APUA! 1,5 v lapsi herää viimeistään 5.30 JOKA AAMU!!!!

  • Viestiketjun aloittaja Hyvin hyvin väsynyt äiti
  • Ensimmäinen viesti
aamuvirkkujen äiti
valitettavasti munkin täytyy vain todeta, että poppakonsteja ei vaan ole :)
minulla 4v. tyttö herännyt aina viimeistään klo06, hän onneksi on sentään nukkunut yönsä hyvin jo puolivuotiaasta asti. pikkuveli sitten ihan toista maata... ikää herralla nyt 1v3kk ja JOKA yö herätään 2-5kertaa ns. kauhukohtauksiin. välillä kohtauksesta toetaa hetkessä, pahimmillaan huudetaan 3tuntia. lapsi muuten terve. illalla menevät molemmat klo19-20 nukkumaan ja aamu alkaa meillä klo05-06. pienempi nukkuu päivällä 2tunnin päikkärit. nojoo, ja sitten lasten isälle näytti riitävän ja lähti toisen naisen matkaan viime sunnuntaina...
olen huomannut, että aamuisin ensin puurot naamariin ja sitten istutan nappulat pikkukakkosen eteen ja torkun itse patjalla. just nyt en jaksa miettiä että onko telkkarin katsominen vuosikkaalle kuinka "haitallista" tai ei. tämän jälkeen pannullinen kahvia ja pieni oma-aika tässä tietokoneen ääressä, niin kyllä se taas tästä :)
 
"vieras"
Siis kaikki kotityöt kannattaa tehdä ehdottomasti lasten ollessa hereillä!!!! Sit kun saa sen pienen hetken illalla omaa aikaa, niin sen voi käyttää rentoutumiseen eikä kotitöiden tekoon.

Mä tein esikoisen aikana kotityöt sen nukkuessa. Ekan vuoden. Sitten tajusin, että oman jaksamiseni kannalta, kannattaa tehdä ne kotityöt lapsen hereillä ollessa ja kun lapsi nukkuu, niin sitten tekee jotain mielekästä itse, oli se sit tv:n katsomista, netissä roikkumista, kirjan lukemista, kutomista jne. Kaikkea kivaa, mistä itse tykkää. Mä en enää ikinä uhraisi sekuntiakaan kotitöille lasten nukkuessa!!!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Hyvin hyvin väsynyt äiti;26155408:
Nukkumaan menon siirtäminen ei ole ratkaisu. Menee nytkin jo niin myöhään (klo.21) ja toiseksi, lapsi on ollut aina sellainen että kun nukkumaan meno aika tulee, niin se on sitten päästävä nukkumaan tai hän nukahtaa vaikka olkkarin lattialle. On ollut aina helppo ns. nukahtamaan. Kun lapsi on valmis nukkumaan, niin viedään vaan sänkyyn, suoritetaan iltahalit ja pusut ja laulut ja sinne hän nukahtaa itsekseen ja rauhassa.
Jos lapsi on kotihoidossa klo 21 EI ole myöhään! Isommilla lapsilla ja niillä, joilla on pakollinen aamuherätys aikaisin tuo olisi. Eli vaihtoehto ykkönen tässä tilanteessa olisi kokeilla myöhäistää lapsen nukkumaanmenoa esim. tunnilla. Leikitte jotain mukavaa, muttei liian riehakasta?

Toinen asia on tosiaan se, että itse menet nukkumaan samaan aikaan kuin lapsi! Ja nukut ne päikkärit myös, jos sinulla on vielä jatkuva väsymys päällä.

Tuo kuulostaa pahasti vaan siltä, että lapsi ei ole oppinut nukkumaan valoisassa. Herää kysymys mitä teet juhannuksen tienoilla/kesällä, kun aurinko paistaa pitkälle yöhön ja nousee vielä aiemmin. Eli joko lapsi oppii nukkumaan valoisassa tai sinä keinotekoisesti pimennät lapsen nukkumantilan: valot pois, pimennysverhot ikkunaan.
 
"jooa"
Kuulostaa rasittavalta. Tosin itse normaalisti herään myös klo: 5.30 pakon takia: Töihin on lähdettävä siinä kohta... Tänään iltavuoro ja ah, sain nukkua pidempään :)

Mutta, mitä jos kokeilisit näitä: Iltapäivästä runsaasti ulkoilua, luulis väsyttävän. Pari-kolme tuntia kävelette, juoksette leikkipuistossa, haravoitte ehkä vähän, hypitte ja pompitte. Ulkoilulla on ihan selkeästi väsyttävä vaikutus ainakin meidän lapsiin. Mitä enemmän ulkoilua, sitä pidemmät unet.

