~*~ alkionsiirroista plussanneet ~*~

Tätyypä kysyä nyt teiltäkin, kun itsellä ja miehellä paniikki päällä..! Menin katsomaan trisomia seulan verikokeen tulokset (ma nt-ultra), ja sitten googlettelin viitearvoja, ja omat arvothan on aivan liian matalat!!! S-PAPPA 283 ja s-hcgbv-d 13,3. Käsittääkseni ekan arvon pitäisi olla rv 10 lähempänä tuhatta ja toisen arvon lähempänä sataa? Eli nämä arvothan on aivan käsittämättömän matalat :/ suuri on huoli juuri nyt :( Millaisia arvoja teillä on ollut? Onko riski kromosomihäiriöön nyt selkeästi kasvanut, vai voiko sen määrittää vasta ultran jälkeen?
 
Janne ei välttämättä tarkoita mitään pahaa, limakalvot on todella herkillä raskaudessa joten esim seksi ja vaikka reipas käveltiin voi hangata siten, että tulee verta. Tai kohdun seinämän hiusverisuonistoa voi vuotaa, tai hematooma voi tulla. Mulla tuli punaista verta pari tuntia ekan varhaisultrat jälkeen. Muutenhan mulla tuli ruskean/oranssin/pinkin eri sävyistä tuhrua rv4-9 joka päivä, ilman kipuja kyllä.
Mutta kuten mulle oman klinikan kätilö samoi, niin kukaan ei valitettavasti pysty varmuudella sanoa mikä lopputulos on, joten pidetään peukkuja pystyssä teille, että on näitä harmittomia vuotoja mitä niin paljon on!

Cerezah nuo veriarvot on vain yksi osa totuutta - niskaturvotus ja ikä yms lasketaan yhteen josta saadaan se riskiluku. Tiedän kokemuksesta, että aika kuluu todella hitaasti ultraa odottaessa kun on nuo luvut käynyt katsomassa etukäteen :unsure: mutta koeta olla stressaamatta jos vaan millään voit!

Peppermint on kyllä ihme jos ei noin kovis kipuja tutkita heti kättelyssä niin tarkkaan ja syvällisesti kuin mahdollista. Erityisesti jos se haittaa vauvanhoitoa.

Mulla alkoi vähän aikaa sitten tulla kipua tuohon häpyluun päälle, häpyhuuliakin painaa ylhäältä. Jotenkin olen kuvitellut, että paksut vaippasiteet mitä joudun käyttämään painaisivat niitä kohtia. Kipu yleensä just päivä/iltapainotteinen. Inhottavan tuntuista kyllä välillä esim ylös noustessa.

Caro uskon, että alkaa olemaan puhki poikki olo :unsure: meillä menee toisinpäin - päivät pääsääntöisesti nukutaan ja yöt kukutaan. Tosin viime yönä taisin saada ekan noin 3h pätkän unta aamulla, muuten yleensä tunti pari siellä täällä.

Miten muuten koetat(te) nukuttaa vauvaa? Meillä se on lähinnä ainostaan ruoka mikä väsyttää eikä sekään aina. Tai ainakaan tähän mennessä ei vauva ole koskaan jäänyt nukkumaan sänkyyn jos laitettu sinne silmät edes puoliksikaan auki.

Tänään vaavin nenä kuulosti vähän räkäiseltä ja kerran tuli aivastaessa keltaista räkää. Synnärillä kyllä sanoivat, että aivastelu on vauvan tapa puhdistaa nenäänsä, mutta en tiedä onko tuo räkä myös ihan normaalia.
 
Janne kivuton niukka vuoto ei hoitoalkuisissa raskauksissa viittaa keskenmenoon vaan on aika yleistä. Mullakin ekassa raskaudessa tupsahti vuotoa useita kertoja ennen 12 viikkoa, viimeisin nt-ultran aamuna 12+1. Eka tuli yleensä vähän punaista, sitten rusehtavaa. Kyllä se aina säikyttää!

cezerah en tiiä hoksasitko kun kipuilin kuukausi sitten ihan samaa.. Hoitoalkuisissa raskauksissa on se s-pappa arvo usein matala. Mulla oli jotain 700, hcg-b jotain 35. Tuo jälkimmäinen saa käsittääkseni ollakin matala. Näillä viikoilla mitä multa näyte otettiin, pappa olis pitänyt olla 2500.... Mutta neuvolassa just sanottiin, että nuo on vaan osa totuutta, nt-arvo on myös tärkeä korjatut mom-arvot kertoo viel enemmän. Tuo matala pappa voi viitata myös istukan toiminnan häiriöihin jatkossa eli käytännössä pre-eklampsian riskiin. Mutta sekin vain nostaa riskiä, ei tarkota että paineet nousisi välttämättä.
 
Kiitos Mandala ja Tupsuli! Pitkiä on päivät, mutta täytyy nyt yrittää ajatella että kromosomihäiriöt on tosi harvinaisia ja kai aika moni näistä riskiarvojutuistakin on vääriä hälytyksiä?
Tupsuli minulta on mennyt ihan ohi, että olet tuskaillut tuon saman asian kanssa. Millä viikoilla sinulla oli nuo arvot juuri tuon 700 kun olisi pitänyt olla 2500?
 
