Almiron ; kakka ja piereskely - mikä on normaalia?

  • Viestiketjun aloittaja Saba
  • Ensimmäinen viesti
Saba
Meillä tyttö nyt 4,5kk ja syntymästä asti ollut mahavaivaa. Huusi yötä päivää ekat 1,5kk.
Imetys tyssäsi tytön ollessa n. 1kk,sitä ennen pääosin imetin ja lisänä Tutteli. Sen jälkeen jatkoimme hetken pelkällä tuttelilla.Tuttelista kakka meni hukkaan,itkuisuus jatkui,otimme kokeiluun Nutrician Hypo-allergenicin. Sillä itkuisuus helpotti jonkin verran ja oli käytössä n. 2kuukautiseen asti.Tytöllä kuitenkin tuli jossain vaiheessa kuvioihin vihreä,todella pahalle haiseva kakka,ajoittain limainen / savinen/ neonvihreä + pahat ilmavaivat + poskien iho lehahteleva,punainen,karhea. Lisäksi tyttö oli räkäinen ja limarohinaa + yskää, itkuinen,kärttyinen.
Lääkäri määräsi 2viikon kokeiluun Almironin,siitä emme huomanneet tuossa ajassa olevan hirveän suurta apua. Jatkoimme taas hetken HA:lla,oireet, eritoten kärttyisyys ja itkuisuus pahenivat.Vaihdoimme takaisin Almironiin, jatkoimme sillä yhteensä n. 1,5-2kk samalla kun odottelimme maitoaltistusaikaa. Altistukseen mennessä väsyneenä ja sekavana en osannut lääkärille sanoa selkeää eroa almironin ja HA:n välillä joten altistusta ei tehty.Kehoitti kokeilemaan normaaleja maitoja kotona. Aloitimme tuttelin jälleen,josta heti seuraavana päivänä todella runsaat ilmavaivat ja kakkaan ilmestyi tummanvihreitä limalönttejä. Rupesin selaamaan vihkoja joihin olin kirjoittanut tytön oireita matkan varrelta ja tajusin; oireet olivat helpottaneet tosi paljon Almiron Peptillä mutta niin hitaasti etten ollut sitä tajunnut. Oireita oli almironilla ollut enää vihreä,haiseva,löysä vihertävä kakka + jonkin verran piereskelyä + posket ajoittain punaiset,karheat. Harmitti,kun tuota en ollut tajunnut ja altistuskin jäi tekemättä. Siirryimme sitten HA:han ja oireet jatkuivat,mukaan tuli taas lievä limarohina,yskä,kärttyisyys,yölevottomuus,ilmavaivat,runsas pulauttelu ym. Lääkäri kehoitti kokeilemaan vielä Neocaten (jota itsekin olin miettinyt aiemmin) ja laittoi altistusajan 11.4. Aloitimme eilen iltapäivällä. Neocate ihan hirveän hajuista ja makuista litkua! tytölle tähän mennessä mennyt kaikki alas mutta neoncaten kanssa joutuu kamppailemaan,syö sitä paljon vähemmän mitä muita maitoja.viime yö vieläkin huono.meillä on neocatea vain n.5päiväksi ja enempää emme aiokaan ostaa, on niin järkyttään kallista että ei yksinkertaisesti ole varaa ja minusta tuntuu, että on aika turhaakin koska Almironilla oireet suht vähäiset.Aionkin varmaan antaa vain yhden pönikän Neocatea tytölle ja soittaa lääkärille, että HAITTAAKO vähäiset oireet Almironilla? Jos voisi tehdä altistuksen vain tavallislle tuttelille tms,ja jatkaa Almironilla.Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on näistä maidoista? Meillä oireilee voimakkaimmin suolella joten oireet tulee viiveellä ja vissiin toipuminenkin. Olen ihan hukassa tässä maitosuossa, ahdistunut, kiinteitäkään tyttö ei ole päässyt vielä maistamaan, rahat loppuu ja ei jaksaisi taas tätä kitinää ja vitinää ja oireiden suota.