Ei telkkaria illalla klo: 18 jälkeen.

Rajoita päiväunet 1 tuntiin, jonka jälkeen herätät lapsen.

Tsemppiä! Valitettavasti vaan joillain on jo lapsesta vähempi unentarve kuin toisilla. Meilläkin niin, että mulla on suuri unentarve, miehelläni pieni ja lapset on valitettavasti ;) tulleet enemmän isäänsä.

Tutkimusten mukaan kasvavaa lasta ei saa herättää kesken unien jos vaan mahdollista!!
 
Meillä on ollut sama ongelma ja nyt muutenkin nukahtamisen kanssa ongelmia. Lainasin eilen täällä palstalla jonkun suositteleman kirjan (Elisabeth Pentley kirjailija, kirjan nimeä en muista) ja sen verran ehdin sitä lukea, että siitä muutama juttu tarttui jo mieleen.

Yksi niistä oli se, että pienten lasten tulee mennä suht ajoissa nukkumaan, klo 19-20. Siinä oli sanottu että vanhemmat usein ajattelee, että jos lapsi valvoo pidempään niin se myös nukkuu pidempään ja siksi lasta ei uskalleta laittaa aikaisemmin nukkumaan koska pelätään sen heräävän aikaisemmin. Kirjan mukaan jos lapsen laittaa ajoissa nukkumaan niin usein lapsi nukkuukin sitten pidempään kuin jos olisi laitettu myöhemmin nukkumaan :O Ja tämä itse asiassa pitää meilläkin paikkaansa! Kannattaa ainakin kokeilla parina iltana. Muitakin vinkkejä siinä oli, joita nyt itse lähdetään kokeilemaan josko saataisiin nukuttamiset menemään sujuvammin.

Silloin kun meidän lapsi heräsi tolkuttoman aikaisin niin menin toisinaan yhtä aikaa nukkumaan kuin lapsikin eli esim. jo klo 19. Väsytti niin paljon ja sain kerrankin nukkua riittävästi, se tuli enemmän tarpeeseen kuin se oma aika jos olisin jäänyt valvomaan.
 
..vanhemmat usein ajattelee, että jos lapsi valvoo pidempään niin se myös nukkuu pidempään ja siksi lasta ei uskalleta laittaa aikaisemmin nukkumaan koska pelätään sen heräävän aikaisemmin. Kirjan mukaan jos lapsen laittaa ajoissa nukkumaan niin usein lapsi nukkuukin sitten pidempään kuin jos olisi laitettu myöhemmin nukkumaan..


Kyllä, juuri näin.
 
"Anne"
Meillä lapsi herää myös välillä useanakin aamuna aikaisin ja on sitten ihan kiukkuinen.
Huomasin sen liittyvän aamupiirrettyihin :S :(
Sanoin tänään klo 7:00 ettei ohjelmaa vielä tule, mene takaisin nukkumaan tai tule viereen nukkumaan. Lapsi tuli viereen ja nukkui varttia yli yhdeksään, en tiedä mihin asti olisi nukkunut, mutta nousin itse tuohon aikaan ja jouduin menemään sängyn yli johon lapsi heräsi.
Vedän varmaan töpselin irti telkkarista ettei sitä voi enää aamuisin mennä itsekseen katselemaan.
Tosin meillä lapsi on juuri täyttänyt 3, ei ehkä auta ap:ta.

Tarkista lapsen hampaat, meillä tuli tuossa iässä 6hammasta putkeen ja meillä ei kukaan nukkunut kunnolla pariin kuukauteen.
 
Meillä on aamuvirkku tenava, nyt 3,5 vuotias tyttö, joka herää viimeistään 06.15 vaikka mitä tekis. Yleensä meillä herätään 04.30-05.30. Mä olen jo vuosien varrella siihen tottunut, mutta muistan ton väsymyksen. Ainoa keino oikeasti on elää vaikka viikko siinä samassa rytmissä kuin muksu: heräät samaan aikaan, nukut tai huilaat päivällä samaan aikaan ja menet samaan aikaan nukkumaan. Syötte yhdessä yms. Sit alkaa helpotaa. Enää en tee noin kuin kausittain, ja se auttaa.