Ei ole Jasmina täällä liikkeitä tuntunu, sniif niitä niin kovasti jo oottelen :D Tänään olin lääkärissä ylävatsakipujen takia ja kun lääkäri alko tunnustella vatsaa nii sano et "oho potkas heti vastaan", mutta ei kai ne nyt vielä tunnu ulos sen "potkun" siinä kyllä tunsin, mutta epäilen et se oli joku minun lihas säpsähdys kun vatsaan koskettiin :D Tosiaan noi ylävatsa kivut nyt vaivannu niin paljon et lääkäriin piti mennä tuntuu et jotain ois revenny sisällä, syytä ei oo viel löydetty närästyslääkkeitä vaan määrättiin..Sappikiviä ei kuitenkaan ainakaan ole kun ultrattiin ja samalla ihan pikku vilahdus vauvastakin näkyi ja sen verran liikuskeli et sielä pitäisi olla kaikki hyvin :D
 
En nyt enää muista omia hcg-b ja papp-a arvojani, mutta eikös ne voi ihan terveilläkin vaihdella huimastikin? Onhan tässäkin ketjussa muistaakseni ollu melkosia eroja niissä.. ja joskus taisin lukee jostain että vammaisella se satojen-1000 normaaliarvo oli ihan selkeesti heikko eli jotakin alle 10 luokkaa. Eli luultavasti cerazah teillä kaikki ok, vaikka ymmärrän tietty että huolettaa!
Janne91, ikävä kyllä keskenmeno (keskeytynyt km) voi tapahtua myös täysin ilman oireita, istukka saattaa jatkaa raskausoireita eikä välttämättä mitään vuotoakaan tuu mistä sen tietäisi..(kokemusta on). Mutta kuten jo niin moni muukin on todennu, pikku vuodot on niin tosi yleisiä ja itelläkin sellasta oli tässä viimesimmässä rv5-6, ja pari kertaa vielä myöhemmilläkin viikoilla. Eli eiköhän teilläkin kaikki oo kunnossa ja pikkunen vaan siellä säikyttelee (y)

Mullakaan ei mahan kaipuuta oo tullu, ehkä ne loppuaikojen kivut ja muutkin vaivat on vielä liian tuoreessa muistissa...mut ihan varmasti tulee vielä! Nyt vaan ekaa kertaa ainakaan 10 vuoteen littee vatsa ei aiheuta raskasta vitutusta :D

Otin tänään unikoulun opit kokeiluun, vaikka ei kai niitä tarvi osatakaan vielä ennen puolta vuotta.. mutta totta tosiaan, poika nukahti omissa oloissaan, varmaanki ensimmäisen kerran :) tähän mennessä pitäny aina imettää tai vähintään tuuditella heijaten uneen, ja silti usein heränny kun oon yrittäny vaivihkaa poistua vierestä.
Toki kaikki muuten pitää olla ok, vatsa täynnä eikä vaipassa lasteja, ei mahanpuruja tms. Ensin jäbä hiukan kitisi, tuhisi ja kiemurteli kun jätin yksin sänkyyn, sitten jonkin ajan päästä kävin rauhottelemassa kun alko parkua, laitoin tuttia suuhun ja silittelin naamaa, erityisesti silmien ympäristöö (kuten jossain neuvottiin).. Tää tuntu toimivan kun taikaiskusta, ja vaikka ei vielä siihenkään täysin nukahtanu, oli jo niin uninen että jäi ilman vastalauseita nukahtaan itsekseen :) joo, ei varmaan kaikki illat tästä lähin mee yhtä ihanan helposti, mutta tietää ainakin mikä saattaa tepsiä, ja tästä on hyvä jatkaa harjotuksia.

Jaksamista kaikille omiin tilanteisiin! Ei tosiaan kuulosta kivalta Peppermint :( toivotaan että syy ja apu löytyy mitä pikimmin!
 
Cerezah, älä tosiaan turhia murehdi noita arvoja. En muistaakseni onneksi itse katsonut noita etukäteen mistään, kun laskettiin riskiluvut siinä np ultrassa nii helpotti. Muistan kyllä jälkikäteen miettineeni että oli alhasemmat luvut kun mitä netistä luin.

Mandala, meillä nukahtaa oikeestaan vaan syliin. Ja sillonkin paras on ottaa tiukkaan pakettiin tohon rinnalle niin että vauvan maha on vähän muhunpäin. Saattaa huutaa aluksi mutta hyytyy sitten. Ihme kyllä viimeyönä nukahti pullolle, en laittanu mitään valoa päälle vaan yritin sekotella pimeessä korvikkeet :D huono tossa pulloruokinnassa kun pitää tähän olkkariin tulla niin vauva monesti siinä heräilee. Tänään aamuruuan jälkeen laitoin huitomaan hetkeks tohon sitteriin ja katteli näkymiä ilman itkuja. Sit kun rupes näyttään väsyneeltä ja vähän kitisi niin otin tähän syliin. Ihme kyllä nukahti melkein heti ilman itkua. Vein sänkyyn jossa se on kolmisen kertaa kyllä heränny mutta en oo sitä nyt sieltä nostanu. Ei oo nälkä vielä ollu tai vaippa märkä nii on nukahtanu uudestaan. Kerran se oikein kovasti rääkäs ja kun menin kattomaan niin nukku :D

