Äkillinen, raju oksennustauti vauvalla!

8 kk vauvalla alkoi yhtäkkiä raju oksennustauti, kaikki mitä laittaa suuhun, tulee heti ylös. Tai oikeastaan mitään ei ole suostunut suuhunsa laittamaankaan oksentelujen jälkeen.

Mikä hoidoksi?
Kauanko yleensä kestää?
 
mie
tuolla ohjeita: http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=521/sprog=4/grp=2/menu=1/

HUOM! Jos et ala nestettä saamaan hänelle alas, niin seuraa tilannetta tarkasti ja kannattaa viedä lekuriin. Kuivuminen tulee äkkiä eteen.
 
mie
Vähän kerrallaan tosi useasti: vaikka lusikallinen nestettä 10 minuutin välein. Ei kannata paljoa antaa, koska kaikki tulee kerralla ulos. Ja jos tauti jatkuu, niin Osmosal-juomaa apteekista. Siinä on suolat ja sokerit kohdallaan. Se on vaan niin pahanmakuista, että mun piti antaa sitä ruiskulla tytölle
 
jep
Juominen 100 kertaa tärkeämpää kuin syöminen. Voi olla vaikka viikon syömättä mutta vain hetken juomatta! Eli anna vaikka ruiskulla suuhun pienissä erissä mitä tahansa nestettä (vaikka paras olis apteekin Osmosal) tiuhaan, pieni määrä tulee harvoin ylös. Ja heti hoitoon jos vähänkään näyttää siltä että uuvahtaa/ nukkuu vaan/ on flegmaattinen. Kuivumisvaara on aina todellinen ja voi tapahtua TOSi nopeaan! Ja eikun juottelemaan, vaikka pakolla.
 
jep
hetkinen... Osmosal on tarkoitettu paikkaamaan elimistön kuivumistilaa (joskus jopa ehkäisemään). Ei se ripulia paranna (tosin ei kyllä oksuakaan), mutta on taatusti yhtä tehokasta ja tarpeen oksentelun aiheuttaman elektrolyyttitasapainon korjaamiseen!!!
 
vieras
Meillä tuo tauti kesti 4 päivää. Juuri mitän ei syönyt mutta joi Osmosalia ja vettä. Sitä myös terv.keskuksessa suosittelivat. Kaikki muu myös maito tuli ylös. Kun oksentelu loppui alkoi ripuli joka kesti toiset 4 pvä mutta ruoka jo alkoi maistua. Voimia ap:lle!!
 
meille annettiin joskus ohjeeksi että puoli desiä viiden min. välein. (tyttö melkein 3vee) eli jos muutaman teelusikallisen antaa nestettä viiden min. välein.

Kannattaa soittaa terveyskeskukseen ja kysyä ohjeita... noin pieni kuivuu tosi nopeasti...
 
hiiri
Joo, suolastakin jos sais vähän menemään (mutta ei toki ihan pakko näin alkuvaiheessa), niin ei ihan mee arvot sekaisi ts. just nakkeja, juustonaksua, sipsiä ja nestettä voi huijata menemään antamalla limujäätä tai jäätelöä.
 
äiti
Alkuperäinen kirjoittaja hiiri:
Joo, suolastakin jos sais vähän menemään (mutta ei toki ihan pakko näin alkuvaiheessa), niin ei ihan mee arvot sekaisi ts. just nakkeja, juustonaksua, sipsiä ja nestettä voi huijata menemään antamalla limujäätä tai jäätelöä.

vauvalle nakkeja, sipsejä juustonaksuja ?????

no en kyllä antaisi!!! ennemmin lääkäriin jos kokoajan laatta lentää!
tai virittele sitä suolavettä niinkuin aioitkin. johan se vetää henkeensä mokomat naksut. eikä se nakkia ime, vaan puree palan ikenillä/hampailla ja tukehtuu vielä.
 
Meille n molempien lasten kohdalla käsketty antaa nakkeja tms mahataudissa, samoin jäätelöä ja kaikkee mikä uppoaa. toki esim. nakit,sipsit yms pitää pienii silleen ettei lapsi tukehdu niihin. Ja nämä ohjeet on saatu alle vuodenikäselle.
 

Yhteistyössä