Ku täällon viime päivinä keskusteltu paljo lasten päivähoito ja koti syömisist, niin kertokaas mielipiteit noist meiän pojan syömisist? Ihan vaan huvikseni ja mielenkiinnost kysyn.
Poika huomen 1½v on syönyt täl viikol:
Täysjyvämaissipuuroo, ruusunmarjasosetta, papu-juurespataa, quinosalaattii, banaani-marjapirtelöö, parsa-kukkakaalikeittoo, mummun leipomaa ruisleipää, keitettyy kananmunaa, persiljaa, kaurapuuroo, tissimaitoo, vettä
Neljänviljanpuuroo, klementiinii, kasvis-kaalilaatikkoo, puolukkaa, porkkanaraastetta, päärynää, bataattisosekeittoo, raejuustoo, mummun leipomaa auringonkukansiemenleipää, vihreet salaattii, juustoo, tomaattii, tattaripuuroo, tissimaitoo, vettä
Hirssipuuroo, kiivii, kasvismuusii, soijasuikaleit, kaali-ananassalaattii, maustamatont viilii, marjoja, kesäkeittoo, ite tehtyy pellavansiemenleipää, vihreet salaattii, tomaattii, ohrapuuroo, tissimaitoo, vettä
Ruispuuroo, marjoja, tofu-sienipihvejä, vihreet salaattii, tomaattii, maustamatont jogurttii, omenaa, linssi-kasviskeittoo, mummun leipomaa porkkanasämpylää, juustoo, paprikaa, täysjyväriisijauhopuuroo, tissimaitoo, vettä.
Tällainen tutkimus..
Perheruokailu heikentää lasten ruokavaliota
Lasten ruokavalio heikkenee laadultaan ensimmäisen ikävuoden jälkeen, selviää uudesta tutkimuksesta. Syy laadun heikkenemiseen on lapsen siirtyminen koko perheen ruokavalioon.
Lähes kaikki suomalaislapset aloittavat ruokailutottumuksensa äidinmaidolla, jota täydennetään vähitellen kasvis- ja hedelmäsoseilla ja puuroilla. Toisesta ikävuodesta alkaen lapsi siirtyy koko perheen ruokavalioon, joka sisältää usein liikaa suolaa, sokeria ja kovaa rasvaa.
Lisäksi sokeripitoisten mehujen, suklaan ja muiden makeisten kulutus yleistyy toisesta ikävuodesta alkaen. Kolmen vuoden ikäisillä lapsilla sokerilla herkuttelu ajoittuu erityisesti viikonloppuihin.
Tutkijat suosittavat lisäämään tuoreiden kasvisten, marjojen, hedelmien ja kasviöljypohjaisten rasvojen määrää lasten ruoassa. Lasten pitäisi saada nykyistä enemmän D-vitamiinia etenkin talven aikana.
Päivähoidossa lapset saavat monipuolisempaa ruokaa kuin kotona. Hoitopaikoissa tarjottu ruoka sisältää kotiruokaa enemmän kasviksia, hedelmiä, maitoa ja liharuokaa.
Kansanterveyslaitoksen tutkimus perustuu noin 2 500 lapsen ruokapäiväkirjaan. Lapset olivat iältään 1 - 6 -vuotiaita Kyseessä on laajuudessaan suurin Suomessa koskaan tehty lasten ruokavalion kartoitus.
Poika huomen 1½v on syönyt täl viikol:
Täysjyvämaissipuuroo, ruusunmarjasosetta, papu-juurespataa, quinosalaattii, banaani-marjapirtelöö, parsa-kukkakaalikeittoo, mummun leipomaa ruisleipää, keitettyy kananmunaa, persiljaa, kaurapuuroo, tissimaitoo, vettä
Neljänviljanpuuroo, klementiinii, kasvis-kaalilaatikkoo, puolukkaa, porkkanaraastetta, päärynää, bataattisosekeittoo, raejuustoo, mummun leipomaa auringonkukansiemenleipää, vihreet salaattii, juustoo, tomaattii, tattaripuuroo, tissimaitoo, vettä
Hirssipuuroo, kiivii, kasvismuusii, soijasuikaleit, kaali-ananassalaattii, maustamatont viilii, marjoja, kesäkeittoo, ite tehtyy pellavansiemenleipää, vihreet salaattii, tomaattii, ohrapuuroo, tissimaitoo, vettä
Ruispuuroo, marjoja, tofu-sienipihvejä, vihreet salaattii, tomaattii, maustamatont jogurttii, omenaa, linssi-kasviskeittoo, mummun leipomaa porkkanasämpylää, juustoo, paprikaa, täysjyväriisijauhopuuroo, tissimaitoo, vettä.
Tällainen tutkimus..
Perheruokailu heikentää lasten ruokavaliota
Lasten ruokavalio heikkenee laadultaan ensimmäisen ikävuoden jälkeen, selviää uudesta tutkimuksesta. Syy laadun heikkenemiseen on lapsen siirtyminen koko perheen ruokavalioon.
Lähes kaikki suomalaislapset aloittavat ruokailutottumuksensa äidinmaidolla, jota täydennetään vähitellen kasvis- ja hedelmäsoseilla ja puuroilla. Toisesta ikävuodesta alkaen lapsi siirtyy koko perheen ruokavalioon, joka sisältää usein liikaa suolaa, sokeria ja kovaa rasvaa.
Lisäksi sokeripitoisten mehujen, suklaan ja muiden makeisten kulutus yleistyy toisesta ikävuodesta alkaen. Kolmen vuoden ikäisillä lapsilla sokerilla herkuttelu ajoittuu erityisesti viikonloppuihin.
Tutkijat suosittavat lisäämään tuoreiden kasvisten, marjojen, hedelmien ja kasviöljypohjaisten rasvojen määrää lasten ruoassa. Lasten pitäisi saada nykyistä enemmän D-vitamiinia etenkin talven aikana.
Päivähoidossa lapset saavat monipuolisempaa ruokaa kuin kotona. Hoitopaikoissa tarjottu ruoka sisältää kotiruokaa enemmän kasviksia, hedelmiä, maitoa ja liharuokaa.
Kansanterveyslaitoksen tutkimus perustuu noin 2 500 lapsen ruokapäiväkirjaan. Lapset olivat iältään 1 - 6 -vuotiaita Kyseessä on laajuudessaan suurin Suomessa koskaan tehty lasten ruokavalion kartoitus.