Allergioiden ilmeneminen imetysaikana?

Millaisia kokemuksia on allergioiden ilmenemisestä imetysaikana?
Meillä 3,5 kk vanha, täysimetyksellä oleva tyttö on perjantaista lähtien ollut tavallista itkuisempi ja kärttyisempi. Viestiä kirjoitan siis maanantaina. Varsinkin lauantaina ja tänään. Olen torstaista lähtien syönyt viinirypäleitä ensimmäistä kertaa imetyksen aikana. Ensin ajattelimme, että tulee jo hampaita etuajassa, mutta eilen huomattiin, että kitinää aiheuttavat röyhtäiseminen, puklaaminen ja hikkaaminen. Perjantaina söin enemmän, samoin eilen eli aina seuraava päivä on ollut pahempi. Soitin neuvolaankin ja siellä oli täti sitä mieltä, että hyvinkin voi olla viinirypäleiden aiheuttamaa.
Millaisia kokemuksia muilla on?
 
Viimeksi muokattu:
no tottakai viinirypäleet käyvät mahan päälle, en niinkään ajattelisi et on allergiaa, vaan herkkyyttä, kuten aikuisellakin esim herneistä jne jne, mä yritin vältellä kaikkea kipuilua aiheuttavaa eli omppuja, sipulia, herneitä, tuoretta ruisleipää ja mitä niitä nyt olikaan, mitkä aiheutti pojalle kipuja ja ilmavaivaa... allergiasta ei ole kyse mielestäni, korjatkoon joku viisaampi :) huomaat helposti, mikä vaivoja aiheuttaa ja osaat vältellä suuremmin niitä syömästä...
 
Meillä ensimmäiset oireet tulivat 1kk iässä: laajeneva ihottuma, ripulointi (yli 10 krt/pv), puklaaminen (50krt/pv). Onneksi päästiin tilanteeseen nopeasti kiinni ja 3kk kohdalla tilanne alkoi rauhoittua (silloin minulla oli n. 15 sopivaa ruoka-ainetta). Eli kyllä äidinmaidon kautta voi hyvinkin reagoida.
En ehkä vielä tuolla reaktiolla alkaisi epäilemään allergiaa, tosin kannattaa olla valppaana, kun kiinteitä alatte maistelemaan. emppu75 tuossa kirjoitteli jo ihan olennaisia asioita.
 
Itse jouduin imetysaikana lopettamaan KAIKKIEN ruoka-aineiden käytön,jotka aiheutti ilmavaivoja (esim. liha,kaalit,herneet,mausteiset ruuat,rasvaiset ruuat,suklaa,viinirypäleet,rusinat ym)....kaiken huonosti sulavan myös sekä kaikki maitotuotteet.... nyt meillä on siltikin poika 1v 2kk maito ja vilja-allergiat!
 
Turun yliopiston lastenlääkärit raportoivat ensimmäisinä maailmassa, että maitohappobakteerien avulla voidaan ehkäistä jopa puolet lasten maitoruvesta eli atooppisesta (allergisesta) ihottumasta. British Medical Journalkin viittaa juuri tähän suomalaistutkimukseen (BMJ 2002;324:1364). Suomalaiset tutkijat ovat muutoinkin julkaisseet runsaasti uutta kiinnostavaa tietoa maitohappobakteerien vaikutuksista etupäässä lasten allergisiin tauteihin, hengitystieinfektioihin ja ripuliin, kuten kirjallisuusluettelosta (linkki tämän artikkelin lopussa) ilmenee. Maitohappobakteerit - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen

Tässä hyvä jä helppokäyttöinen maitohappobakteerivalmiste iHerb verkkokaupasta. Sweet Wheat, Sweet Kid, Green Superfoods & Probiotic Blend, 90 Capsules - iHerb.com hinta n. 15€ (22dollaria) 90 kapselilta. (Halvempi kuin suomen vastaavat) Tulee kapseleissa. Sisällön voi pienemmille lapsille tyhjentää nesteen tai soseen sekaan. Ei vahvaa makua.


iHerbistä on helppo tilata. Postikulutkin suomeen ovat vain 2,70 - 4 € (riippuen tilauksen painosta) ja tuotteet toimitetaan kotiovelle (jos olet kotona postin saapuessa, muuten viedään postille) n. viikon päästä tilauksesta. Voi maksaa luottokortilla tai esim. Visa Electronilla tai Debitillä. Tällä koodilla: MAB036 saa vielä 5 dollaria (3,4 €) alennusta ensimmäisestä tilauksesta kun laittaa sen tilausta tehdessä referral code kohtaan.
 

Yhteistyössä