Äkkiä, pliis! Säilyykö pizzataikina jääkaapissa yön yli?

Alkuperäinen kirjoittaja jou:
Alkuperäinen kirjoittaja ss:
Paranee vain. Teen aina jääkaappiin seuraavan päivän taikinan valmiiks.
Näin mäkin olen kuullut!
Voi miksi oi miksi en ole tätäkään aiemmin kuullut??!! Olisin jo aikaa sitten ryhtynyt tekemään pizzataikinaa varastoon seuraavalle päivälle! Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. :D
 
vierailija
Jossain kokkiohjelmassa tai lehdessä (en muista lähdettä) tutkittiin milloin kotitekoinen pizzataikina on parhaimmillaan ja lopputulos oli viiden jääkaapissa vietetyn päivän jälkeen. Siihen asti maku ja koostumus paranivat. Sen jälkeenkään taikina ei tietenkään heti ollut pilalla, mutta alkoi pikkuhiljaa menettää ominaisuuksiaan. Siis jos viikonloppuna haluaa syödä pizzaa, niin tänään kannattaisi laittaa taikina jääkaappiin.
 
vierailija
Jossain kokkiohjelmassa tai lehdessä (en muista lähdettä) tutkittiin milloin kotitekoinen pizzataikina on parhaimmillaan ja lopputulos oli viiden jääkaapissa vietetyn päivän jälkeen. Siihen asti maku ja koostumus paranivat. Sen jälkeenkään taikina ei tietenkään heti ollut pilalla, mutta alkoi pikkuhiljaa menettää ominaisuuksiaan. Siis jos viikonloppuna haluaa syödä pizzaa, niin tänään kannattaisi laittaa taikina jääkaappiin.
Oho! No tää oli kyllä uutta tietoa. Pitäis varmaan testata.
 
vierailija
Niin sanottu kylmäkohotettu pizzataikina on parasta. Vähintään yön yli jääkaapissa. Hiivaa tarvitsee vain hitusen.
Maku ja koostumus pohjassa selkeästi parempi paiston jälkeen kuin hetki sitten hätäisesti kohotetulla.

Näin myös aina jääkaapissa nopea hätävara viikonlopulle :)
 

Yhteistyössä