9kk

Mitäs teillä osataan? No varmaan jo kaikkea,mut osataanko jotain ihan huippu juttuja? :D ja minkälainen päivärytmi? Paljon saa korviketta/tissiä? :) Kiitos jos joku viitsii vastata. Ja anteeksi sekavuus. :D
 
Ryömii, konttaa, nousee seisomaan, kävelee tukea vasten jne...

8.00 Herää+ Aamupala
10.00 Päiväunille, sen jälkeen ruoka (Eli noin 11.30)
Ulkoilua..
14.00 Välipala, jonka jälkeen toisille unille.
17.00 Ruoka
20.00 Iltapala, ja yhdeksältä nukkumaan

Korviketta juo n.4-5dl/pvä. Yölläkin syö kerran.

Ja ens perjantaina tulee 9kk täyteen. Niin kuin teilläkin :D Mitäs teillä osataan, ja minkalainen rytmi?
 
Meidän 9 kk osaa istua, kontata, nousta seisomaan ja kävelee sohvan reunaa pitkin myös. Ei vielä kuitenkaan seiso ilman tukea.

Päivärytmi menee suunnilleen näin:
8 herätys
9 aamupuuro
11 ekat päikkärit (nukkuu pari tuntia)
13 lounas
15 välipalaa ja tokat päikkärit (1-2 tuntia)
17-18 päivällinen
20 iltapuuro
21-22 nukkumaan

Tissiä saa edelleen, muutaman kerran päivässä. Ja yöllä ikävä kyllä kans :( Meillä yöt todella levottomia, olleet aina.
 
Meillä ryömitään,kontataan,noustaan tukea vasten. :)

Päivärytmi n.

8-9.00 herää ja aamupala
10.00 ulos nukkumaan
11-12.00 herää ja jonku ajan päästä ruoka
14-15.00 välipala (toiset unet)
17-18.00 kasvisruoka (joskus kolmannet unet)
20.00 iltapala ja nukkumaan viimeistään 21.00

Korviketta menee n.300ml jos sitäkään
 
Meillä poika torstaina 9kk. Meillä kontataan, istutaan, noustaan seisoon (ahrjoitellaan tuetta seisomista), tukea vasten kävelee. Taputtaa, vilkuttaa, osaa näyttää missä lamppu, osaa leikkiä "paapaamis"-leikkiä (sanon et missä L paapaa, nii menee tyynylle kölliin) Sanoo äiti, anna ja kato..ööö..olikohan vielä jotain

Rytmistä..
herään noin 7
puuro n 8, sitten unille
lämmin ruoka 11, unille
välipala 14 ja usein myöskin unille
lämmin ruoka 17
puuro 19+ 200ml yömaitoo
yöunille 20

sitten yöllä noin 3-5 aikaa maitoo
Korviketta menee 500-700ml
 
memmu: Syödäänkö teil mitä muita maitotuotteita? Vauvapuuroa? Meilläkin ollu aika nihkeetä tuo maidon menekki, nyt pikkuhiljaa ruvennu menemään ees tuon verran, ei oo pitkä aika kun meni vaan 2-3dl juomalla. Sai sit vauvapuuroa, vauvajugua tms. tai laitoin tavan kaurapuuroon korvikejauhetta. Nytkin meil on iltapuuro yleensä vauvapuuroa, niin saa maitotuotteita tarpeeks. Ja hapanmaitotuotteita nyt alettiin maistelemaan, viiliä, raejuustoa, piimää jne :)
 
Meillä poitsu reilun viikon päästä 9kk. Ei vieläkään ryömi taikka konttaa. Pyörii ympyrää lattialla ja ottaa kyllä konttausasentoa, mut ei siitä mitään tule. Osaa istua tukevasti ja seisoo tukea vasten. Minkäänlaisia askeleita ei ota kävelyttäessä tai muutenkaan. Hampaita on 5. Korviketta saa, määrän koitan pitää ainakin puolen litran päiväkulutuksella.

