Alkuraskauden toispuoleinen kipuilu, kohdunulkoinenko?

Onko teillä ollut alkuraskaudessa toispuoleisia kipuja? Olen nyt rv 5+6 ja oikeastaan alusta asti alavatsatuntemukset on keskittyneet enemmän vasemmalle puolelle. Toki välillä on ollut myös sellaisia menkkatuntemuksia, jotka ovat olleet enemmän sitten ihan kohdun kohdalla, mutta nämä on sellaisia lieviä vihlomisia ja tuikkimisia, jotka tuntuu vähän ylempänä, munasarjan kohdalla. Oikealla puolella ei tunnu mitään.

Tietysti nyt huolettaa että voiko ne johtua kohdunulkoisesta raskaudesta? Eka ultra on vasta yhdeksännellä viikolla, joten sinne on aikaa.. Raskaus on alkanut ivf:llä.
 
Moikkis. Kukaanhan ei tietenkään pysty näin 100% varmuudella mitään sanomaan, joten neuvon jokatapauksessa olemaan paikalliseen naistentautien polille yhteydessä tai ihan vaan pyytää neuvolasta sinne lähete.
Kumminkin kuulostanee siltä, että kyseessä olisi ns. oireileva vesikysta mikä siis muodostuu keltarauhasen paikalle munasolun irrottua ja jotkut naiset ovat vaan noihin kystiin alttiimpia kuin toiset ja usein ne ilmenee nimenomaan alkuraskaudessa ja poistuukin usein itsellään (joko ns. poksahtaa tai kuivuu hiljalleen pois). Vesikysta ei yleinsä ole vaarallinen mutta joskus harvinaisissa tapauksissa se kasvaa niin isoksi, että se pitää punktoida tyhjäksi. Kipu on silloin jo sellainen mistä kyllä hakeutuu lääkäriin. Itselläni on ollut noita kystia usein ja jopa päälle 5cm halkaisijalla ja ovat itsellään poistuneet aina, tosin poksahtamisen yhteydessä kipu tuntuu ikävästi ja vettä voi lorahtaa jopa housuihin asti. On kumminkin man mielenrauhan vuoksi parempi asia tosiaan tutkia sillä sen kystankin poksahtaminen voi pahemman kerran säikäyttää raskaana olevan ellei siitä ole etukäteen tietoinen ja onhan se hyvä seurailla, että se kysta sieltä häviää kohtuullisessa ajassa jos sellainen on.
Kohdun ulkopuolinen raskaus harvemmin oireilee noin vahvasti noilla viikoilla, mutta kuten sanoin niin tutkimus selventää tuonkin seikan.

Toivottavasti saat hyviä uutisia ja vauva köllii oikeassa paikassa.:heart:
 

Yhteistyössä