Akvaario ihmiset, vinkkejä kaivataan.

..
ota ne vauvat pois, laita johonkin suurempaan kippoon vettä sieltä akvariosta, muutama kivi ja kasvi ja pistä vauvat sinne. Paremman puutteessa murskaat tavallista kalanruokaa jauheeksi ja annat sitä niille vähän pari kertaa päivässä. Sitten annat niiden kasvaa siinä kipossa (kattilakin käy) kunnes ovat isompia (voi mennä muutama kuukausi) ja laitat takaisin akvaarioon.
 
mm
Onko niille kaloille tilaa? Jos ei, niin annat porsia sinne altaaseen, niin isommat kalat kyllä syövät niitä pienempiä pois päiviltä (joo, eivät oo niin kovin herttaista väkeä ne miljoonakalat). Jos haluat säästää poikueen, tarvitset akvaarioon laitettavan poikimisaltaan, joita saa akvaariokaupoista. Ylimääräiset miljoonakalat voi yleensä myydä/viedä akvaarioliikkeeseen, jos ei mikään muu auta.
 
laura
Kuinka iso akvaariosi on ja paljonko/ mitä muita kaloja siellä on? Naaras vuo kuolla synnytyksen jälkeen muutamassa päivässä stressiin jos sillä ei ole riittävästi omaa rauhaa. Jos haluat että poikaset säilyvät hengissä, niillä pitäisi olla akvaariossa tiheitä kasvipöheikköjä joihin pääsee turvaan isommilta suilta (tai erillinen poikasakvaario) ja niiden ruoka pitää murustella ihan pieneksi. Kannattaa erotella aika aikaisin uros- ja naaraspoikaset ettei sisarukset ala lisääntyä ja pian sulla onkin miljoona kalaa :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja laura:
Kuinka iso akvaariosi on ja paljonko/ mitä muita kaloja siellä on? Naaras vuo kuolla synnytyksen jälkeen muutamassa päivässä stressiin jos sillä ei ole riittävästi omaa rauhaa. Jos haluat että poikaset säilyvät hengissä, niillä pitäisi olla akvaariossa tiheitä kasvipöheikköjä joihin pääsee turvaan isommilta suilta (tai erillinen poikasakvaario) ja niiden ruoka pitää murustella ihan pieneksi. Kannattaa erotella aika aikaisin uros- ja naaraspoikaset ettei sisarukset ala lisääntyä ja pian sulla onkin miljoona kalaa :)
Meillä oli joskus tuo poikasallas mutta kun nää vanhemmat jostain syystä pääsi hyppäämään sinne, oli entiset poikaset.
 
Olisi tilaa eli oikein mielellään saisivat kasvaa isoiksi ja vahvoiksi.


Millainen tuo poikimisallas on? Toivottavaa olisi että edes parikalaa jäisi henkiin.


Millä niitä pitäisi ruokkia? Mutta tavan hiutaleet jauhettuina siis käyvät. Kiitos vinkeistä.
 
Ok, eli omat vanhemmatkin saattavat syödä niitä.


Akva on n. 100litranen ja siellä on nyt 3 miljoonakalaa ( + kymmenkunta vauvaa ) Perhoskala (jonka epäilen harventavan vauvalaumaa aika tehokkaasti ensiyönä jos sikseen käy ) Sekä pari pientä partamonnia ja yksi luultavasti ripsimonni ( tarkkaa tietoa ei ole )
 
vieras
Miljoonakalat kyllä lisääntyy todella runsaasti, sulla voi olla niitä kohta... miljoona. :D Poikasten selviämistä edesauttaa myös se, että akvaariossa on jotain runsaita tiheälehtisiä kasveja joiden sekaan poikaset pääsee suojaan nälkäisiltä parvitovereiltaan.