Herää n. klo 7-8
Aamupuuro noin vartin päästä, kun on herätty.
Ekat päikkärit n. klo 10-12 ja sen jälkeen lämmin ruoka.
Menee toisille päikkäreille yleensä 14-16 aikaan. Joskus venähtää myöhemmäksi. Unet kestää 1½-2h.
Välipala meillä syödään tosi harvoin, kun jätkä ei tykkää hedelmäsoseita syödä.
Toisten päikkäreiden jälkeen on lämmin ruoka.
Iltapuuro klo 19.30-20.30.
Nukkuu koko yön syömättä.
 
Meillä kyllä tulee 9.pv jo 10kk mutta vastaan silti :D Meillä poika ja konttii,istuu ja nousee polvilleen. Muutaman kerran on noussut tukea vasten seisomaan,mutta aika huteraa on vielä. Tietää missä on lamppu :D EI sanaa on uskonut todistettavasti,mutta useimmiten vaan katsoo äidin päälle kun on tekemässä kiellettyjä juttuja eli digiboxin vetäminen lattialle ja sormien upotus videoihin. Ne on meillä ne bravuurit :D

Rytmi menee kutakuinkin näin (tällä hetkellä )
n.9-9.30 herää aamulla
n. 10 aamupala (puuroa tai vauvajugurttia+maitoa )
n. 11-12 ekat unet (nukkuu 1.5h-2h )
lämmin ruoka+maitoa
välipala n. 14-15 jonka jälkeen toiset unet
toinen lämmin ruoka n. 17-18+maitoa
n. 20 iltapala (puuroa tai vauvajugurttia )
21 viimeistään nukkumaan.
Yöllä ottaa maitohuikkia...

Meillä tällä hetkellä syöminen tosi nihkeää. Syljeskelee melkein kaiken pois :| Hampaita tulee edelleen joten se varmaan vaikuttaa. Ja meillä tosiaan vaihtelee nukkuma- ja ruoka-ajat ihan päivien kulun mukaan. Kun on muitakin lapsia niin menoja on aina välillä niin,ettei kovin kellontarkkaa rytmiä ole =) Niin ja nyt kun syöminen muuten huonoa niin maitoa menee sitten senkin edestä. Vetää varmaan 5-7dl/vrk.
 
Just 9kk täyttänyt tyttö. Konttaa, istuu lattialla, nousee polviseisontaan ja yritystä seisomaan. 2 hammasta. Näyttää esineitä, esim. lamppu, taputtaa kissaa. Murisee, ja "vastaa" matkien isoveljelle kun tämä juttelee hälle (tättä tää tms.). Tietää, ettei saa koskea roskiin lattialla, vilkaisee taakseen ja virnistää ja lähtee karkuun jos huomaa että äiti tulee ottamaan kiinni.

Uni ja ruokarytmi suunnilleen kuin ap.lla, paitsi että herää 6.30.

Nyt on jokin vaihe, että haluaa nukahtaa syliin. Aikaisemmin oli kausi, että jäi sänkyyn naureskellen ja nukahti itsekseen yöunille. Nyt parkuu kun jättää sinne, mitä tää nyt on? Kaipaa turvaa? Onko muilla ollut vaihe? Tyttö ei syö tuttia ja rätitkään ei ole kelvanneet turvaksi. Hampaita on odoteltu jo kuukausia, edelliset tuli 5kk iässä.
No, eilenkin pidin illalla puolituntia sylissä (nukahti siihen) ja ajattelin että on se niin lyhyt tämäkin aika kun sylissä viihtyy, että koitanpa nauttia tästäkin ajasta (vaikka kotityöt vielä odotti ja väsytti hirveästi). Toinen juttu mikä nyt on kans tullut viime viikkoina, on että haluaa yöllä maitoa, vaikka jostain 4kk asti nukkunut yöt heräämättä ja syömättä.



 
Meillä 10kk jo mutta vastaan silti =) Ryömii takaperin ja ympyrää, istuu tuetta ja liikkuu istuallaan myös työntäen käsillään itseään. Ottaa askelia tuettuna käsistä. Ei osaa mennä itse istumaan, eikä istualta ryömimisasentoon. Nousee itse kuitenkin konttausasentoon ollessaan makuulla.