Miten muuten muut, ootteko herättäny vauvaa syömään tietyin väliajoin jos ei ite herää? Meille ohjeeks annettiin sairaalassa että päivällä 3-4h välein ja yöllä 4-5h. Nyt on taas niin hyvin nukkunu että kohta pitäs herättää jos ei ite ala heräileen. Kuitenkin paino oli vähän viimeks noussu eikä missään vaiheessa oo laskenu alle syntymäpainon.
 
lullaby onpa kiva, että sait nukkumaan noin hyvin! :)

Caro tää pikku kaveri kun syntyi 4kg jässikkänä niin osastolla sanoivat ettei tarvi herätellä syömään. Mutta kuitenkin pitäisi katsoa, että se tietty määrä ruokintoja tulee vuorokaudessa. Kyllähän se vähän hölmöltä tuntuisi joutua herättelemään jos kerrankin nukkuu, mutta ehkä se on paras jos on ollut vaikea alku elämälle.

Täällä nukuttu ihan ok illasta aamuneljään syöttöjen tapahduttua koomassa :D, jonka jälkeen pönötetty pystyssä seiskaan. Nukahdettiin onneks sohvallle vielä tunniksi pariksi, mutta nyt ei taas oikein ole kiva päivä selvästi. Sitä räkää tuli vähän yöllä aivastaessa taas niin konsultoin terveysasemaa siitä. Kun vauva kuitenkin syö eikä ole selvästi kipeän oloinen, eikä kuumetta, niin keittosuolatippoja nenään ja pikku-friidaa kehiin jos nenä vielä tukossa mitä se ei kyllä ole.

Onko teillä napatynkä irronnut kerralla? meillä irtosi se varsinainen, haiseva, osa mutta jotain tuohon vielä jäi. Joku pieni uloke. Vauva sitä sohii sitten käsillään ja vaipanvaihtoreissulla tuli ihan verta. Septidinillä putsasin, ei ainakaan itkenyt, joten tuskin kipeä.

Pikku-ukko 12pvä
 
lullaby en usko, että siitä on yhtään mitään haittaa, että soveltaa hieman unikoulua alle puolivuotiaaseen lapseen. Esim. ranskassa 2 kk ikäiselle suositellaan jo unikoulua/yösyötön lopettamista. Varmaankaan huudatus ym "järeämpiä" unikouluja ei kannata alle 6 kk ikäiseen käyttää, mut musta se on lapsen etu, jos opettaa jo hieman pienempääkin nukahtamaan / rauhoittumaan itsekseen. Itsesäätelytaidot on todella tärkeitä jatkossa ja ainakaan lapselle ei tule uniassosiaatio-ongelmaa, josta on vaikeaa päästä eroon kun kerran on oppinut assosioitumaan esim. tissiin tai muuhun objektiin. Me ollaan kans perehdytty näihin asioihin valitettavasti liiankin syvällisesti kun tyttö on aika konstikas nukkuja, mutta unikoulu-oppeja soveltaen yksilöllisesti ja ikätasoisesti ollaan yleensä aina muutamassa päivässä löydetty unirauha, kun on tullut jotain uutta ongelmaa nukkumiseen. Ja nyt seuraavan kanssa aiotaan kans opettaa nukkumaan itsekseen, jos se vain on mahdollista. Tulevan lapsen temperamenttia ei vielä tiedä.

Puoliso tunsi muuten eilen vauvan potkun! Makoiltiin illalla ja käsi oli mahan päällä kun vauva potkaisi kovempaa kuin tähän mennessä ja ennenkuin ehdin sanoa puolisolle, että vauva potkaisi, hän kysyi että potkaisiko vauva :LOL: Uskomatonta miten aikaisin nyt tuntuu, viimeksi hän tunsi vasta h 22 tienoilla. kiia-s ei sitä tiedä vaikka lääkäri olis tuntenutkin sun vauvan potkun siis..!

cezerah piti tarkistaa ihan tuolta nettilabrasta, että miten meillä meni arvot, otettu siis 10+6: hCG-b-v 32 ug/l, s-PAPPA 701 mIU/l, korjatut arvot 0,74 ja 0,5, eli ei kovin raposet siis. Niskaturvoke oli 1,8 mm. Käsitän, että s-PAPPA korjattu mom pitäisi olla yli 1 ja hcg alle 1. Sullakin tulee tuosta hCG:sta matala, mutta s-PAPPA jää varmaankin alle yhden myös, mikä tosiaan ei viittää ensisijaisesti kai kromosomivikaan vaan istukkaongelmaan tai hedelmöityshoitotaustaan. Ja olen myös ymmärtänyt, että tuo hCG arvo viittaa enemmän kromosomivikaan eli kun se on yli 1, riski kasvaa. Mutta kun käyt ultrassa, ne laskee sitten sen niskaturvotusarvon perusteella nuo korvatut arvot, jotka on oikeastaan paljon informatiivisempia.