Toivottavasti joku jaksoi lukea ja olisin kiitollinen kuulemaan miten muut samassa tilanteessa olevat ovat asiat hoitaneet. :) Mitkä olette lukeneet oireiksi, ja onko jonkin verran ilmavaivoja ja vihertävä (joskus keltainen)haiseva vellikakka almironilla ok?
 
Meillä lapselle ei tuo Almiron käynyt ja Neocate oli maitona reilu 2 vuotiaaksi. Mä suosittelisin vielä jatkamaan sillä Neocatella ja katsomaan, alkaako oireet helpottaa. Onhan teillä sitä vielä joksikin aikaa. Neocatea on muuten aika usein "myynnissä" allergia aiheisilla keskustelupalstoilla, koska monilta allergia väistyy ennemmin tai myöhemmin ja korvikkeet jää yli ja useat myy ne omakustannehintaan sitten pois (noin 15-16 €/purkki)

Aika moni vauva juo Neocatea määrällisesti vähemmän kuin taviskorvikkeita. Mitään tieteellistä tutkimusta mulla ei ole tästä esittää, mutta olisiko se sitten sen verran "tuhdimpaa" ja ravinteikkaampaa tavaraa, ettei tarvitse älyttömiä juoda.
 
Meillä lapselle ei tuo Almiron käynyt ja Neocate oli maitona reilu 2 vuotiaaksi. Mä suosittelisin vielä jatkamaan sillä Neocatella ja katsomaan, alkaako oireet helpottaa. Onhan teillä sitä vielä joksikin aikaa. Neocatea on muuten aika usein "myynnissä" allergia aiheisilla keskustelupalstoilla, koska monilta allergia väistyy ennemmin tai myöhemmin ja korvikkeet jää yli ja useat myy ne omakustannehintaan sitten pois (noin 15-16 €/purkki)

Aika moni vauva juo Neocatea määrällisesti vähemmän kuin taviskorvikkeita. Mitään tieteellistä tutkimusta mulla ei ole tästä esittää, mutta olisiko se sitten sen verran "tuhdimpaa" ja ravinteikkaampaa tavaraa, ettei tarvitse älyttömiä juoda.
 
Moi!

Kannattaa koittaa saada lapsi oireettomaksi ennen kiinteiden aloitusta, ilman tulee hankalaksi arvioida mistä oireet tulevat ja kokeilisin itse Neocaten kunnolla. Oletko tutustunut histamiini.com sivustolle? Se on hyvä tukisivusto allergisten lasten vanhemmille ja siellä myyntiosastolla oli myynnissä Neocatea 10e purkki, kannattaa katsoa. :)

Vauvan allergioiden kanssa toimiminen tuntui itsestä lopputtomalta suolta, imetin tiukalla imetysdietillä saaden lapsen oireettomaksi (6.5kk täysimetystä, kiinteitä varovasti ja 8kk iässä vihdoin maitoallergiadiagnoosi, osaimetystä Nutramigenin kera 1v2kk saakka).

Nyt tosin meillä on 1v4kk vilkas taapero joka pystyy syömään jo monipuolisesti. Enää allergioista jäljellä suurpiirteittäin maito, muna ja tuoreet hedelmät, kypsennetyt käyvät. Voimia sinulle, ajan kanssa helpottaa.
:hug:

Muoks. Meillä tosiaan myös ihan pienestä lähtien itkuisuutta, 1.5kk vihreää kakkaa, sitten hiukan verta kakassa jne. Kahden kuukauden iässä aloitin poistamalla omasta ruokavaliosta epäillyt ainekset ja sitten kokeilemalla uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:
Saba
Kiitos vastauksista. Olenkin tänään miettinyt, ja ajatellut antaa kaiken Neocaten mitä meillä on ja tarvittaessa ostaa lisää. Kallistahan se on kuin mikä ja pitkin hampain joutuu ostaa,mutta pääasia on että saa lapsen kuntoon niin arkikin helpottuu- ja sen myötä itsekin jaksaa paremmin. Jos joudumme Neocatea syömään kauemmin omaan pussiin,niin alan kyllä katselemaan noita esim.histamiinin sivuilla myytäviä. Nyt en ihan vielä viitsi,jos ei käykään niin sitten on turhaan Neocatea kaappi täynnä. Tänään tyttö nukkui parit päikkärit hyvin mutta iltapvl oli tosi väsynyt eikä meinannut millään nukahtaa. Nukahti vartiksi,ja taas alkoi väsymyskitinä ja itkeskely ja ilta meni sitten huudoksi. Lopulta jouduin laittamaan paljon aikaisemmin kuin yleensä yöunille ja sinne simahti. Tai oikeastaan jo maitopulloon. Jännityksellä odotan mitä yö tuo tullessaan...
Panin merkille että typy ei ole pulautellut tänään OLLENKAAN. ei siis kertaakaan. voisiko tämä kertoa siitä että on menossa parempaan suuntaan vai olenko liian hätäinen? on pulautellut kaikista muista maidoista enemmän tai vähemmän,nutricia HA:sta eniten. pierua on tänään tullut jonkin verran,ei kauheasti mutta pierut haisee vieläkin pahalle, kuin viemärille.hmm...
Välillä ajattelen että olenko "tehnyt" lapselleni allergian. Onko tämä kaikki vain liioittelua ja pärjäsikö tyttö kuitenkin tavallisella maidolla? tiedän kyllä oireet tai "oireet" ja ne mieskin on nähnyt ja olemme niiden kanssa eläneet mutta välillä käy mielessä että ovatko oireet nyt oikeasti oireita vai vain vauvojen tavallisia juttuja ja menisikö ohi jos oltaisiin vain tavallisella maidolla....
Typerää,venkuttelua ja kenkuttelua, asioiden pyörittelyä ja lopulta sitä on ihan loppu ja puhki ettei jaksa ajatella enää mitään. Viime yönäkin aamuyöllä typyn taas herättyä itkemään kun olin syöttänyt,makoilin ja mietin asioita enkä saanut unta enää ollenkaan. sittena pari tuntia makoiltuani nousin kahvin keittoon.Tuntuu niin kaukaiselta,että tämä joskus helpottaisi ja asiat selviäisi.
 
Saba
Oli pakko tulla kirjottamaan taas,vaikka kukaan ei välttämättä vastaakaan mutta samalla selkenee omatkin aajtukset.
Nyt Neocatea syöty vajaa 3vrk. Eilinen päivä oli ihan hyvä,nukkui tosi hyvin päiväunet,piereskeli päivällä vain vähän,kakkasi kuuluisan neocate-kakan (mustanvihreä,haisee viemärille) joka tuli tosi helposti ulos pyllystä toisin kuin kakka muilla maidoilla. Pulautukset on vähentyneet vaikka ei niitä almironillakaan hirmuisasti tullut. Eniten pulautteli Hypo-allergicilla Yöt ei ole kuitenkaan helpottaneet. Viime yönä taas heräili pieruihin jonka jälkeen ei nukahtanut uudestaan ja vaati maitoa x2. Harmittaa,koska Almironilla nukkui jo yöt niin hyvin.
Pyllyyn ilmestyi nopeasti Neocaten aloutuksen jälkeen pikkunäppyä. Mistähän tämä voisi johtua?
Tänään ollut taas tytöllä vaikeuksia juoda tuota litkua,joi aamulla vain 70ml ja ennen päiväunia 100ml. (Almironia tarjosin aina 130ml,illalla 160ml ja joi aina kaiken,oisi varmaan juonut niin paljon kuin vaan olisi tarjonnut).lastenosastolle soitin ja siellä sihteeri sanottiin että kannattaa jatkaa Neocatella altistukseen mutta oli sitä mieltä että jos almironilla esim.-nukkunut koko yön niin vaikuttaisi tosi sopivalta se maito. Kysyy vielä lääkäriltä ja jos lääkäri on eri mieltä niin soittelee takaisin. Sanoi että sitten altistuksen jälkeenhän voi vaihtaa almironiin jos tuntuu että sekin sopii.
 
