Antakaas neuvoja kun 4 kuukautinen ei nuku yöllä!!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Eli päivällä on mitä aurinkoisin tapaus. Syö, seurustelee ja nukkuu. Saa korvikemaitoa ja nyt on alkanut saamaan hiukan soseita kertaan päivässä ja vellipullon illalla.
Yöt menee aina samalla kaavalla.

Saa illalla vellipullon. Syö sen kokonaan. Sitten nukahtaa ja saattaa nukkua sikeästi 2-3 tuntia jopa.

Sitten alkaa show kun me vanhemmat menemme nukkumaan. n 23-24 aikaan.
Nukkuu meidän välissä.

Tiputtaa tuttia ja kääntyilee, kiljuu. Tyyntyy ainoastaan pulloon.
Sama saattaa jatkua puolen tunnin päästä ja sitten on taas puoli tuntia unessa. Syö taas, nukkuu, pyytää tutin, syö, nukkuu, syö, nukkuu...Noin 15 kertaa yössä juo maitoa pahimmillaan. Korviketta siis saa.

:headwall:

MITÄ ALAN HÄLLE ANTAMAAN, ETTÄ SAATAISIIN NUO YÖT TASATTUA??? :(

Juu, tiedän että vauvat valvottaa, mutta jos muutamakin kerta saataisiin heräilyä pois yöstä, niin olisi jees.
 
vieras
juu, omaan sänkyyn ja nukahtamaan omaan sänkyyn myös.. ja ruokaa ei ollenkaan noin usein yöllä, masu vaan tulee kipiksi jos koko ajan syö, voit itse testata yhtenä yönä? syö tai juo se lasi maitoa joka kerta kun vauvakin juo..? eli syöttöväliä pidemmäksi, kuinka usein syö päivällä??
 
vieras
Pitäiskö sun koettaa omaa sänkyä? Jos kerran herää kuin tulette nukkumaan.

Eipä sille oikeen mitään muuta voi tehdä. Tuskin sillä 15 kertaa yössä nälkä kyllä on. Mutta tiedä häntä. Pikkunen vauvahan tuo vielä on.

Harmi kun korviketta annat, niin joudut nousemaan ylös sängystä, niin väsyttää sitten enempi.
 
Syökö miten päivisin ja onko "laiha" tms? Mitää allergioita ei varmaankaa ole?Ei huuda mahaansa, vaan heräilee muuten? No, ite aloin tuossa iässä (tyttö söi jo kunnolla päivisin ja on massaa löytyy :) ) korvaamaan aktiivisesti syönnit tutilla. Pullolla ku söi nii syönnistä näki kyl et oli vaa närppimistä.
Ensin protestoi tietysti KUNNOLLA mut sitkeesti kokeilin. Jos oikeesti jatkoi karjumista kunnolla niin alkuun annoin sit sen 3 kertaa maitoa yössä, kuitenki ikää oli vaan se 4kk... Siitä sitt vähennettiin. Toki heräs hetken aikaa tapojensa mukaan mut muutaman yön perästä ei enää kaivannu maitojaan vaa tyyty tuttiin. No.. sit kyl meni hetken aikaa ok kunnes alkoi huutaa tutin perään. :S Ny vierotettu sit tuttiki pois tassuttelemalla (tai..omalla sovelluksella) ja yöt parempia.
Joten ite suosittelisin suoraan tassuttelemaan tai sit tutittamaan, mut kuitenki siirtämään syötöt muutamaan KUNNON kertaan, eli et syö sit kerralla kunnolla eikä närppimällä :) Sitkeesti vaa!
Halit. Tuttu tunne! Kaikkien kannalta parempi puuttua asiaan nyt eikä kuukausien päästä.
 
No mä en ainakaan ryhtyis tohon pulloleikkiin.
Itsellä samanikäinen tyttö ja syö maksimissaan kolme kertaa yön aikana, yleensä yhden kerran.

Yrittäkää pitää illalla pidemmän pätkän hereillä ja sitten kunnon iltarutiinit ja sitten sänkyyn maidon kanssa. Jokaisen maitopullon välissä pitäisin sen vähintään 2h väliä, eihän nälkäkään ehdi tulla muuten ja sitten se menee vaan sellaiseksi leikiksi.

Oletko koittanut nukuttaa mahalleen? Meidän tyttö rauhottuu niin parhaiten.
 
Omaan sänkyyn laitat illalla nukkumaan. Jotkut vauvat nukkuvat huonommin perhepedissä. Ja tosiaan jos herää yöllä ähisemään, kokeile ihan vaan röyhtäyttämistä lisätankkauksen sijaan. Paijaa ja heijaa jatkamaan unia. Kyllä noin pienelle pitää vielä pari kertaa yössä antaa maitoa, muttei nyt ihan 15 kertaa...
 