16+1
 
  • Tykkää
Reactions: Mandala
Onnea janne!:love:

Täällä samat kuulumiset! Viikkoja 7+3 ja pähkinä sykkeineen nähty ultrassa. Kyllä oli taas epärealistinen fiilis tuijottaa sitä ruutua!:love::love:

Btw, samaan aikaan meidän kanssa tuli toisesta huoneesta ulos pariskunta, joka ei selvästi ollut saanut hyviä uutisia. Melkein tuli myötätuntoitku itselläkin, kun tunteet oli niin pinnassa. Yhtä hyvin ne kuulumiset olisi voineet tulla meille...


Onnellinen tuba ja pakkasukko 7+3
 
Haikara matkalla (y)

nimim. ... hoito ... monesko tulossa ... LA

Henrietta- ... 2.ICSI 2.PAS ... ensimmäinen ... 6.6.2016
flow^ ... 2.IVF ... ensimmäinen+toinen ... 14.7.2016
Kiisuli80 ... 1.ICSI/IVF ... ensimmäinen … 20.7.2016
grey83 ... 1.ICSI 3.PAS ... ensimmäinen ... 24.7.2016
Suvipilvi ... 1.IVF ... ensimmäinen ... 9.8.2016
Lottainen ... 2.IVF ... toinen ... 12.8.2016
frankie ...1. IVF ... toinen ... 24.8.2016
JONPA77 ...3.IVF 1.siirto ... ensimmäinen+toinen (2 sijaislasta) ... 29.10.2016
Jasmina20 ... 1.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.11.2016
Rizu ... 1.IVF 3.PAS ... toinen ... 7.11.2016
kiia-s ... 1.IVF 3.PAS ... ensimmäinen ... 8.11.2016
Elika ... 2. IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 14.11.2016
Mari32 ... 5.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 20.11.2016
Tupsuli ... 4.IVF, tuore ... toinen ... 30.11.2016
Hullabulla ... 2.IVF 2.PAS ... toinen ... 3.12.2016
mar80 ... 1.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.12.2016
cerezah ... 1.IVF, 1.tuore ... ensimmäinen ... 30.12.2016
tuba factor ... xxx ... xxx ... 30.1.2017
Janne91 ... 1.IVF, tuore ... ensimmäinen ...2.2.2017

Tapahtumia tulossa :)

JONPA77 - rakenneultra 14.6.
mar80 - neuvola 14.6.
Lottainen - neuvola 16.6. rv 31+6
Janne91 - alkuraskauden ultra 16.6. rv 7+0
Cerezah - np-ultra 20.6
Jasmina20 - rakenneultra 21.6.
Kiisuli80 - synnytystapa-arvio 22.6.
Suvipilvi - neuvola 22.6. rv 33+1
kiia-s - rakenneultra 30.6.
JONPA77 - kelaneuvola 30.6.
Elika - rakenneultra 4.7.
Suvipilvi - lääkäri 11.7. rv35+6
Tupsuli - rakenneultra 14.7.16
Lottainen - synnytystapa-arvio 18.7. rv36+3
mar80 - rakenneultra 21.7.


Myöhemmin onnistuvat :cry:

Kesäheinä-78 (3.IVF 3.PAS - tm)
Maria_V (luomu - km)
Rusina80 (1.IVF 2.PAS? - kem)
haunoora (3.ICSI 2.PAS - km)
Mintikka (1.IVF 2.PAS - kem)
Hipsunpöpsy (1.IVF - kkm)
Bridge (2.IVF/1.siirto - tm)
annila (5.ICSI - kkm)
Vilijonkka_ (1.IVF 4.PAS - tm)
SalamaT (2.IVF - kkm)
Toiveikas81 (1.ICSI - myöh. km)
Lia_ (2.ICSI - keskeytys rv22+1)
Tinnu (3.hoito/4.alkio - kkm)
Mamido (1.IVF 1.PAS - kkm)
SalamaT (2.IVF 1.PAS - km)
Siida (1.ICSI 6.PAS -km)
Nenna81 (2.IVF 3.PAS -kkm)


Maaliin päässeet :love:

lullaby ... 4.IVF PAS ... toinen ... 40+6 ... 3.5.2016
kop kop ... 1.ICSI/IVF 2.PAS ... toinen ... 38+0 ... 4.5.2016
Caro87 ... 2.IVF ... ensimmäinen ... 41+4 ... 21.5.2016
Peppermint ... 1.IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 41+3 ... 28.5.2016
Mandala ... 2.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 41+6 ... 4.6.2016


************
Päivitykset siten, että ota [ quote ] alusta ja lopusta pois. Jokainen voi päivittää itse tai jättää punaisella värillä / muuten selkeästi päivityspyynnön.
 