Herää noin klo 9-10
aamupuuro klo 10
päiväunet klo 12-13/14
Lounas klo 14-15
Toiset unet n. klo 16-18 välillä
Päivällinen klo 18
iltapuuro klo 20.30

Kiinteitä menee ja ei mee, ja maitoa menee/ei mee. Maitoa yleensä 200-700ml riippuen siitä syökö muuta vai ei. Yöllä syö kerran tai kaksi, 100-250 ml/yö.
 
9,5 kk

kävelee muutamia askeleita tuetta, kyykkii, tekee kuperkeikkoja sängyssä ( ihan oikeesti... )
Sanoo lamppu, äiti, kato ja oho. Ja oijjoi. Ymmärtää ei ja heristää sormea takaisin. Juttelee vauhdikkaasti omalla kielellään.

8-9 herää
9 aamupala, jotain, mut ei puuroa...
12 lounas
13-14 päiväunet n. 2h
kun herää välipala
n.18 päivällinen
20.30 puuro jonka jälkeen pesulle ja nukkumaan.

Maitoa juo 4-5dl/vrk

kaksi alahammasts

 
Alkuperäinen kirjoittaja Mötkylä:
Niin ja jos ei muuta meillä vielä osata, niin hampaita ainaskin osataan tehdä, niitä meillä on jo 8 =)
Juu niin meilläkin! Ja niitä osataan kans käyttää, jätkä puree kaikkea minkä eteensä saa. Muutamat ärräpäät lentäny kun poitsu iskee hampaat kiinni vaikkapa äidin tai isin varpaisiin.
 
Tyttö 9kk istuu, konttaa, nousee tukea vasten seisomaan, kävelee tukea vasten, hetkittäin yrittää seisoa ilman tukea, taputtaa käsiään...

Päivärytmi jokseenkin seuraavanlainen:

n.klo 7.00 herää -> puuro hedelmäsoseella/marjoilla
n.klo 10 päiväunille
n.klo 12 heräilee -> ruoka (2 prk pientä purkkia kasvissosetta TAI yli puoli purkkia 8kk ruokaa)
n.klo 14.30 välipala (maustamaton jugurtti hedelmäsoseella/marjoilla, hedelmää tms)
n.klo 15 päiväunille
n.klo 16.30-17 heräilee -> ruoka (lihasosetta)
n.klo 19-19-30 iltapuuro

Maitoa juo päivisin 90ml kerralla (ehkä päivän kokonaismäärä siinä 300ml paikkeilla)
Eilen 9kk neuvolassa tyttö oli 73cm ja 9290g. Hampaita yksi, toinen puhkeamaisillaan.
 
Meillä tyttö 9,5 kk on ollut aktiivinen liikkuja jo pienestä pitäen. Nyt odotellaan jo ensiaskelia... menee karhunkävelyä, tavallinen konttaaminen ei ole kiinnostanut, eikä myöskään ryömiminen. Seissyt tukea vasten varmaan jo 4-5 kk... nyt menee tukia pitkin ympäri taloa ja seisoo hienosti ilman tukea. Kolhuilta ei olla vältytty mutta onneksi vain kuhmuja on saatu!

Tissimaidolla menee vielä, mutta öisin en ole antanut kesäkuun jälkeen. Isi rauhoittaa tutilla, jos tarpeen. Yöt on levottomia välillä, kun liikkuminen on niin verissä!!

Päivärytmi on suunnilleen tällainen:

(Välillä maitoa jo 6-7 aikaan)

Herätys 8:30-9
puuroa (oikeista hiutaleista) 10
maitoa 11
aamupäivällä kaikenlaista touhua, tykkää leikkiä paljon itsekseenkin
päiväunille n.11:30, nukkuu välillä jopa 3 h, yleensä 2 h
maitoa unien jälkeen
välipala siitä n. tunnin päästä n. klo 15-
päivällinen klo 17
Toisille päiväunille, nukkuu noin tunnin, puoltoista
unien jälkeen maitoa
iltapuuro viim. klo 20
Unille viim. klo 21