Voimia ja tsemppiä! Toivottavasti apu löytyy ja vaivat helpottuu.

Meillä, kun epäiltiin maitoallergiaa ja juotiin ekaks almironia ja lopulta neocatetta oli juuri tuo sama ongelma, tuntui ettei juo mitään sitä neocatetta, meni tosi pieniä määriä. Mutta senkin aikaa mitä sitä juotiin paino kuitenkin nousi, en sitten tiedä onko tuhdimpaa tavaraa.

Vihreästä kakasta sanoisin, ettei se välttämättä viittaa allergiaan. Vaikka usein niin kuuleekin. Allergialääkäri oli sitämieltä, että ehdottomasti maitoallergian oire, allergiahoitaja sanoi taas ettei siitä voida mitään päätellä.

Millaiset pulautukset ovat? Kuinka usein ja minkä näköistä?

Meillä ei ollut lopulta maitoallergiaa vaan refluksia, lääkityksen myötä myös vihreä kakka muuttui sinapin väriseksi. Tosin teillä varmaan sitten on allergiaa, jos oireet on alkannu helpottamaan. Meillä ei ollut mitään vaikutusta almironilla tai neocatella. (paitsi pierut väheni)
 
Saba
kiitos! tytöllä on kyllä refluksivaivaakin ollut alusta asti,tissillä ja tuttelilla ollessa oireili silent-refluksi tyyppisesti, käytiin sillon lääkärilläkin ja syötiin vähän aikaa gaviskonea mutta en kokenut siitä olevan apua joten jätettiin pois. ihan maidosta riippuu pulautteleeko ja kuinka paljon. Tuttelilla ei pulautellut niin paljon,mut pulautukset kuin härskiintynyttä maitoa. Nutricia HA:lla (ainakin viime kokeilussa) pulautteli ihan hirveästi,paidat märkänä,puklu ohutta ja limaista ja myös vatsahappoja pulautteli. Almironista pientä pulauttelua pitkin päivää ja joskus harvemmin almironista tuli myös yskä+sen jälkeen kaaressa lensi puklu mut tyttöä se ei näyttänyt hirveästi haittaavan. Nyt neocatesta tänään tullut limaista pulautusta + vatsahappoja. Tyttö muutenkin mennyt jotenkin tosi huonoon kuntoon tuolla neocatella.ei ole yhtään oma ittensä ollut. Kakka ihan luonnotonta ja pahaa teki antaa sitä litkua. Vaisto sanoi että lopeta,joten haettiin apteekista almironia ja sillä nyt mennään altistukseen sanoi lääkäri mitä hyvänsä. Omatuntoni ei salli antaa neocatea enää yhtään tytölle. Olen miettinyt et voiko kaikki oireet johtua refluksista ? myös piereskely?
itse olen luonut päässäni diagnoosin,suolioireinen maitoallergia ja refluksi. minkälainen lääkitys teillä on refluksiin ja miten se vaikuttaa?
 
meillä allerginen refluksi sekä astma, joka tasapainossa. muksu kohta 5v.. vauvasta saakka ollut mahavaivaa yms. mitkään ruoat ei tunnu käyvän ja n. vuosi sitten korvikekuurina neocate advance. sillä kyllä helpotti vähän hetkeksi.. mutta tuntui sitten jälleen epäsopivalta myöhemmin.

onko tutkittu refluksi, rakenteellinen vai allerginen?
refluksilääkityksistä kokeiltu zantac ja prepulsid, jotka ei käyneet ja losec mups 10mg, joka tuntui tehoavan parhaiten tai ainakin lieventäen oireita.. allerginen refluksi ei meillä näkynyt esim. tavallisessa ph-mittauksessa eikä prick-/verikokeissa. pääsemässä laajempaan refluksimittaukseen (impedanssi). kun ulkopuoliset eivät tunnista epätyypillisiä allergiaoireita niin on myös välillä olotila maassa mutta ei luovuteta. tämä sivusto on ollut avuksi meillä Suomen Refluksi - refluksi

jos altistuksissa negatiivinen tulos se ei poissulje allergian mahdollisuutta. refluksilääkityksen voinee saada kokeiluun myös oireiden perusteella. jaksamista ja toivottavasti lääkäri kuuntelee vanhempia.
 