Haikara matkalla (y)

nimim. ... hoito ... monesko tulossa ... LA

Henrietta- ... 2.ICSI 2.PAS ... ensimmäinen ... 6.6.2016
flow^ ... 2.IVF ... ensimmäinen+toinen ... 14.7.2016
Kiisuli80 ... 1.ICSI/IVF ... ensimmäinen … 20.7.2016
grey83 ... 1.ICSI 3.PAS ... ensimmäinen ... 24.7.2016
Suvipilvi ... 1.IVF ... ensimmäinen ... 9.8.2016
Lottainen ... 2.IVF ... toinen ... 12.8.2016
frankie ...1. IVF ... toinen ... 24.8.2016
JONPA77 ...3.IVF 1.siirto ... ensimmäinen+toinen (2 sijaislasta) ... 29.10.2016
Jasmina20 ... 1.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.11.2016
Rizu ... 1.IVF 3.PAS ... toinen ... 7.11.2016
kiia-s ... 1.IVF 3.PAS ... ensimmäinen ... 8.11.2016
Elika ... 2. IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 14.11.2016
Mari32 ... 5.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 20.11.2016
Tupsuli ... 4.IVF, tuore ... toinen ... 30.11.2016
Hullabulla ... 2.IVF 2.PAS ... toinen ... 3.12.2016
mar80 ... 1.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.12.2016
cerezah ... 1.IVF, 1.tuore ... ensimmäinen ... 30.12.2016
tuba factor ... xxx ... xxx ... 30.1.2017
Janne91 ... 1.IVF, tuore ... ensimmäinen ...2.2.2017

Tapahtumia tulossa :)

JONPA77 - rakenneultra 14.6.
mar80 - neuvola 14.6.
Lottainen - neuvola 16.6. rv 31+6
Janne91 - neuvola 28.6 rv 7+0
Cerezah - np-ultra 20.6
Jasmina20 - rakenneultra 21.6.
Kiisuli80 - synnytystapa-arvio 22.6.
Suvipilvi - neuvola 22.6. rv 33+1
kiia-s - rakenneultra 30.6.
JONPA77 - kelaneuvola 30.6.
Elika - rakenneultra 4.7.
Suvipilvi - lääkäri 11.7. rv35+6
Tupsuli - rakenneultra 14.7.16
Lottainen - synnytystapa-arvio 18.7. rv36+3
mar80 - rakenneultra 21.7.


Myöhemmin onnistuvat :cry:

Kesäheinä-78 (3.IVF 3.PAS - tm)
Maria_V (luomu - km)
Rusina80 (1.IVF 2.PAS? - kem)
haunoora (3.ICSI 2.PAS - km)
Mintikka (1.IVF 2.PAS - kem)
Hipsunpöpsy (1.IVF - kkm)
Bridge (2.IVF/1.siirto - tm)
annila (5.ICSI - kkm)
Vilijonkka_ (1.IVF 4.PAS - tm)
SalamaT (2.IVF - kkm)
Toiveikas81 (1.ICSI - myöh. km)
Lia_ (2.ICSI - keskeytys rv22+1)
Tinnu (3.hoito/4.alkio - kkm)
Mamido (1.IVF 1.PAS - kkm)
SalamaT (2.IVF 1.PAS - km)
Siida (1.ICSI 6.PAS -km)
Nenna81 (2.IVF 3.PAS -kkm)


Maaliin päässeet :love:

lullaby ... 4.IVF PAS ... toinen ... 40+6 ... 3.5.2016
kop kop ... 1.ICSI/IVF 2.PAS ... toinen ... 38+0 ... 4.5.2016
Caro87 ... 2.IVF ... ensimmäinen ... 41+4 ... 21.5.2016
Peppermint ... 1.IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 41+3 ... 28.5.2016
Mandala ... 2.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 41+6 ... 4.6.2016


************
Päivitykset siten, että ota [ quote ] alusta ja lopusta pois. Jokainen voi päivittää itse tai jättää punaisella värillä / muuten selkeästi päivityspyynnön.
 
Mä en oo vielä tämän ketjun "asiakas", toivottavasti jonain päivänä olen! Mutta olisi kysymys: onko tässä ketjussa zumenon+lugesteron -yhdistelmällä raskautuneita? Kokemukset kiinnostaisi kovasti miten koitte tämän yhdistelmän ja tuliko kauan odotettua plussaa. Ilmeisesti molempia lääkkeitä käytetään aika pitkälle asti jos positiivinen tulisi, 10 viikolle tai jotain? Luget ymmärrän, mutta entäs toi zumenon? Mikä vaikutus sillä on siihen alkaneeseen raskauteen?

