Äitien "varpajaiset"

  • Viestiketjun aloittaja Mary75
  • Ensimmäinen viesti
Mary75
Miehet aina juhlistavat urosuoritustaan lapsen syntymän jälkeen varpajaisilla. Mutta kuka onkaan tehnyt todellisen työn ja työ vain jatkuu. Eikö äideilläkin olisi oikeus juhlaan. Ehdotankin, että lapsen yksivuotissynttäreiden jälkeen me äidit järjestämme kunnon naistenillan! Hyviä nimiehdotuksia juhlalle otetaan vastaan!
 
Olen muutaman äidin kuullut pitävän "tissiäisiä" kun imetys on loppunut. Eli siinäpä minun ehdotukseni! Itse olen lähdössä lauantaina ensimmäistä kertaa viihteelle vauvan syntymän jälkeen (poika reilut 5 kk). Imetys on tosin loppunut jo ajat sitten mutta näitä terassikelejä odottelin, eikä tuota hirveästi ole tehnyt aiemmin mielikään mihinkään. =)
 
triplamama
voi, kovin on perisuomalaista juhlia lastaan viinaa juomalla...onneksi miheni ei tehnyt niin...enkä minäkään voisi kuvitella juhlistavani lastani kännäämällä...voihan sitä juhlia ilman viinanjuontiakin (juon saunaolutta, en ole lesta), jos tommonen tekojuhlan haluaa järkätä. aika tekemällä tehtyä minusta tosin...ja naisella on lapsenteko urakka, miehellä muut hommat ja vastuut. ei se niin helppoa ole nykyaikana olla mies (varsinkaan jos hänellä ei ole omaa autotallia tai verstashuonetta).
 
juhlat
Meilä ainakin ystävpiirissä on juhlittu "tissin tuulettajaisia" imetyksen päätyttyä. Kyllä äideillekin tekee hyvää vähän irrottautua kotoota ja viettää aikaa ystävien kanssa, oli se sitten saunailta, hemmotteluilta tai ihan vaikka sitten viinan juontia.
 
Mary75
Sormiaiset ja tissiäiset kuulostavat molemmat oikein mukavilta. Henkilökohtaisesti tissiäisten aika on jo ajanut ohitse, mutta yksivuotissynttäreihin voisi liittää sormiaiset.

Mitä juhlien sisältöön tulee, niin mielestäni naistenillan voi täyttää ihan muullakin kuin viinalla. Pieni viive juhlien järjestämisessä liittyy mielestäni lähinnä vauva-arjen intensiivisyyteen, mutta toki myös imetykseen. Taaperon äitinä kaipaisin lähinnä hemmottelun merkeissä tapahtuvaa naisten juoruilua.

Lisää hyviä ideoita, kiitos!
 
jetsulleen
Mitäpä se kenellekään kuuluu, kuinka kukin juhlansa haluaa viettää. Jos joku haluaa ryystää mehua ja joku toinen gintonicia, niin siitä vain. Turhaa sitä on jeesustella toisten huvittelumuotoja. Kukin tyylillään!

Ihan tiedoksenne muuten vain: varpajaiset ovat olleet muinoin nimenomaan naisten juhla. Myöhemmin ovat miehet alkaneet viettää ja niitäkin aluksi vain pojan syntyessä. Eli varpajaiset mitkä varpajaiset! Miehet ne saisivat keksiä juhlalleen uuden nimen (mokomatkin ideavarkaat ;) )...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 13:04 triplamama kirjoitti:
voi, kovin on perisuomalaista juhlia lastaan viinaa juomalla...onneksi miheni ei tehnyt niin...enkä minäkään voisi kuvitella juhlistavani lastani kännäämällä...voihan sitä juhlia ilman viinanjuontiakin (juon saunaolutta, en ole lesta)
Niinkuin joku jo totesikin niin kukin juhlii tyylillään. Itselle tärkeintä on kuitenkin päästä ystävien kanssa syömään ja viettämään aikaa pelkästään aikuisten kesken. Kyllähän siinä varmasti pari siideriäkin menee jutustelun lomassa (enempää ei varmaan tämän "kuivan" kauden jälkeen tarvitsekaan =) ) Jaksaa sitten taas mammat touhuta lapsukaisten kanssa uudella tarmolla kun on käyty välillä tuulettumassa. Hyviä tissiäisiä/sormiaisia kaikille ym. ym. :wave:
 

Yhteistyössä