Mutta mitään vippaskonstia mulla ei ole, rytmin muuttamiseksi.
 
Ei se oman ajan tarvitseminen ole vain esikoisen äideillä... ...mullahan hajoo pää jos nukun kun lapset nukkuu - tarkoittaisi siis sitä että teen kotitöitä ja olen lasten kanssa 15 ja nukkuisin 9h, kuusi päivää viikossa, ei hetkeäkään itselle (no vessakäynnit). Jos joskus kuopus suostuu päiväunet nukkumaan niin esikoinen vaatii silloinkin itselleen hoitajaa.

Päiväunien aikaan en voisi muutenkaan nukkua - se kun ei todellakaan tapahdu sormia napsauttaen syvään uneen pääseminen, herätessä olisi pöhnä ja migreeni. Iltaisinkin aikaisin nukkumaan mennessä pyörin helposti sen 2-3tuntia ennen unen saamista.

missä vaiheessa ihmiset jotka nukkuu kun lapsetkin käyttäytyvät kuin vaimo ja mies, ei isi ja äiti - sitä kun aina painotetaan että mies haluaa muutakin kuin sen äidin... ...missä välissä katsotte elokuvia tai sarjoja jotka ei lapsille sovi? Missä vaiheessa teette omia hommia joihin ei lasta voi ottaa mukaan (esim. ompelu 1vuotiaan kanssa on vaikeaa kun poljinta yritetään painaa ja sormia työntää neulan alle).
 
  • Tykkää
Reactions: syksyn taimi
Aamu aurinkoinen
Alkuperäinen kirjoittaja Hyvin hyvin väsynyt äiti;26155520:
Ja tuo "väsytystekniikka" ei meillä auta. Siis ulkoilun venyttäminen, hyppinen ja riehuminen.
Meillä ollaan kotona, ei töissä, joten tuo herääminen on aivan liian aikaista. Ja siis tuo 5.30 on viimeistään yleensä noin 4.45-5.15
Pakko kysyä vielä, että oletteko kokeilleet ulkoilua tosi "myöhään", siis lapsen kannalta myöhään? Meillä reilu 1,5 -vuotias alkoi nukkua aamulla hiukan pitempään, kun aloimme viedä häntä ulos myös 18-19.30 välillä (nythän on ihanat kelit iltaulkoiluun, kun on valoisaa ja suht lämmintä). Eilen tultiin kotiin 19.40 ja lapsi meni nukkumaan normaaliin aikaan eli 21. Heräsi 5.40 juomaan maitoa, mutta jatkoi unia sen jälkeen 7.30 asti. Aiemmin heräsi aina 6 mennessä. Toki nytkin välillä, mutta aika hyvä korrelaatio on tuon iltaulkoilun ja aamu-unien pitkittymisen välillä ollut.

Eli aamupäiväulkoilu, (mahdollinen) iltapäiväulkoilu ja iltaulkoilu. Jos rahkeet riittää vain kahteen ulkoilukertaan, suosittelen kuitenkin pitämään tuon iltaulkoilun ohjelmassa.
 
[QUOTE="Eee";26155641]Kuule, jos sä oot oikeasti väsynyt, niin sä syöt iltapalan samaan aikaan kun muksu, harjaat hampaat samaan aikaan kun muksu ja pistät pään tyynyyn samaan aikaan kun muksu.

Case closed.[/QUOTE]

Mä en ainakaan pysty tähän, en ole ikinä pystynyt. Kadehdin niitä jotka näin voivat tehdä, mutta kaikilla tuo ei vain toimi. Yhdessä vaiheessa olin itse niin väsynyt, että meinasin joka kerta nukahtaa rattiin ja mihin vaan hetkeksi istuin, mutta vaikka menin sänkyyn ei uni heti tullut. Ei kaikki pysty.
 
Apua..
[QUOTE="Ylva";26155422]Kokeile antaa Panadolia yöllä, esim. 03 aikaan (jos nukahtaa helpolla uudelleen, illalla annettu Panadol ei kuitenkaan vaikuta aamuun asti)). Meillä aikainen heräily ja kiukkuisuus oli oire hampaiden puhkeamisesta, kipulääkkeen kanssa nukkui pidempään. Nimenomaan aamuyöllä 5 lähtien jostain syystä ne hampaat vaivasivat, eivät aiemmin.[/QUOTE]

Voihan se aikainen heräily ja kiukkuisuus olla oire hampaiden puhkeamisestakin tms. mutta ei mitään särkylääkettä anneta lapselle ns. unilääkkeeksi heräilyyn. Kyllä se Panadol varmasti väsyttää lasta mutta kuulostaa pahalle!
 