Meidän oireet siis olivat (ensin maitoallergia epäily, lopulta rakenteellinen refluksi-diagnoosi)
-vihreä kakka
-runsas pulauttelu (saattoi pulautella 10krt syönnin jälkeen, vaikka 3tunninkin päästä ruokailusta, puklu sen näköistä ettei ole mahassa käynytkään
-piereskeli koko ajan
-huutoa aamusta iltaan/yöhön, mistään itkusta en puhuis, se oli suoraa kurkkusuoraan huutoa
-ainoastaan pysty asento ja pieni hytkyttely saattoi saada tytön hiljenemään edes hetkeksi

lisään vielä, että pulautteli siis ihan kaaressa välillä, tuli joskus nenästäkin, isoja lätäköitä
Nämä kaikki oireet loppui tai ainakin väheni lähes samantien kun aloitettiin prepulsid-lääkitys (nyt tosin soseet aloitettua pulauttelu on hieman lisääntynyt)
 
Viimeksi muokattu:
Saba
Kuinka typerä sitä voi ihminen ollakaan.
Yöt ei meillä ottaneet helpottaakseen tuon Neocaten kanssa ja tyttö meni jotenkin sairaan oloiseksi,niinkuin ei olisi käynyt ihan täysillä,nukkui kyllä päiväunet hyvin yms mutta yöllä levoton ja Neocaten juominen taistelua. Ajateltiin sitten miehen kans et turhaa olla neocatella ku Almironillakin vain vähäiset oireet ja vaihdettiin takaisin almironiin. Toissailtana sai almironia ja seuraavana päivänä tuli keltainen lähes ripulikakka x4 kertaa päivän aikana ja illalla tyttö itki ilmeisesti mahaansa, piereskeli ja oli muutenkin tosi huonovointinen.
Pakkohan se oli mennä takaisin Neocatelle. Toivottavasti rupeaa auttamaan ja olo kohenee altistukseen mennessä (5pv keretään syöttää neocatea) että se voitaisiin tehdä ja asiat vihdoin alkais selviämään. Inhottaa, miksi olin niin typerä että menin omin päin antamaan almironia. TOisaalta en voinut tietää että yhtäkkiä vetää melkein ripulille. SInänsä kummallistakin, koska
ei almironista ole noin ennen tullut! Löysää kakkaa kyllä ja tuollaista lähes ripuliakin joskus harvoin.
 
Saba
niin ja varmaan pitää maanantaina kysyä lääkäriltä (riippuen miten refluksi käyttäytyy tuon neocaten kanssa) et pitääkö lääkitä jotenkin. ei ole mitenkään tutkittu meidän tytöllä refluksia. almironista rupes muuten eilen tulemaan taas sitä kakomista et vetää vatsan nousevat sisällöt henkeen (ja siitä on joskus tullut niitä kaaressa lentäviä pulautuksia). olen niin väsynyt tähän enkä tiedä miten jaksan tulevan viikon tai ylipäänsä tämän vauva-ajan läpi kun tämä on tällaista taistelua ja vauvanhoitokin menee oireiden tarkkailuksi ja vahtaamiseksi.
 
Unohdin tosta listasta, ettei nukkunut päivisin eikä öin, minimissään mentiin 7-9tunnin unila/vrk, kun kaikki pikkupätkät laskettiin mukaan. Usein nukahti,mutta 10minuutin päästä heräsi huutamaan.

Joku oire oli vielä mikä piti kertoa, mutta en muista nyt mitä ajattelin.

Toivon sulle kovasti tsemppiä, tiedän miten väsynyt sitä voikaan olla. Mutta aina sitä jotenkin sinnitteli, toivoi aina, että muutamassa päivässä helpottaa, niinkuin lääkärit lupasi eri korvikkeita kokeiltaessa. Loppujen lopuksi siinä meni kuukausi.

