aistiyliherkkyys APUA!

  • Viestiketjun aloittaja töpsy
  • Ensimmäinen viesti
töpsy
Onko kellään kokemusta aistiyliherkkyydestä? Tarviisin kipeästi neuvoja miten siitä pääsee eroon tai edes vähennettyä. Aluksi ongelma alkoi lievänä ja oli silloin tällöin esiintyvää, mutta nyt tilanne on todella paha. Aamulla lähdöt on pahimpia, kun pitäisi jo olla menossa ja vaatteet on huonosti ja en laita sitä enkä tätä kun ne tuntuu pahalle. Sukat ja alushousut aina salaa jättää pukematta. Kauhistuttaa miten selviää syksyllä kun menee ensimmäiselle luokalle ja syyskuussa pitää jo selvitä yksin kouluun. Varmaan lähtee talvellakin t-paidalla. Alkaa koko perheellä olemaan myös hermo kireellä näiden pukemis taistelujen vuoksi.
 
JONSERED Karhunkantaja
Pehmeät, joustavat vaatteet, alimmainen kerros vaikka nurin, saumat ulos päin. Kierrätetyt vaatteet ovat jo pehmenneet pesuissa ja usein mukavampia, kuin uudet älyttömät farkut tms. Eikä laki vaadi käyttämään sukkia, jos ne ahdistavat. En minäkään käytä ;)

Hanki vaatteet niin, että lapsi saa sovittaa, hypistellä ja kertoa, mikä materiaali tuntuu parhaalta. Meillä kelpasi fleece ja joustavat kankaat, kunhan saumalanka oli laadukasta ja pehmeää.
 
Heips! Kannattaa itse olla valmiina kun alkaa herkkistä herättelemään niin on aikaa tehdä jotain ekstroja... Aamulla moni lapsi on erityisen herkkis, väsyttää, on pökkerö ja eikä aikuisen hopotus vähennä ongelmia. Heräättele kärsivällisesti, anna aikaa nousta. Käsittele herännyttä, pidä sylissä, hiero jalkoja, selkää, juttele mukavia, tytöillä voi harjata hiuksia... Älä kuitenkaan hiplaa vaan helli sillai "kunnolla". Meillä poika 7v joskus kouluaamuisin kannettiin (!) sängystä ja sit erikoisuutena hän halusi että roikotettiin pää alas päin! Hölmön hommia monen mielestä, mutta meillä auttoi virkoamaan. Vaatetusohjeita jo tullutkin tuosssa aiemmin.. Ja aamupalaksi rouskuvaa ja pureskelua vaativaa ruokaa... Aina ei tietenkään mikään auta, mutta josko säännölliset "aistitustreenit" vaan ottaa käyttöön niin ajan kanssa varmaan alkaa hommat sujumaan. Meillä muuten ei siedetty kahisevia vaatteita ja lepattavalahkeisia housuja ollenkaan. Ihonmyötäiset pehmeät vaan kelpas..
 
Heissan! Mulla on kans 10v poika,joka on myös aistiyliherkkä. Ilmenee lähinnä niin,että ei voi pitää sammareita jalassa. Ja sohvamme on keinonahkaa,ehkä vähän samenttiin vivahtava. Niin ei voi istua,kuin jonkun peiton päällä. Ja annas olla kun raavin sitä!!! Taululle ei voi koulussa kirjoittaa. Tuntuu pahalta. Eikä raapia farkkuja ym.
 

Yhteistyössä