Ananaskakku
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl ruokakermaa
3 munaa
150 g pullomargariinia
1½ dl ananasmurskaa
1 dl mantelirouhetta
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min. ennen kumoamista.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja : jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Kakku säilyy mehevänä useamman päivän, joten voit leipoa sen muutama päivä ennen juhlia.