Juttelee kovasti, hauskasti äänensävyjä (ja volyymia) muutellen. Selkeitä sanoja ei ole juurikaan tullut, äiti ja isi välillä ja painokas EI, välillä kaikki on EI. Jos komennetaan, niin naurattaa kovasti... ymmärtää kyllä kun kielletään, kun pitää välillä ruveta itkemään silloin. Ymmärtää esim. sängyllä sanan reuna ja pysähtyy reunalle. Tuon osattu jo jonkin aikaan, nykyisin osaa kääntyä ja laskeutua itse sängyltä alas. (Toivottavasti ei vielä opi kiipeämään!!). Leikkii kahdella lelulla yhtäaikaa, pinsettiotekin on aika hyvä. Välillä vilkuttaa äidille, oppinut myös käsittelemään kissojamme pikkuisen hellävaraisemmin :D Isin kanssa tekevät myös kaikenlaisia sirkustemppuja, mutta niitä ei aina äiti uskalla katsoa!

Ja kyllä jaksaa kyllä ihastuttaa ja ihmetyttää tuo kehitys ja kasvu!
 
Alkuperäinen kirjoittaja SuTi:
Meillä tyttö 9,5 kk on ollut aktiivinen liikkuja jo pienestä pitäen. Nyt odotellaan jo ensiaskelia... menee karhunkävelyä, tavallinen konttaaminen ei ole kiinnostanut, eikä myöskään ryömiminen. Seissyt tukea vasten varmaan jo 4-5 kk... nyt menee tukia pitkin ympäri taloa ja seisoo hienosti ilman tukea. Kolhuilta ei olla vältytty mutta onneksi vain kuhmuja on saatu!

Tissimaidolla menee vielä, mutta öisin en ole antanut kesäkuun jälkeen. Isi rauhoittaa tutilla, jos tarpeen. Yöt on levottomia välillä, kun liikkuminen on niin verissä!!

Päivärytmi on suunnilleen tällainen:

(Välillä maitoa jo 6-7 aikaan)

Herätys 8:30-9
puuroa (oikeista hiutaleista) 10
maitoa 11
aamupäivällä kaikenlaista touhua, tykkää leikkiä paljon itsekseenkin
päiväunille n.11:30, nukkuu välillä jopa 3 h, yleensä 2 h
maitoa unien jälkeen
välipala siitä n. tunnin päästä n. klo 15-
päivällinen klo 17
Toisille päiväunille, nukkuu noin tunnin, puoltoista
unien jälkeen maitoa
iltapuuro viim. klo 20
Unille viim. klo 21

Juttelee kovasti, hauskasti äänensävyjä (ja volyymia) muutellen. Selkeitä sanoja ei ole juurikaan tullut, äiti ja isi välillä ja painokas EI, välillä kaikki on EI. Jos komennetaan, niin naurattaa kovasti... ymmärtää kyllä kun kielletään, kun pitää välillä ruveta itkemään silloin. Ymmärtää esim. sängyllä sanan reuna ja pysähtyy reunalle. Tuon osattu jo jonkin aikaan, nykyisin osaa kääntyä ja laskeutua itse sängyltä alas. (Toivottavasti ei vielä opi kiipeämään!!). Leikkii kahdella lelulla yhtäaikaa, pinsettiotekin on aika hyvä. Välillä vilkuttaa äidille, oppinut myös käsittelemään kissojamme pikkuisen hellävaraisemmin :D Isin kanssa tekevät myös kaikenlaisia sirkustemppuja, mutta niitä ei aina äiti uskalla katsoa!

Ja kyllä jaksaa kyllä ihastuttaa ja ihmetyttää tuo kehitys ja kasvu!
Meillä tyttö muuten kiipsesi isoveikan sängylle. Pikkuisen tuli kiire ottaa tyttö alas. Nyt saakin olla silmä tarkkana kokoajan :)

Meidän esikoinen oppi kävelemään 9kk iässä ja vauhti on ollut hirmuinen siitä asti. Tuntuu, että se koveneen vuosi vuodelta. Onneksi keskimmäinen oli vauva vähän pidempään ja vieläkin on reilu 2-vuotiaana tuollainen pieni taaperoinen :heart:
 
tyttö kohta 9kk konttaa,nousee tukea vasten seisomaan,kävelee puita pitkin,istuu.osaa sanoa äiti ja sitä on muuten tänään hoettu oikein kunnolla.konttasi mun perässä ja huuteli äiti,äiti.tietää sanoja kuten kylpy ja heppa.

