absolutisteja?

  • Viestiketjun aloittaja anne-68
  • Ensimmäinen viesti
virveli
Olen ollut koko ikäni absolutisti ja sillä linjalla aijon myös jatkaa. Isäni oli alkoholisti, joten hän kyllä joi minunkin puolestani. Isä kuoli vuosi sitten, kun munuaiset pettivät :'(
 
italian mamma
viinijuonti ei ole mielestäni kännäämistä. mikä sen parempaa kuin hyvä seura, erinomainen huollavalmistettu ruoka ja sen mukaan valittu viini!!!suomalaiset voisivat kyllä pikkuhiljaa, etenkin me nuoret, alkaa opetella toisenlaista alkoholikulttuuria. muistakaa että lasillinen punaviiniä päivässä on terveellistäkin, kaukana humaltumisetakin.
 
Itse juon viinilasillisen juhlaruuan kanssa, mutta juominen on lähes loppunut perheen perustamisen jälkeen. Pari kertaa vuodessa jos on pikkujoulut tai tyttöjen menoa, ettei lapset ole mukana saatan juoda muutaman siiderin. Aamuisin tulee niin heikko olo ja nuorena on tullut juhlittua eläkeikään asti ;)
 
Terhiina
Täällä myös yksi raitis. En ole aivan 100-prosenttinen absolutisti, saatan juoda yhden, max kaksi lasillista joskus harvoin, mutta ilmankin voisin olla enkä koskaan osta alkoholia itselleni. Mietin vain, miten kasvatan lapseni kohtuukäyttäjiksi tai raittiiksi, kun ympäristön paine juomiseen on niin kova. Lapsethan eivät tunnetusti aina seuraa vanhempiensa esimerkkiä...
 
Mihinkähän kategoriaan minä sitten kuulun kun humala-olotilasta en tykkää yhtään enkä oikeastaan ikinä niin paljoa edes kerralla juo. Tykkään kuitenkin alkoholin mausta, tummaa olutta, hyvää viskiä tai punaviiniä, nam... Siksi juon kohtuullisen usein, useampana päivänä viikossakin jopa (paitsi raskaana ollessani en juo yhtään), mutta määrät ovat tosi vähäisiä, olut tai pari, viskipaukku tai pari kerralla ja se riittää. En ole siis "normaali suurkuluttaja", mutta en kyllä minkään määreen mukaan absolutistikaan.

Jotkut ihmiset tekevät hirveän suuren numeron siitä, että eivät juo ja sitten on näitä vielä rasittavampia, jotka vaan ilmeillään ja eleillään tekevät selväksi etteivät hyväksy toisten juomista tai alkavat karttaa keskustelua ja henkilöitä, joiden huomaa humaltuvan. Tästä syystä ihmiset yleensä eivät tykkää siitä, että joku seurueesta ei juo silloin kun muut juovat. Sen sijaan, jos tämä juomaton henkilö juhlii siinä missä muutkin ja on ihan normaalisti mukana juttelussa, niin ei ainakaan minua silloin haittaa vaikkei joisikaan (kun en tosiaan itsekään humalaan asti juo eli selväkin henkilö jaksaa keskustella kanssani koko illan kun en ala humalassa sönkkäämään).
 
Melkein... ennen lasta saatoin juoda viiniä tai siideriä mutta kohtuudella. En voi sietää krapulaa joten miksi sellaisen tilan itselleni tarkoituksella aiheuttaisin. Nyt en ole ottanut mitään yli vuoteen sillä imetän vielä.

Arvostan kuitenkin kovasti enemmän niitä jotka eivät juo mitään tai kohtuudella kuin heitä, joille känni on juomisen päätarkoitus:)
 
Periaatteessa niin voisi sanoa. Juon niin vähän ja niin harvoin, etten voi itseäni sanoa alkoholin käyttäjäksi lainkaan. Vuoden aikana saatan juoda pari pulloa lonkeroa ja siinä se sitten olikin. En keksi alkoholille mitään käyttöä. Kun en kerran känniäkään kaipaa niin miksi sitä edes joisi? Pahaakin se on kaiken lisäksi.
 
En ihan absolutistiksi itseäni tituleerais, mutta raittiiksi kuitenkin. Joskus saatan yhden siiderin ottaa saunan jälkeen, mutta muuten ei viinakset maistu- ei ole koskaan maistunut. En edes siedä viinan makua, enkä muutenkaan pidä ryyppäämisestä, harrastaa sitä sitten kuka tahansa. Mutta jokainen tekee valintansa!
 
En ole absolutisti, mutta nykyään juon aika vähän - lasillisen punaviiniä tai yhden siiderin...

Lapselleni en aio alkoholista mitään mörköä tehdä. Voimme hänen nähtensä ihan hyvin juoda viiniä tai saunasiiderin/oluen. Ei kuitenkaan humaltua, se ei ole sallittua.

Uskon, että järkevä suhtautuminen alkoholiin on lapsen kehityksen ja oman alkoholisuhteen kannalta tärkeää - ei siis fanaattisuutta suuntaan tai toiseen...
 
En juo,enkä polta. Haluan olla lapsilleni hyvä esimerkki. Kotonani näin sitä örvellystä tarpeeksi.Katon rajassa leijui sininen savupilvi aina.
Oli turvaton olo. Tulihan sitä kokeiltua itsekkin,onneksi tajusin,ettei sovi minulle.Moni on kuollut liian nuorena juomisen vuoksi ja tappaa viattomiakin esim, ajaessaan humalassa.
Ymmärrän jos ottaa lasin tai kaksi,humalahakuisuutta en. Sekaannuin juoppoon mieheen,saimme jopa yhteisen lapsen.Nyt tapaamisissa jatkuvasti ongelmia.Neljä vuotta aikoi raitistua,sitä päivää en jaksanut enää odottaa. Olihan hän niin tutunoloinen ,kuin isäni,juomista ja katumusta,hyvittelyä ja normaalia elämää väliin ja taas mentiin...
 

Yhteistyössä