Muista, että miljoonakalanaaraita tulisi olla koiraiden määrään nähden suunnilleen suhteessa 3:1, sillä koiraat voivat ahdistella naaraita todella paljon ja naaraat stressaantuvat. Tuli ihan vaan mieleen, jos meinaat antaa parven kasvaa.
 
laura
Poikasaltaina myydään eläinkaupoissa sellaisia koukuilla akvaarion reunaan kiinnitettäviä verkkohäkkejä, mutta huonoissa malleissa poikaset voi juuttua saumoihin ja isot kalat tietty pääsee sellaiseen häkkiin kyllä halutessaan hyppäämään.

Meillä on poikasakvaariona (taistelukaloja ja kuparimonnisia) siis ihan erillinen 60-litrainen akvaario jossa poikasturvallinen suodatin, mutta pohjahiekkaa ei ole koska noiden lajien poikasten ruokinta on vähän erilaista ja pohja sotkeentuu siinä ruokinnassa ihan hirveästi, niin helpompi pitää puhtaana ilman hiekkaa :)

Miljoonakaloille voi hienontaa tavallisia hiutaleita tai ostaa kaupasta jostain mninikokoista poikasruokaa Varmaan hienonnettu kananmunankeltuainen tai joku vihanneskin menee, eikös miljoonakalat syö sekä lihaa että kasvisruokaa? (mulla ei oo ollut miljoonakaloja kohta 10 vuoteen niin ei kaikkea muista :D)

Onko sulla mitään tiheitä puskia, sammalta (jaavansammal) tmv. että poikaset voisivat pysyä piilossa kunnes kasvavat? Pieneen astiaan ahdettu poikanen kasvaa hitaasti, kannattaa ennemmin tarjota isossa akvaariossa turvapaikkoja jos ei pysty laittamaan poikasille ihan omaa allasta. Jos sulla on sisäsuodatin niin kannattaa tukkia reiät kunnolla sukkahousuilla tai jollain, poikasia voi kuolla myös kun ne joutuu suodattimeen :(
 
On tuolla suht isoja kasveja pari kappaletta ja muita piilopaikkoja.

Ei auta kuin toivoa nyt että pari niistä selviintyisi. Jatkossa jos niitä vauvoja tulee niin en usko kantavani murhetta syödäänkö vai ei. Mutta näistä olisi kyllä mukava jos edes pari jäisi henkiin.


Ja juu, nyt niitä on poika ja kaksi tyttöä aikuisista. Poikasista en vielä tiedä. Pitää sitten katsoa jos pääsevät kasvamaan.


IIIIIso kiitos vinkeistä. Pitäkääs peukkuja.
 
p
Alkuperäinen kirjoittaja Solina83:
okei, kiitos vinkeistä.
Mutta tähän hätään ei nyt kyllä saada yhtikäs mistään pientä akvaa tai poikimisallasta.
no mikset laita niitä johonkin tavan kippoon, kai sulla jotain vähän isompaa astiaa on, esim lasimaljaa missä ne voi hetken olla???
 
Niitä vauvoja tulee aivan varmasti lisää vielä. Ja tosiaan sinne akvaarion sisään voit laittaa vaikka muovikipon sillain, että kipon reunoista on sentti vedenpinnan yläpuolella. Sitten vauvat sinne. Se toimii samalla periaatteella kun poikasallas.
 
laura
Sellaista "pientä kippoa" pitää hoitaa jatkuvasti että vesiarvot pysyy kohdillaan - jos niitä saa edes pysymään hyvinä. Sopii toki lyhyeksi ajaksi tilapäisratkaisuksi, mutta jos ei oikeasti ole aikeissa lähipäivinä hommata uutta akvaariota (tai vaikka jotain tilavaa faunaboksia ajamaan poikasakvaarion virkaa) niin kannataa vaan antaa olla nykyisessä ja hankkia vaikka jokunen tuuhea kasvi lisää suojaksi.
 
social
Et tarvitse mitään erityistä poikasallasta, pintakasveja ja tietysti muitakin kasveja vaan tarpeeksi. Niiden suojissa voivat kasvaa ja kehittyä turvallisesti. Karvalehti voisi olla suositeltava, vedensuosikki on nopeampikasvuinen.
 

Yhteistyössä