Aiotteko ottaa rokotteen?

  • Viestiketjun aloittaja "mä"
  • Ensimmäinen viesti
dr
[QUOTE="mä";22657575]STM: Rokotteella ilmiselvä yhteys narkolepsiaan | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Eikös tämän syksyn tavallisessa influenssarokotteessakin ole tuo sama possurokote?[/QUOTE]

Otin jo toista kuukautta sitten, koska kuulun riskiryhmään (raskaana viimeisellä kolmanneksella ja lisäksi työssäni hoidan päivystyspotilaita).

Tämän vuoden influenssarokotteessa ei ole sitä komponenttia, jonka epäiltiin aiheuttaneen joillekin narkolepsiaa, joten ei huoleta tämä uutinen yhtään.
 
"aloittaja"
Onkos se viime vuoden possurokote muuten enää voimassa vai pitäisikö rokottaa joka vuosi?
Tuosta ei ole varmuutta. Osa sanoo, että suoja olisi vielä voimassa, osa taas on sitä mieltä, ettei tehoa ole enää).

Meille ei olla otettu eikä tulla ottamaan. Sairastettiin tuo vuosi sitten eikä se niin paha ollut mitä peloteltiin. Vatsatautikin on ollut paljon pahempi.
 
"Pomm"
Jos haluaa pelkän possupiikin se on se samainen millä viimeksi rokotettiin (niitähän on vielä varastossa miljoona jos toinenkin?) mutta jos otat kausi-influenssa piikin on sen possu osa erilainen kuin aikaisempi. Esim. adjuvantti puuttuu.
 
Ei olla tähänkään asti otettu influenssapiikkejä, eikä oteta vieläkään. Lapsethan sen sais, me aikuiset ei.. Ei oteta ees kaikkia rokoteohjelmaan kuuluvia lapsille, joten ei oteta näitä ylimääräisiäkään.
 
Viime vuonna otin sikainfluenssarokotuksen alkuraskauden aikana.. nykytiedolla en olisi ottanut ollenkaa. En ota kausi-influenssarokotetta itselleni enkä lapselleni. Mieskään ei aikonut ottaa rokotetta.
 
älytöntä pandemia kusetusta
En todellakaan ota mitään sikarokotteita, kunhan testaavat vaan ihmisiin niitä rokotteita ja yrittävät saada kaupalliseksi sen rokotteen, dehän on hylättykin usean kerraqn aikaisemmin ja kauppalupaa ei ole herunut, terveelle ihmiselle sikaifluenssa ei vaikuta kuin nuhan oloisesti ja ei eroa mitenkään mistään nuhasta.
 

Yhteistyössä