Meillä refluksiin aloitettiin siis kokeeksi lääkitys ja auttoi heti. (no sitä ennen kokeiltiin gaviskonia mutta siitä ei ollut apua). Mutta silti sitä itse kyttäsi vauvaa liikaakin, vaikka oireet väheni/loppui, koko ajan oli takaraivossa, että koska se alkaa taas.
 
jos lääkäri ei tunnista refluksia oirekuvauksen perusteella, kannattaa joko vaihtaa lääkäriä, pyytää kokeiluun refluksilääkitystä tai pyytää esim. ph-mittausta (hapollisen mittaus).
rankkaa, varsinkin vauva-aika, ei nukkunut kunnon päiväunia ja yöt oli ihan rikkonaisia. verraten, kun toinen suurinpiirtein mahavaivaton ja ainakin toistaiseksi terve.. kunpa teillä helpottaisi ja saisitte avun.
 
Meillä ainakin Almiron tepsi tosi hitaasti, meni noin kuukausi, ennen kuin todella rauhottui. Mullakin oli sellainen olo ettei almiron sovi, mutta kun jatkoin sinnikkäästi, oireet laimeni ja kakka vakiintui sellaiseksi vihertäväksi ja vähän löysäksi. Kannattaa seurata kaikkia oireita, ei pelkästään kakan koostumusta tms. ja se oirepäiväkirja on hyvä apu. Meillä alkoi almironin kanssa paremmat yöt ja itkuisuus väheni. Tällaiset suolioireiset lapset ovat tosi herkkämahaisia, ja en mitenkään halua pelotella, mutta kiinteiden kokeilu on varmasti voimia vievää ja kannattaa ehdottomastio etsiä se sopiva maito pohjalle, ennen kuin aloitatte ne. Voimia!
T. 1v3kk pojan äiti (8 ruoka-ainetta ja Almiron pepti2)
 
Saba
Tilanne ei mielestäni hirveästi ole parantunut.Öisin edelleen heräilee ties mihin (hapot nousee ruokatorveen,pierut??) ja päivisin kitisee,röyhtäilee,nieleskelee,piereskelee,syödessä vääntelee,pärisee,pruuttaa ulos,vääntää päätä,vispaa kättä...NYt olen ruvennut laittamaan ulos vaunuihin nukkumaan ja siellä nukkuukin hiukan paremmin.
Minusta tuntui että sillon ku pitempään käytettiin almironia niin tialnne jonkkin verran helpotti. Ehkä n. 3vkon käytön jälkeen tilanne oli hiukan helpompi.Mutta tuo refluksihan jonkinasteisena vissiin jatkui myös almironilla.

Onko teillä kellään kokemusta sellaisesta maidosta kuin profylac? ajattelin sitä pyytää lääkäriltä altistuksen jälkeen vielä kokeiluun,olen kuullut että se voisi olla hyvä niille joilla almiron ja neocate ei täysin sovi.Voisikohan tuohon rinnalle sitten kysyä esim.losecia?
Oletteko kokeneet maidon sakeuttajista olevan apua?
ON niin turhauttavaa ostella tuota neocatea kun rahat loppuu eikä tiedä millä elää kun kaikki rahat menee maitoihin,kun se ei tunnu kuitenkaan täysin kävän. Tiedän että aikaa voi mennä ennenkuin auttaa mutta ehkäpä tuo mahan sisällön nousu aiheuttaa enemmän haittaa ja harmia kuin loppujenlopuksi ne pierut.näin minusta on ruvennut tuntumaan. yksi ilta annoin gaviskonea eikä sillä tuntunut olevan mitään vaikutusta, yö silti levoton.
mainittakoon että annoin eilen n.puoli teelusikkaa (mitä siitäkin loppujen lopuksi alas meni..hmm..) päärynäsosetta eikä minusta silläkään ollut mitään vaikutusta,samaa rataa jatkuu.
 

Yhteistyössä