Antibioottiripuli ja uusi ab-kuuri?

  • Viestiketjun aloittaja kipeä99
  • Ensimmäinen viesti
kipeä99
Söin rintatulehdukseen 10 pv kefexin kuurin, kuurin jälkeen maha ollut kipeä ja sekaisin. ylävatsassa asti kipua. no nyt sain sitten amorion kuurin poskionteloihin.. :( pelkään että menee vielä enemmän sekaisin. osaimetykselläkin olen niin vaikea syödä ja juoda kun sattuu. :/ tänään otettu eka amorion annos.. laittaako yhtä sekaisin ku kefexin?? mikä auttais?
 
Hanki ihmeessä antibioottikuurin rinnalle maitohappobakteeritabletteja :). Aika moni lääkärikin jo suosittelee reseptiä kirjoittaessaan ostamaan apteekista samalla noitakin, jotta vatsanväänteiltä säästyttäisiin. Niitä valmisteita nyt kannattaa muutoinkin käyttää, joten hukkaan se hankinta ei mene.
 
"Veeras"
Tietty poskiontelontulehdus voi hyvin parantua ilman antibioottia mutta jos nyt haluat sitä syödä niin precosa on maitohappobakteereja tehokkaampi estämään ripulia. Amorion on kyllä hellempi vatsalle muutenkin.
 
"vierailija"
kannattaa googlettaa mikä on CLOSTRIDIUM DIFFICILE, lapselleni tuli elämänsä ainosta antibioottikuurista tuon bakteerin aiheuttama antibioottiripuli ja siitä oli vaikea parantua ja saada se häädetyä. Emme ole uskaltaneet mitään antibiootteja ottaa sen jälkeen vasta jos on viimeinen hätä ja kyse elämäst ja kuolemasta otan riskin että Clostridium Difficile iskee.
 
Kai sanoit lääkäreille noista oireista? Ab kuurin aikana pitää lähteä lääkäriin jos tuollaisia oireita ilmaantuu ja miksi et kysynyt lääkäriltä kuinka toimia tämän uuden kuurin kanssa?
 
lääk.kand
Antibioottiripuli on hyvin yleinen haitta, eikä se tarkoita allergiaa, eikä sen takia tarvi lääkäriin mennä paitsi tietenkin sitten jos on tosi voimakkaat oireet. Maitohappobakteereja kannattaa syödä aina kaikkien antibioottikuurien yhteydessä, jos on herkkävatsainen.

Tuo Cl.Difficile koskee lähinnä lapsia, vahuksia ja immuunipuutteisia. On kyllä äärimmäisen ikävä jos kohdalle sattuu ja se pitää hoitaa antibiootilla (metronidatsolilla tai vankomysiinilla). Clostriin liittyvä ripuli on usein vihertävää ja haisee tosi voimakkaasti. Itse yhden kesän aikana osastolla hyvin pian opin jo hajusta epäilemään clostria, on sen verran omaperäinen ödööri.
 

Yhteistyössä