Allergisen lapsen ravitsemustilan tutkiminen?

Maito-, vilja- ja kananmuna-allerginen lapsukaiseni (1v 8kk) on kovin huono syömään vaikka meillä onkin ihan hyvä lista erilaisia sallittuja ruoka-aineita. Nutrilon Soija -korvike ei juomana maistu, vaikka yritetty on kuukaudesta toiseen. Sitä menee vain hiukan puuroissa. Sen lisäksi jatkan imetystä aamulla ja illalla ja lapsi saa kalkkilisän. Monivitamiinilisäkin on käytössä mutta lapsi suostuu syömään sen aika vaihtelevasti. Muuten maistuu ruuista peruna, gluteeniton pasta jauhelihakastikkeella, kurkku, meloni ja riisikakku. Muita ruokia lähinnä närppii, maistaa lusikallisen tai pari.

Olen todella huolissani siitä, ettei lapsi saa tarpeeksi ravinteita. Kesällä pyysin Iho- ja allergiasairaalan allergialääkäriltä jotain lähetettä ravitsemustilan tutkimusta varten mutta lapsesta otettiin vain verenkuva, josta selvisi lähinnä hemoglobiini. Se on ollut koko ajan hyvä. Tehdäänkö jossain perusteellisempia tutkimuksia ja mitä niissä mitataan?
 
Me käydään yksityisellä lääkäriasemalla ja nyt kun pienempi täyttää 1v otetaan ravitsemuslabrat, isommalta on otettu vuoden sisällä muistaakseni kaksi kertaa, ainakin 2v:nä otettiin ravitsemuslabrat, muistaisin että otettiin myös reilu 1v:nä kun aloimme käymään tuolla lääkäriasemalla.
 
weiss
Kannattaa pyytää lähetettä ravitsemusterapeutille, joka laskee ruokapäiväkirjan perusteella (n. 3 vrk ajalta) saako lapsi kaiken tarvittavan vai tarvitseeko jotain lisää, näin ainakin meillä.
 
Meillä otetaan yksityisellä lääkäriasemalla kans kerta vuoteen nuo ravitsemuslabrat, kun siellä käydään muutenkin lääkärissä. En kyllä nyt yhtään muista paljon ne maksaa, ehkä jotain 100-150 ?. Varmaan soittamalla lääkäriasemalle, he osaavat sanoa hinnat puhelimessa.
 
Kiitoksia vastauksista. :) Tutkimuksen hinnalla ei ole väliä, pääasia että saan selvyyden missä mennään ravitsemuksellisesti. Olen nyt varannut ajan yksityisen lääkäriaseman allergologille reilun viikon päähän, jotta saan lähetteen labroihin. Kiinnostaisi tietää, mitä kaikkea noissa ravitsemuslabroissa mitataan. Osaako kukaan vastata siihen yksityiskohtaisemmin?

Ravitsemusterapeutilla ollaan kyllä käyty. Tiedän mitä lapsen pitäisi syödä vaan kun ei syö. Tuntuu että kaikki konstit ruuan menekin lisäämiseksi on käytetty... :(
 
Meillä on teetetty nyt 2,5 vuotiaalle lapselle ravitsemuslabrat yksityisellä lääkäriasemalla allergologin lähetteellä kaksi kertaa. Ne on tehty rutiinitsekkauksena kerran vuodessa: 1-vuotiaana ja 2-vuotiaana.

Ravitsemuslabroissa oli kalsium, alkalinen fosfataasi, prealbumiini ja albumiini sekä perusverenkuva ja trombosyytit (sis. leukosyytit, erytrosyytit, kolmenlaiset hemoglobiinit, kahdenlaiset erytrosyytit ja trombosyytit). Allergologi selitti tulokset: mihin asioihin kukin tulos liittyyy. Valitettavasti en enää itse muista selityksiä. Meillä oli silloin kaikki hyvin, joten ei jäänyt tulokset sen takia päähän... Googlaamalla noita sanoja tuntuu löytyvän hyvin tietoja. Esim. prealbumiini liittyy elimistön proteiini- ja energiatasapainoon.

Esim. täältä löytyy selityksiä:

http://www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasikirja/tutkimukset.asp?char=a

Noita tulkintoja kannattaa lukea ihan "maltilla". Samaa asiaa, arvoa tutkimalla voi tutkia hyvin erilaisia sairauksia ravitsemuksen tilan lisäksi.
 

Yhteistyössä