Äitiyspakkauksen toppa-asun koon sopivuus tammi-helmivauvalle

  • Viestiketjun aloittaja vaavi tulossa
  • Ensimmäinen viesti
vaavi tulossa
Heips!

Jos jollakin on käytännön kokemusta äitiyspakkauksen toppapuvun sopivuudesta tammikuun lopussa tai helmikuun alussa syntyvälle poikalapselle,kertokaahan avuttomalle esikoisen odottajalle:) Mietiskelen vaan,että onko 70 cm liian pieni ensi talvelle kun se nyt taitaa olla auttamattoman iso. Harmi jos jää käyttämättä... Oletteko muuten jotenkin kursinut kokoon hihoja tai lahkeita ekalle talvelle?
 
"viima"
tuon takia en ottanut koko pakkausta. pienemmällä vaivalla ja sillä pakkausrahalla ostan nyt oikean kokoisen ja ens vuonna myös. on todella hankala arvioida minkä kokoinen muksu on vuoden pääst.
 
"vieras"
Ennen ainakin äp-haalari meni n. vuoden ikäiselle. Jotain huhuja olen kuullut, että olisivat pienentäneet pukua. Mut kyllä toi meidän jouluvauvalla meni kahtena talvena. Ekana vaan oli ne lahkeet ja hihat käännetty ja toisena meni sellasenaan.
 
"vieras"
Meidän pakkauksessa puku oli 80 cm ja mahtui vielä vuoden ikäisenä. Keväällä syntynyt isokokoinen esikoinen käytti äp-pukua seuraavana talvena ollessaan n. 7-12 kk. Kuopus syntyi lokakuussa ja aluksi käytti 62 cm pukua, mutta jo ekan talven aikana siirtyi äp-pukuun. Vaunuissa ei haitannut, vaikka puku oli vähän reilu.
 
"vieras"
Meidän haalari oli kokoa 80.
Tyttö syntyi huhtukuussa,käyttöön haalari tuli vuoden lopussa/seuraavan vuoden alussa.
Pojalla sama juttu.

Kolmannelle en pakkausta ottanut,ja joku taiski sanoo et haalari on kokoa 68,eli se ois sit ollu sopiva kesällä/syksyllä.Laskettuaika tammikuussa.
 
"iiti"
Tais olla tänä vuonna muuten kokoa pienempi se toppapuku, kuin esim vuonna 2008? Oli silloin suunnilleen kokoa 80. Keskimäärin 74cm on n. 9kk ikäinen ja 80cm n. 1 vuoden ikäinen, mutta heittojahan näihin voi tulla. Toinen lapsistani käytti tuota 2008 vuoden toppapukua 1-vuotiaana (oli syntynyt lokakuussa) ja toinen käyttää sitä nyt (on 5kk).
 
..
Se puku on lahkeet ja hihat suorina vaan ihan pari senttiä pienempi kuin Reiman 74 ja Reimat tunnetusti on isoa kokoa. Eli menee kyllä useimmille vauvoille siinä 1v kieppeillä.
 
vaavi tulossa
Kiitoksia kaikille vastauksista!
Eiköhän tuo tule siis käytettyä, kaunis puku onkin tänä vuonna. Eli ekana talvena vaan hihat ja lahkeet käärittynä ja toivotaan, ettei tule niin isoa pojua, että kasvaa puvusta yli :)
 
..
Huomasin eilen että puvun hihat ja lahkeet saa käännettyä "pusseiksi" jolloin ne pienentää pukua. Saakohan sillä tavalla laitettua kuinka pienelle vauvalle sen haalarin? Siis se uusin haalari.
Olen nähnyt käytettävän tällä tavoin kevättalvella pojalle, joka oli syntynyt marraskuun lopulla ja aika keskikokoinen. Olihan se aika ison näköinen, mutta eihän tuon ikäinen muualla puvussaan kölli, kuin kaukalossa ja vaunuissa.
 
Meikllä on käytössä 1995 pakkauksen puku joka on armottoman iso 3kk ikäiselle n.60+ cm pituiselle ja -7kg painoiselle vauvalle. Sitä saa kuitenkin käänneltyä kivasti kun ei ole kovin tönkköä tavaraa.
Toinen käytössä oleva puku on vm 2000 ja se on paljon pienempää kokoa. Menee nyt ihan kivasti mutta hihat ja lahkeet on vähän pitkät, leveydessä ei ole yhtään liiaa. En usko että kumpikaan menee enää ens talvena, syksyllä korkeintaan viileämmillä keleillä.
 
siis se puku on valtaisan iso vastasyntyneelle. Mä melkein väitän että se on sopiva sitten syksyllä ja alkutalvesta, kun vauvalla alkaa olla ikää ja kokoa enemmän. Me käytettiin sitä tytöllä kun oli ikää 8-9kk, mutta tyttö on aika pienikokoinen. Katsoin että vuoden iässä on ollut käytössä Reiman 74cm haalari.
 
Äp:n haalari ei ole mennyt kummallekaan tammikuussa syntyneelle. Eli käyttämättä jäi... Liian suuri ekana talvena, vauva olisi mennyt kokonaan yhteen lahkeeseen. Toisena talvena jo liian pieni. Ostin suosiolla uuden haalarin.
 
"vieras"
Minä olen myös ostanut 56 cm toppapuvun talvivauvalle, ilman lahkeita sellanen pussialaosa, tarvi yrittää jalkoja puntteihin. Oli hyvä ostos, on nykyään lapsilla nukkeleikeissä.
 
Kuopuksen (synt. tammikuussa 2007) äitiyspakkauksen haalari jäi kokonaan käyttämättä. Ensin oli liian iso ja seuraavana talvena tarvittiin jo kosteussuojattua kunnon pukua, kun osattiin jo kävellä. Toinen lapsemme käyttää nyt sitä pukua 7 kk:n ikäisenä.
 
"hipsuli"
Meidän tammikuussa 2010 syntynyt tyttömme käyttää äp:n haalaria parhaillaan ja on nyt hyvän kokoinen. Toivon et mahtuis siihen koko talven. Ei mikään ihan pieni tyttö kyseessä, painoa lähes 10 kg.
 

Yhteistyössä