Antakaas neuvoja kissan hankinnassa!

  • Viestiketjun aloittaja miäh
  • Ensimmäinen viesti
miäh
Meillä on ennestään kissa ja koira, mutta kissa on tullut meille tavallaan vahingossa ja aikuisena. Mulla ei siis ole kokemusta pentukissoista. Kannattaisiko ottaa toiseksi kissaksi pentu vai jo aikuinen kissa? Sellainen toive meillä olisi, että kissa tykkäisi leikkiä lasten kanssa, koska tää vanhempi ei sitä tee. Siksi arveluttaa kissanpentu, etten haluaisi sen tuhoavan täällä paikkoja, ja koira on sen verran vanha, ettei se jaksa ihan hirveää riehumista.

niin, että ottaisitko 1-2-vuotiaan vai kissanpennun tässä tilanteessa, ja miksi?
 
"hmmm"
Meillä oli ennestään 2 koiraa ja kissa, joka oli 6v. Otimme pennun taloon, no narttukissa ei aluksi tietenkään tylännyt uudesta tulokkaasta. Pentu nukkui meidän välissä, sen kanssa leikittiin, se tykkäs olla sylissä jne. Narttukissa ei ikinä ole välittänyt meistä, tämän urospentu oli ihan erilainen! Tottakai se kastroitiin, välillä nartulla on pentujakin, ja tämä uroskissa leikkii niidenkin kanssa:)
Eli meille ainakin oli oikein hankkia pieni pentu, joka oli uros. Ihan erilainen kissa luonteeltaan, tulee koirienkin kanssa toimeen, toi narttukissa ollut aina sellainen etäinen..
 
Kiz
Pentu varmaan tottuisi helpommin talon nykyiseen jengiin (kissa, koira, lapsi), samoin nykyinen kissanne tottuisi todennäköisesti helpommin pentuun kuin toiseen aikuiseen. Sähinöitä tulee alussa joka tapauksessa, mutta pentu sopeutuisi kuitenkin ehkä helpoomin joukkoon.

Jos hankit aikuisen kissan, varmista että on tottunut lapsiin/koiriin ja sietää myös lajitovereita.
 
  • Tykkää
Reactions: Annikis piroger
meillä on aina ollut kissoja, välillä enemmän välillä vähemmän. On tullut sekä aikuisia että pentuja. Helpointa sopeuttaa nykyiset eläimet pentuun, aikuisilla kissoilla on usein sit reviirikiistoja ja jos hyvin vahva persoona tulee niin "vanha" kissa voi jopa masentua, meillä kävi kerran niin ja jouduttiin uusi tulokas viemään takaisin. Pentu leikkii huomattavasti enemmän kuin aikuinen kissa, ja kunhan niillä on tarpeeksi leluja, niin ei ne paikkoja tuhoa. Mitä nyt vähän verhoja ja sohvia pitkin voivat kiipeillä ;)
 
miäh
Ok, eli kaikki ovat pennun ottamisen kannalla. Meillä on kaksi lasta, 6- ja 7-vuotiaat. Mites sitten tuo riehumispuoli - hajottavatko kaikki pennut paikkoja yksin ollessaan? Anteeksi tyhmyyteni, mutta en ole ollut pentujen kanssa tekemisissä. Ajatuksissa oli myös jossain vaiheessa ottaa kaksi pentua, mutta taitaa olla vähän ylimitoitettua?
 
Pentu varmaan tottuisi helpommin talon nykyiseen jengiin (kissa, koira, lapsi), samoin nykyinen kissanne tottuisi todennäköisesti helpommin pentuun kuin toiseen aikuiseen. Sähinöitä tulee alussa joka tapauksessa, mutta pentu sopeutuisi kuitenkin ehkä helpoomin joukkoon.

Jos hankit aikuisen kissan, varmista että on tottunut lapsiin/koiriin ja sietää myös lajitovereita.
juuri näin!
 
"vieras"
mistäpäin oot? täällä olis yks löydetty narttu kissan pentu jota me ei voida allergian vuoksi pitää. ja jos ei kiinnosta. käy ensin kissojen löytö kodissa katsomassa olisko siellä sopivaa kissaa, ne kun tahtoo ruuhkautua :)
 
miäh
[QUOTE="vieras";24496484]mistäpäin oot? täällä olis yks löydetty narttu kissan pentu jota me ei voida allergian vuoksi pitää. ja jos ei kiinnosta. käy ensin kissojen löytö kodissa katsomassa olisko siellä sopivaa kissaa, ne kun tahtoo ruuhkautua :)[/QUOTE]

Tampereen seudulta. Minkä värinen? Minkä ikäinen? Oletko madottanut, rokottanut?
 
"vieras"
no mä olen eteläpohjan maalta. en ole tehnyt mitään kun tänään vasta olen ottanut ns. talteen. viikon on tuos meidän pihalla pyörinyt. olen ajatellut että omistaja hakee sen vielä mutta eipä tunnu kukaan kaipaavan,
 
"vieras"
Eikö tämä sama aloitus ollut täällä jo muutama viikko sitten?

Sanon saman kuin silloin: haluat siis ottaa kissanpennun lasten kaveriksi. Ota huomioon, että voi käydä niin ettei pentu pidä lapsista vaan kiintyy ensisijaisesti joko aikuisiin tai muihin lemmikkeihin. Se ei siltikään ole mikään lelu, jonka voi palauttaa tai heittää pois jos se ei vastaakaan toiveita.
 
Pentu tottuu parhaiten. Kannattaa ottaa sellaiselta kasvattajalta, jolla on lapsia ja koiria (varmasti on paljon). Maatiaistako etsitte?

Löytöeläinkodit on yks, jos haluaa esim. sitä vanhempaa. Nyt on ikävä kyllä taas se aika vuodesta, kun kesäkissat hylätään ja niitä sitten tuodaan löytiksiin. :(
 

Yhteistyössä