Allergiaa luumusoseesta?

Onko kenellekään käynyt niin, että luumusose ei sopisi vauvalle? Meillä pienokainen 5kk, maisteltiin ekan kerran luumusosetta ja pian sen jälkeen tuli kovasti itkua ja pulautteli luumun ja maidot pihalle. Luulin, että luumu olisi suht turvallinen ja auttaisihan se vatsan toimintaakin kiintesiin siirryttäessä... Tytteli on atoopikko ja jotain ruoka-allergioitakin on jo löytynyt; omppu ja peruna ainakin ovat osoittautuneet epäsopiviksi, niistä tulee ihottumaa, taipeiden punoitusta ja pulauttelua. Uskaltaakohan tuota luumuakaan enää kokeilla..?
 
Voi olla allerginen. Ja jos sisältää riisitärkkelystä sillekin voi olla allerginen, kuten meidän lapsukainen. Meille ei siis käy riisi missään muodossa ja tuota riisitärkkelystä on todella monessa valmissoseessa. Onneksi osassa on tapiokatärkkelystä.
 
Kiitokset kommenteista, taidetaan sitten siirtyä kokeilemaan jotain muuta... Täytyykin pitää silmällä tuota riisitärkkelystä. Näinköhän tässä taitaa olla allergiataival alullaan :( Pistää miettimään, että ehkäpä tämä meidän neidin kiukkuisuus ei olekaan pelkkää temperamenttiä...
 
On hyvä, että vauvojen ja lasten temperamentti- ja luonne-eroja otetaan aikaisempaa paremmion huomioon ja nähdään lasten yksilöllisyys. Tuo "temperamentti"-selitys on kuitenkin vähän sellainen juttu, jolla selitetään liiankin paljon eikä nähdä enää vauvojen ihan vaivoja. Neuvolat, perhetyöntekijät ja vauvalehdet ovat pulloillaan tietoa vauvojen temperamentista, mutta allergioista ei asiallista tietoa niinkään löydy.

tammimamma: omena ja peruna ovat melko usein juuri niitä epäsopivia allergikkovauvoja. Kokeile esim. bataattia, kukkakaalia, persikkaa, aprikoosia, mustikkaa, vadelmaa.... Aluksi kannattaa tehdä soseet ihan itse, niin välttyy niiltä purkkisoseiden tärkkelyksiltä yms. ylimääräisiltä. Näin pystyt varmasti toteamaan kokeilemasi kiinteän sopivuuden/epäsopivuuden ilman muita tekijöitä. Myöhemmin kun alkaa olla sopivia kiinteitä, voi kokeilla niitä purkkisoseita.
 

Yhteistyössä