitä heräilyä lopettanu kun yösyötöt loppu.
painoa on n.9,5kg ja pituutta n.75cm, 8kuisena oli 9kg ja 72.8cm.
hokee mammamammammammapappappappappappa mennessään :D
Ootteko kenties kattonu muumeja joskus? :D
 
"Milli"
Tyttö 9,5kk. Nousee ilman tukea seisomaan, kävelee tukea pitkin, konttaa. Herää öisin 2-3x maidolle. Imetän vielä öisin. Syö päivisin aika huonosti kiinteitä, ehkä just 2 pientä pilttipurkillista menee + aamu- ja iltapuuro 1,5dl. Pituus n. 72cm ja paino 9kg. Osaa sanoa äiti, pupu, pappappaa, namnam ja ei.
 
alkuperäinen kirjoittaja
Meillä poitsu hokee myös mamaamammaa ja papappaa, tulee myös äiti ja äitä, tosi aika epäselvästi vielä. Mites päiväunet, nukkuuko kerran vai kahdesti?
 
[QUOTE="vaahtera";22092075]Onko minkä kokoisia tuon ikäiset teillä ja mitä kaikkea osaavat tehdä? Meillä 9,5kk poika on n. 9kg ja 72cm (ihan tarkkaa tietoa ei ole, ensi viikolla neuvola, edellinen ollut 8kk lääkärineuvola). Poika konttaa jo kovaa vauhtia ja on koko ajan nousemassa pystyyn, noussut jo 8 kuisesta lähtien. Syliin osaa ilmoittaa haluavansa ja sormiruokailee ihan kohtuulliseen tahtiin. Hampaita 8kpl. Yönsä voisi nukkua paremminkin, nykyään heräilee 2-3 kertaa yössä ja maitoa vaatii. Syökö teillä tuon ikäisenä vielä yöllä? Haluaisin "unikouluttaa" lapsen nukkumaan koko yön, mutta eivät voimat meinaa riittää, on kuulemma raskaat yöt ne kun maidon jättää pois ja lapsi vaan huutaa, mutta on palkitsevaa kun "urakan" saa päätökseen ja lapsi nukkuu kokonaisen yön heräämättä. Mutta kiitän niitä jotka vaivautuvat vastaamaan :) Olisi kiva kuulla miten teillä eletään tässä vaiheessa ensimmäistä vauvavuotta.[/QUOTE]

Meillä myös 9,5kk poika, painaa 9850g ja pituutta on 73cm.
Konttaamaan oppi 6kk iässä, nyt on alkanu kävelemään 8-10 askeleen matkoja :) Hampaita on 6, alas on parhaillaan puhkeemassa kulmat. Syö aamuyöstä kerran, mut heräilee n. 10 kertaa kitisemään, annan nukahtaa itsellään kun ei kuitenkaan pahemmin huuda. Yöt on ollu aika vaikeita ihan syntymästä asti. Isoveljen kanssa oli tosi paljon helpompaa :) :D
 
ei me hirveesti olla muumeja katottu, mutta isommat on opettanu kun totesivat ett molemmat tavut osaa sanoa :D
Konttaamaan meillä tais lähtee 6kk iässä, samalla viikolla tapahtui myös istumaan nousu ja seisomaan nouseminen :headwall: sen jälkeen on yöt ollu hulinaa.
aijoo, eikä hampaita, pari vk olen ollut varma että tänään se tule läpi, eipä oo näkyny :D
 
"mä"
Meillä 9kk ikäinen keskostyttö(la:sta 7kk)
Pituutta n.70cm ja painoa n.7,5kg. Hampaita löytyy 7 kpl ja lisää on tulossa kovasti. Nyt viikon päivät ryöminyt. Pappapapa on ruvennut kuuluumaan nyt ihan lähiaikoina.
Kuukauden päivät mennyt yöt ilman maitoa, rupesin vaan vähemtämään maidon määrää niin ei sitten joku yö enää vaatinutkaan sitä. Yöt täällä muuten kyllä tosi vaihtelevia. Välillä tunnin välein ähisee ja toisinaan nukkuu sit yhellä heräämisellä 10h.
Karkeammat soseet ei meinaa millään upota meijän neitille. syö kyllä paloja jos erikseen antaa.
 
Meillä vauva 9,5kk. Sormiruokaa söis mieluiten. Soseet menee tosi huonosti. Eilenki tarjosin poronkäristystä ja pottumuussia ihan sellaisenaan :) Ja hyvin uppos liha :D
Ryömii, ei konttaa ku vahingossa pienen matkan. Nousee seisomaan tukea vasten ja siitä sitten lähtee kävelemään tuetta. Lyhyen matkaa mutta siitähän se äkkiä pitenee. Kiipeää veljensä sänkyyn ja tämän kyllä näen ongelmana. Miten sitten kun en olekaan valvomassa niin äkkiäkös se sieltä putoaa :ashamed:
Päivällä nukkuu 2-3 päiväunet, riippuen unien pituudesta. Viime aikoina ollu tosi väsyny, oppinu varmaan niin pian kaikkea uutta. Iltasella nukahtaa siinä 9 pintaan ja 4-6 välillä herää ekan kerran ja siitä sit tunnin välein. 7.30-8 sit herätään lopullisesti.
Hampaita on 6 kipaletta. Vasta tekas neljä ylös viikon sisään. Ei mitään kummosempaa kätinää tullu siitä.
Imetän satunnaisesti, lehmän maitoa juo jo.
Yksi selvä sana tulee ja se on "Áh??i" eli iskä suomeksi.. Ja on kyllä niin isänsä perään tyttö, aivan mahdoton.. :)
 
Meillä poika
6½kk ikäsenä seisomaan ja siitä muutama päivä niin käveli tukea vasten... Ryömimään lähti 5kk ikäsenä ja jotain 6kk oli muistaakseni ikää ku lähti konttamaan...
 
Typykkä on kohta 9kk, painoa on noin 8kg ja pituutta vajaa 70cm. Konttaa, nousee tukea vasten, Kauheasti tuntuu asiaa olevan mutten tiedä onko joukossa yhtään tunnistettavaa sanaa varsinaisesti. Syö kohtuullisen hyvin kun vaan joutaisi paikallaan ruokailun ajan istumaan. Yöt nukkuu pääsääntöisesti heräämättä, maitoa saattaa haluta aamulla 5-6 aikaan mutta ei välttämättä. Kahdet unet yleensä nukkuu päivällä, kolmet jos kahdet ensimmäiset jää liian lyhyiksi.
 
meillä tyttö, kohta tulee kymmenen kuukautta. viimeksi neuvola joskus ennen 8 kk, joten paino on noin 7,5-8kg ja pituutta joku 74cm... ryömimään oppi siinä 6kk tienoilla, ja pari päivää myöhemmin konttaamaan. seisomaan nousi siinä 7kk ja tasan 9kk lähti kävelemään. nyt kävelee jo 7askeleen matkoja :)
öisin imetän vielä, eli noin 2-3 kertaa illan ja yön aikana syö. päivisin menee kyllä vaikka minkälaiset kiinteät, rahkasta tykkääpi neiti paljon :) päivisin nukkuu yhdet tai kahdet päikkärit.
sanoja tulee ''anna'' ja ''däddä'' ja ''mamma''.. ja hampaita on viisi, kohta puhkeaa kyllä kuudes :)
 

Yhteistyössä