Anteeksi jos tämä ei oikein kuulu tänne mutta tämä tuntui parhaimmalta ketjulta kysyä varsinkin niitä onnistuneita kokemuksia tähän lääkeyhdistelmään :)
Mä en ainakaan valitettavasti osaa auttaa tässä asiassa, mulla ei zumenoneja koskaan käytetty. Toivottavasti saat vastauksen kuitenkin jostain :)

Huh mikä päivä.. Alkoi ihan hyvin mutta mennyt perseemmäksi koko ajan. Tissiraivarit ja loputtomalta tuntuva kitinä/itku/epätyytyväisyys. Ei tuo nenä mitenkään kauhean tukkoiselta kuulosta kyllä niin en ole nenäfriidaa ottanut vielä käyttöön. Eikä kuumetta edelleenkään. Mutta joku tuossa nyt on kun parin minuutin syömisen jälkeen alkaa venkoilu ja raivarit :unsure:(n) ja suosituin asento syömiselle tänään näyttäisi olevan sängyllä niin että mä nojaan kyynärpäähän, joo paikat jumissa siis. itkuhan siinä sitten tuli itsellekin. Jonkin aikaa sain rauhan maahan tutilla, mutta siitäkin tuli paha mieli itselle, että sekin pitää ottaa käyttöön kun muuten ihan hukassa tämän tilanteen kanssa :unsure:
Sori valitus, tänään ei ole ollut kauhean mukava päivä :(
 
Voi Mandala! Haluaisin rutistaa sinua! Tiiän tuon avuttomuuden tunteen, pienen ihmisen edessä. Tuleeko sulla maito syöksyen? Meillä oli alkuun sitä ongelmaa, kun tyttö joutu hotkimaan ja sai jo muutaman minuutin kälkeen vatsansa kipeäksi. Mulla auttoi nimenomaan maidon tasaantumiseen se, että syötin useamman kerran samasta rinnasta. Maito virtasi hillitymmin ja sellaisenkin vinkin sain, että itse menee makuulle selälleen ja ottaa vauvan rinnalle niin, että pikkunen on poikittain vatsallaan jalat sängyllä ja imee rintaa, tai miten sen asennon saa hyväksi. Maito ei tuu painovoimalla, vaan lapsi pystyy imemään rauhallisemmin. Muutamia kertoja imetin noin. Ainakin sulle helpompi, kun ei tarvitse jännittyneenä olla hankalassa asennossa. Se on niin ärsyttävää kun toinen ei oo tyytyväinen ja itse miettii, että mikä on hätänä...nälkä, vatsa kipeä....mutta, nopeasti sen oppii lapsesta lukemaan, minkälainen itku milloinkin on ja mikä auttaa.

Voimia sinne! Sitä on niin ärsyttävän herkkänä muutenkin. Mulla on jäänyt päälle vähän se herkkyys. Varsinkin tietyt laulut saa itkemään. Lapselle vaikea laulaa oikeastaan yhtään mitään, kun alan poraamaan ku toinen tarkkaavaisena kuuntelee ja tuijottaa silmiin. Äiti sulaa siihen paikkaan!
 
Adeliina, mulle tehtiin 3 lääkkeellistä passia zumenon+luge konnille, zume 1x3 ja luge 2x2. Kolmas tärppäsi. Jatkuivat viikolle 10, lopettaminen jännitti, mut ei ongelmia. Limikset kasvoi aina hyvin, ei välivuotoja tms.

Grey 34+5
 
Kiitos Siida <3 onneksi kuin tilauksesta kaamean päivän vastakohtana sain sellaisen yön kun olen periaatteessa uskaltanut toivoa: vauva söi ja sain nukutettua omaan sänkyyn aina 1,5 - 2,5h kerrallaan! Otin täältä neuvoja ja syötin vaavin napakasti itseäni vasten kiinni pitäen niin ei päässyt kunnolla venkuloimaan, onnistui hyvin istualleen. Näin ruokahetki kesti pidempään myös. Sitten sängyssä silittelin päätä vähän aikaa ja uudestaan jos ei ähellys loppunut. Sain jokaisella pätkällä nukuttua itsekin! Jospa tämä tästä, päivä kerrallaan :)

Musta tuntuu, ett maito ei suihkua. Ainakin jos esim suihkussa alkaa herumaan niin se kyllä tippuu tipoittain alaspäin, joskin aika nopeasti saattaa valua, mutta ei ainakaan suihkua.
 
  • Tykkää
Reactions: Lottainen
Mandala, todellakin sympatiat sulle kun samojen asioiden kanssa tuskailen <3 välillä ei vaan mikään toimi ja ei auta kun pitää huutavaa nyyttiä sylissä.

Meillä eilen oli helpompi päivä ja pääsääntösesti sain pienten huutojen jälkeen nukahtaan. Miehelle tietysti taas sattui helpot nukutukset.. No okei hälle taas kerran sattu pissa kakka episodi kun kesken vaipanvaihdon tulikin lisää kakkaa joka valui vauvan selkää myöten ja tietty pissakin rupes lenteleen :D eikä ollu eka kerta sillä. Vähän säälitti mutta olin itse niin poikki että en edes auttamaan mennyt, mietin vaan että hoitakoot yksin kun minäki koko päivän sen kanssa ollu.

Yö meni taas ihan ok vaikka olin ihan kuoleman väsynyt. Nukahti pullolle. Mun yösyötön jälkeen en vaan saa enää oikein unta, jään kuulostelemaan että herääkö vauva minä hetkenä hyvänsä. Meillä maito irrottaa ilmeisesti sen verran limaa että rohisee herkästi sängyssä vaikka asentoa on korotettu. Vauva itekkin monesti itse siihen havahtuu. Tänään tulee taas teholta perhetyöntekijä käymään niin saa kysyä tyhmiä kysymyksiä.

