anteeksi

\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.03.2006 klo 14:05 vieras kirjoitti:
Milloin olette alkaneet opettaa lastanne pyytämään anteeksi? Entä jos lapsi esim. huitaisee tai tekee jotakin muuta vahingossa, vaaditteko anteeksi pyytämistä?
Kokemuksia!
Ihan 1½-vuotiaana on alettu, kun hoidossakin aloittivat silloin. Nyt osaa jo ihan itse, kun ymmärtää tehneensä väärin.
 
heti kun vaan lapsi osoittaa minkäänlaista puheenymmärrystä. Kuopus pyysi anteeksi olemalla "ai" ennenkuin osasi puhuakkaan. Hankala sitä on sitten isolle lapselle saada päähän iskostettua.
 
Esikoinen on tuota meidän pienempää kouluttanut, 2v, kun on oppinut vähän puhumaan, niin vaatii häntä pyytämään anteeksi asioista, joista vaadimme isommaltakin anteeksipyyntöä...

Eli heti kun sanoja tulee, on oppinut ... Halaavat toisiaan ja pyytävät anteeksi.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.03.2006 klo 15:07 Moilanen kirjoitti:
ihan jo 1,5 pyytänyt halaamaan ja silittämään, sanallisesti kun vielä eivät ole osanneet sanoa anteeksi =)
:wave: näin meillä myös, paitii et iha jo siitä asti on sanottu ettei nui saa tehä ja pyyetty pyytään anteeksi (l. ite halattu lasta) ku on tahallaan tehnyt jotain ilkeetä! Ja hyvi on toiminut! Poju saattaa joskus pikkuveikalle suuttuessaan mennä hammasta puren & äristen ja muristen sen luo ja silittää ja halata (samallai ku anteeksi pyytäisi).. Siis ei ole eka edes tehnyt mitään vaan tietää ettei saa olla ilkiä ja niimpä myös vihoissaankin on kiltti ja hellä vaavalle. ikää nyt 2v ja 3kk :heart:
 

Yhteistyössä