Ja joo, voin viel kommentoida sen verran koska oikeesti KOKEMUSTA on.. että mitä useemmin syö yöllä sitä hulinampaa yö on muutenki (maito kiertää massussa, äky jne..) Todellakaa nälkä tuskin on ja jos määrät on reippaasti alle 100ml niin ei tosiaankaa oo nälkä! Meil ainakin mitä harvemmaks saatiin syötöt, sitä rauhallisempi oli yö muutenkin. Tiheesti syötettynä etenki aamut oli kamalaa vatkausta ja pieremistä sun muuta.
 
vieras
Ollaan siis otettu yöllä viereen, koska ei tosiaan jaksa nousta yöllä sitä viittätoista-kahtakymmentä kertaa yössä antamaan tuttia tai pulloa suuhun. Järki tottakai sanoo, ettei ole nälkä yöllä, mutta pullo on ainoa, johon tyytyy. Tuttia lupsauttaa kerran kaks, joskun muutaman minuutinkin jopa.
Sitten kuitenkin sylkee pois, huutaa...huoh
 
km
Mä menisin nukkumaan yhtäaikaa vauvan kanssa enkä todellakaa valvois puolille öin. Nukkuisin sen ajan minkä vauvakin nukkuu sikeästi. Vois olla itsellä vähä parempi olo.
 
s
Et anna pulloa noin paljon! Toki huutaa pulloa tottumuksesta pari yötä mutta pitää olla tiukkana. Meillä oli samanlainen härdelli kunnes lopetin pullottelun kokonaan, vauva tosin oli jo 8kk. Pari yötä halusi pulloa, sen jälkeen alkoi nukkua kunnolla yönsä.

Ja omaan huoneeseen kokeilisin minäkin.
 
jepulis
omaan sänkyyn nukkumaan ja huone pimeeksi pimennysverhoilla/rullaverholla. Jotkut vauvat heräilevät tämän takia kun alkaa olla valoisaa. Syötöt vähemmälle ja koita röyhtäyttää kunnolla ennen takaisin pitkälle laittoa. Joka ilta samat rutiinit vaipanvaihto, yökkäri päälle, iltavelli ja unikaveri viereen (harso tai pehmonen uni riepu tai mistä vauva pitää). oletko sitä kokeillut nukuttaa mahallaan? Näis vauva saa piereskeltyä ilmat paremmin pois kun nukkuu jonkun aikaa massullaan, ainakin yhden syötön välin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kauniskuu:
Ja joo, kuten KM sanoi, ajoissa nukkumaan! Ei mitään valvottamista, se ei paranna yötä vaan päinvastoin!
Jos viittasit tohon mun juttuun niin en tarkoittanutkaan valvotamista vaan lähinnä sitä että illalla jaksias puuhata ja leikkiä vauvan kanssa niin että sais tarpeeksi virikkeitä ja puuhaa ja jaksais sitten nukkua levollisemmin. Valvottaminen ei todellakaan kannata noin pienen kanssa.

Meillä ainakin tyttö nukkuu vikat kunnon päikkärit tossa kuuden pintaan, sitten jos ei olla koko aika seurustelemassa niin nukkuisi vielä seitsemän aikaan yhdet pienet torkut mutta niiden ansiosta nukkuminen menee aina ihan hulinaksi eli ollaan panostettu siihen iltapuuhaan (joka pikkuisen esikoisen kanssa on monesti aika haasteellista :D) ja laitettu sitten väsynyt tyttö yöunille kasilta :)
 
voihan sitä kerran kokeilla?
Vauvalla saattaa hyvinkin olla nälkä, ainakin sen ensimmäisen syötön. Meillä 11 kuinen syö yhä 2 h välein rintaa öisin. Ja tällä tahdilla täytyy käydä jossain vaiheessa yötä potalla, vauvaa alkaa pissattamaan ja alkaa heräilemään tunnin välein siihen. Kuitenkaan ei sängyssä halua pissata vaippaan. Kokeile pissattaa vaikka lavuaarin yllä. Meillä pissaamisen jälkeen nukahtaa taas heti ihan reporankana.
 
Joo, illalla on hyvä puuhailla ! Mut kandee myös tutkia mikä on optimi aika unille menolle. Mä en "ymmärtäny" laittaa tyttöä ajoissa nukkumaan joten illat meni yliväsyksi ja sitä myöten unet pilalle.. Sit alkoi vaa mennä 19 nukkumaan ja illoista/öistä tuli levollisempia myös sitä myötä.
 
Pissatuksesta. Toi on varmaan ihan totta jos vauva on aina totttunu pissatukseen eikä sitä myötä tykkää tehdä tarpeita vaippaan. Mulla pari kamua pissatuttaa vauvansa aina jne. eli tiedän sen "kuvion". Mut jos sitä alkaa yks kaks harrastaa niin se voi sekottaa unta samoin ku "turha" vaipan vaihto. Eli ihan heti en 4kk vauvan kans siihe lähtis ainakaan yöunien parannusmielessä.. (Vaik tiiän et sitä voi alkaa harrastaa missä iässä tahansa..)
 

Yhteistyössä