Caro ja poju kohta 4vk
 
  • Tykkää
Reactions: Mandala
Heippa! Täältä hiljaiselon takaa löytyy ihanaakin ihanampi täydellinen tyttövauva <3

Mulla alko supistukset epäsäännöllisen säännöllisinä viime viikon lauantaina aamuyöstä klo 2.30. Niitä siinä ihmeteltiin iltapäivään asti ja synnärille soitin ekan kerran ennen neljää iltapäivällä ja kyselin että kun on supistuksia tullut yli 12h mutta eivät vielä täytä kriteeriä: säännölliset 30-45s supistukset vähintään 2h ajan. Välillä saatto mennä tuntikin ettei supistanut ja olo oli mainio. Käskettiin seurailla oloa, uutta soittoa sitten kun ovat enemmän säännöllisiä tai ovat kovin kivuliaita. Nyt ne kyllä tuntui mutta odotin koko ajan jotain tosi kovaa kipua.

Heti melkein puhelun lopettamisen jälkeen ne supistukset napakoitui ja alkoivat jo tuntua kivuliailta. Niitä rupes tulee 2-4min välein, soitettiin synnärille just ennen viittä että pitää kyllä lähteä tulemaan. Sisälle kirjauduttiin klo 17.50 ja sisätutkimuksen aika oli joskus 18.45 jota ennen oli otettu käyrää n. 20 min. Kätilö teki sisätutkimuksen ja lapsivedet holahti siinä alle. Kätilö kyseli siinä sisätutkimusta tehdessä että ponnistuttaako? Olin kuulemma täysin auki 10cm ja kohdunkaulan kanavan reunat poissa. Vauva syntyisi pian!!! Tämä oli pienoinen yllätys kyllä!!!! :)

Kätilö lähti laittaa pikaisesti salia valmiiksi ja melko pian sen poistuttua huoneesta tulikin kova kipu ja ponnistamisen tarve. Mut kärrättiin saliin nopeesti. Salissa supistukset laantuikin vähän ja jäi lyhytkestoiseksi niin laitettiin oksitosiinia tippumaan napakoittamaan supistuksia ja tässä välissä kätilö laitto myös pudendaalipuudutuksen. Ponnistusvaihe laitettiin paperiin alkaneeks 19.40 ja tyttö syntyi 19.59 :love: Todella inhottavalta tuntui kun supistus loppui juuri kun pää oli osaksi tullut ulos ja odotettiin vajaa minuutti seuraava supistus ja tosiaan toinen siellä venytti paikkoja. Sitten tuli seuraava supistus ja toinen plumpsahti ulos!

Istukka syntyi perään kevyellä painamisella ja yskäisyllä. Virtsarakon suulle tuli kaks pientä tikkausta vaativaa haavaa. Kaikki kivut katos heti kun toinen oli syntynyt. Vauva rääkäsi heti todella pontevasti ja ensimmäisen tunnin imi jo rintaa tehokkaasti.

Kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvä mieli vaikka aika viime tinkaan jäi lähtö enkä muuta kipulääkitystä ehtinyt saada kun sen puudutteen ja välillä otin ilokaasusta hömpsyjä.

Kroppakn palautunut hyvin, ei oo mitään ihmeempiä kipuja tai vaivoja alapäässä, ajoittain sellaista paineentunnetta jos ollut liikkeellä pitkiä aikoja. Lantionpohjalihaksia jo jumppaillu, nekin löytyy jo kivasti.
Kotiuduttiin jo maanantaina ja eilen käytiin vielä osastolla kontrollissa koska kotiduttiin alle 2 vrk syntymästä.

Syntymäpaino toisella oli 3295g ja pituutta 49cm. Kotiutuessa maanantaina paino oli tippunut 3090 ja eilen kontrollissa oli hienosti ottanut painoa kiinni, melkein jo symtymäpainossa 3235g!
Täysimetyksellä mennään ja se sujuu hyvin, maito noussut hyvin ja itse tyttö vaatii ruokaa 1-3h välein (y)

Oon tälläisessä vauvakuplassa enkä kyllä valittamisen aihetta löydä koska toinen tyytyväisen ja terhakan oloinen vauva :)

Tää oli tälläinen omanapainen teksti!! Meen nyt lukee teidän muiden kuulumiset!! :)
 
Oi onnea Henrietta! Menipä sulla jotenkin tosi ihanasti kaikki :love:

Täällä kaikki ok. Välillä tosi vaikeita ja kipeitä päiviä, välillä ihan ok. Sormet ja varpaat miltei koko ajan turvoksissa. Eilen oli neuvolassa kaikki hyvin, ei mitään ihmeellisyyksiä.
Vauveli möyrii ihan älyttömästi, koko vatsa heiluu.
Yhä on perätilassa..
Kauanko sulla olikaan Mandala toinen perätilassa ja missä vaiheessa sit vielä kääntyikin..? Tai muilla?

Lottis rv32+0
 
Peppermintin kivut kuulostaa kyllä ihmeellisiltä!?! Miten ei löydy syytä, onhan tuo nyt kamalaa eikä varmasti pysty samalla lailla nauttimaan vauvasta jos ei ole toimintakuntoinen.. Pitäiskö sun tosiaan vielä mennä lääkäriin tai johonkin spesialistille että löytyis syy? Voimia ja tsemppiä!!