heräilee aamusella 6-7 aikaan jolloin sit saa puuron.on 2 tuntia hereillä ja nukkuu 2-3 tuntia ja sit uudestaan ip nukkuu 1-2 tuntia.yöunille siinä 20-20.30.5 ruokaa saa päivän aikana ja illalla ja yöllä sit tissitellään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
memmu: Syödäänkö teil mitä muita maitotuotteita? Vauvapuuroa? Meilläkin ollu aika nihkeetä tuo maidon menekki, nyt pikkuhiljaa ruvennu menemään ees tuon verran, ei oo pitkä aika kun meni vaan 2-3dl juomalla. Sai sit vauvapuuroa, vauvajugua tms. tai laitoin tavan kaurapuuroon korvikejauhetta. Nytkin meil on iltapuuro yleensä vauvapuuroa, niin saa maitotuotteita tarpeeks. Ja hapanmaitotuotteita nyt alettiin maistelemaan, viiliä, raejuustoa, piimää jne :)
joo puuroon laitan aina nannijauhetta ja ruan kanssa juodaan nannia. Tänään saatiin neuvolasta lupa antaa lehmän maitoa,aamulla sitä sitten maistelemme nannin seassa. :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja memmu89:
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
memmu: Syödäänkö teil mitä muita maitotuotteita? Vauvapuuroa? Meilläkin ollu aika nihkeetä tuo maidon menekki, nyt pikkuhiljaa ruvennu menemään ees tuon verran, ei oo pitkä aika kun meni vaan 2-3dl juomalla. Sai sit vauvapuuroa, vauvajugua tms. tai laitoin tavan kaurapuuroon korvikejauhetta. Nytkin meil on iltapuuro yleensä vauvapuuroa, niin saa maitotuotteita tarpeeks. Ja hapanmaitotuotteita nyt alettiin maistelemaan, viiliä, raejuustoa, piimää jne :)
joo puuroon laitan aina nannijauhetta ja ruan kanssa juodaan nannia. Tänään saatiin neuvolasta lupa antaa lehmän maitoa,aamulla sitä sitten maistelemme nannin seassa. :D
Meidän poika juo piimää :D :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja memmu89:
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
memmu: Syödäänkö teil mitä muita maitotuotteita? Vauvapuuroa? Meilläkin ollu aika nihkeetä tuo maidon menekki, nyt pikkuhiljaa ruvennu menemään ees tuon verran, ei oo pitkä aika kun meni vaan 2-3dl juomalla. Sai sit vauvapuuroa, vauvajugua tms. tai laitoin tavan kaurapuuroon korvikejauhetta. Nytkin meil on iltapuuro yleensä vauvapuuroa, niin saa maitotuotteita tarpeeks. Ja hapanmaitotuotteita nyt alettiin maistelemaan, viiliä, raejuustoa, piimää jne :)
joo puuroon laitan aina nannijauhetta ja ruan kanssa juodaan nannia. Tänään saatiin neuvolasta lupa antaa lehmän maitoa,aamulla sitä sitten maistelemme nannin seassa. :D
Oliko teillä mikä syynä tuohon (anteeksi uteliaisuuteni :D ) että terveydenhoitaja suositteli jo 9½kk ikäiselle tavallisen maidon aloittamista? Kun eihän ne saa ilman tosi pätevää syytä antaa ohjeistukena muuta, kuin mitä suositukset on. Eli 10kk hapanmaitotuotteet ja 11-12kk iässä siirtyminen sit tavalliseen maitoon.

Meillä oli lastenlääkärin ohjeistuksena tuo maitotuotteiden aloitus suht aikaseen, kun poika oksenteli korviketta heti jos sai vähänkin enemmän, niin hapanmaitotuotteilla on nyt korvattu osa päivän maidonsaantisuosituksista. Mut meinattiin sit vasta 11kk iässä alkaa siirtymaan tavalliseen maitoon. :)


:wave:
 

Yhteistyössä