Cezerah mullakin oli kummatkin nuo arvot myös aikas matalat ja ite jännitin ja stressasin niitä. Veriseulatulokset oli kuitenkin hyvät ja niskaturvotus pieni. Istukan toiminnan häiriötä myös pelkäsin mutta vauva kasvoi kuitenkin mahassa käyrällä ok vaikka vatsa ei kovin iso ollutkaan ja kuitenkin ihan perusvauvan kokoinen tyttö oli (3295g). Mä kysyin silloin tuosta istukan toiminnast ja noista matalista arvoista niin mulle sanottiin että sitten jos vauvan kasvussa jostain epäillään niin sitten ylimääräisiä ultria. Rauhassa tulosten odottelua vaikka se mieltä kaihertaakin kun selaa googlen ja kaikki keskustelut läpi ;)
 
Haikara matkalla (y)

nimim. ... hoito ... monesko tulossa ... LA

flow^ ... 2.IVF ... ensimmäinen+toinen ... 14.7.2016
Kiisuli80 ... 1.ICSI/IVF ... ensimmäinen … 20.7.2016
grey83 ... 1.ICSI 3.PAS ... ensimmäinen ... 24.7.2016
Suvipilvi ... 1.IVF ... ensimmäinen ... 9.8.2016
Lottainen ... 2.IVF ... toinen ... 12.8.2016
frankie ...1. IVF ... toinen ... 24.8.2016
JONPA77 ...3.IVF 1.siirto ... ensimmäinen+toinen (2 sijaislasta) ... 29.10.2016
Jasmina20 ... 1.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.11.2016
Rizu ... 1.IVF 3.PAS ... toinen ... 7.11.2016
kiia-s ... 1.IVF 3.PAS ... ensimmäinen ... 8.11.2016
Elika ... 2. IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 14.11.2016
Mari32 ... 5.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 20.11.2016
Tupsuli ... 4.IVF, tuore ... toinen ... 30.11.2016
Hullabulla ... 2.IVF 2.PAS ... toinen ... 3.12.2016
mar80 ... 1.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 7.12.2016
cerezah ... 1.IVF, 1.tuore ... ensimmäinen ... 30.12.2016
tuba factor ... xxx ... xxx ... 30.1.2017
Janne91 ... 1.IVF, tuore ... ensimmäinen ...2.2.2017

Tapahtumia tulossa :)

Cerezah - np-ultra 20.6
Jasmina20 - rakenneultra 21.6.
Kiisuli80 - synnytystapa-arvio 22.6.
Suvipilvi - neuvola 22.6. rv 33+1
Janne91 - neuvola 28.6 rv 8+5
kiia-s - rakenneultra 30.6.
JONPA77 - kelaneuvola 30.6.
Lottainen - neuvola 30.6. rv 33+6
Elika - rakenneultra 4.7.
Suvipilvi - lääkäri 11.7. rv35+6
Tupsuli - rakenneultra 14.7.16
Lottainen - synnytystapa-arvio 18.7. rv36+3
mar80 - rakenneultra 21.7.
Lottainen - 3.pelkopoli 27.7. rv37+5


Myöhemmin onnistuvat :cry:

Kesäheinä-78 (3.IVF 3.PAS - tm)
Maria_V (luomu - km)
Rusina80 (1.IVF 2.PAS? - kem)
haunoora (3.ICSI 2.PAS - km)
Mintikka (1.IVF 2.PAS - kem)
Hipsunpöpsy (1.IVF - kkm)
Bridge (2.IVF/1.siirto - tm)
annila (5.ICSI - kkm)
Vilijonkka_ (1.IVF 4.PAS - tm)
SalamaT (2.IVF - kkm)
Toiveikas81 (1.ICSI - myöh. km)
Lia_ (2.ICSI - keskeytys rv22+1)
Tinnu (3.hoito/4.alkio - kkm)
Mamido (1.IVF 1.PAS - kkm)
SalamaT (2.IVF 1.PAS - km)
Siida (1.ICSI 6.PAS -km)
Nenna81 (2.IVF 3.PAS -kkm)


Maaliin päässeet :love:

lullaby ... 4.IVF PAS ... toinen ... 40+6 ... 3.5.2016
kop kop ... 1.ICSI/IVF 2.PAS ... toinen ... 38+0 ... 4.5.2016
Caro87 ... 2.IVF ... ensimmäinen ... 41+4 ... 21.5.2016
Peppermint ... 1.IVF/ICSI ... ensimmäinen ... 41+3 ... 28.5.2016
Mandala ... 2.IVF 1.PAS ... ensimmäinen ... 41+6 ... 4.6.2016
Henrietta- ... 2.ICSI 2.PAS ... ensimmäinen ... 41+5... 11.6.2016


************
Päivitykset siten, että ota [ quote ] alusta ja lopusta pois. Jokainen voi päivittää itse tai jättää punaisella värillä / muuten selkeästi päivityspyynnön.
 

Yhteistyössä