Aamu aurinkoinen
Alkuperäinen kirjoittaja Pikkuinen Jättiläinen;26155758:
Meillä on ollut sama ongelma ja nyt muutenkin nukahtamisen kanssa ongelmia. Lainasin eilen täällä palstalla jonkun suositteleman kirjan (Elisabeth Pentley kirjailija, kirjan nimeä en muista) ja sen verran ehdin sitä lukea, että siitä muutama juttu tarttui jo mieleen.

Yksi niistä oli se, että pienten lasten tulee mennä suht ajoissa nukkumaan, klo 19-20. Siinä oli sanottu että vanhemmat usein ajattelee, että jos lapsi valvoo pidempään niin se myös nukkuu pidempään ja siksi lasta ei uskalleta laittaa aikaisemmin nukkumaan koska pelätään sen heräävän aikaisemmin. Kirjan mukaan jos lapsen laittaa ajoissa nukkumaan niin usein lapsi nukkuukin sitten pidempään kuin jos olisi laitettu myöhemmin nukkumaan :O Ja tämä itse asiassa pitää meilläkin paikkaansa! Kannattaa ainakin kokeilla parina iltana. Muitakin vinkkejä siinä oli, joita nyt itse lähdetään kokeilemaan josko saataisiin nukuttamiset menemään sujuvammin.
Kiinnostavaa. Sen olen kyllä huomannut, että lapsen nukkumaanmenon myöhäistäminen ei aamu-uniin auta, mutta pitäisikö tuo 1 v 8 kk "pakolla" laittaa nukkumaan jo esimerkiksi klo 20, vaikka hänen oman rytminsä mukaan yöunille mennään n. klo 21? Eihän siinä tietysti mitään häviä jos kokeilee, mitä nyt voi vähän hermoja rassata se pinnikseen-ylös-pinnikseen-ylös -rumba, jos lapsi ei tosiaan nukahda ennen aikojaan.
 
"Eee"
Alkuperäinen kirjoittaja Kvart över;26157107:
Mä en ainakaan pysty tähän, en ole ikinä pystynyt. Kadehdin niitä jotka näin voivat tehdä, mutta kaikilla tuo ei vain toimi. Yhdessä vaiheessa olin itse niin väsynyt, että meinasin joka kerta nukahtaa rattiin ja mihin vaan hetkeksi istuin, mutta vaikka menin sänkyyn ei uni heti tullut. Ei kaikki pysty.
Luepas kunnolla. Se ohje oli, että "pää tyynyyn samaan aikaan kun muksukin". Siihen pystyy kaikki. Jos sulla kestää väsyneenäkin unen tuleminen vaikka 45min ja laitat pään tyynyyn samaan aikaan kun muksu, niin sillon nukahdat 45min myöhemmin kun muksu. Jos taas hihhuloit hereillä vaikka 2h muksun nukahtamisen jälkeen ja pistät sitten pään tyynyyn, niin nukahdat 2h 45min myöhemmin kun muksu.

Eli jos oot oikeesti väsynyt, niin hoidat iltatoimet yhtä aikaa muksun kanssa ja pistätte molemmat pään tyynyyn yhtä aikaa. So simple.
 
mama the strange
Mulla on myös aamuvirkku lapsi. Ja pikkulapsiaikana olin yh. Voi miten väsynyt sillon olinkaan. Lapsi heräsi joka aamu juurikin tuossa viiden nurkilla.

Sen tuolloin huomasin, että mitä paremmat päiväunet lapsi nukkui, sitä paremmat olivat yöunetkin. Samoin, mitä aiemmin lapsen sai nukkumaan, sitä pidempään hän aamullakin nukkui. Mitään poppakonsteja en kyllä valitettavasti osaa antaa, tuo aika taitaa vaan olla pakko selvitä läpi.

Heti kun lapsi alkaa ymmärtää lastenohjelmista niin dvd vaan aamuisin pyörimään ja itse nukkumaan vaikka sohvalle lapsen viekkuun. Ja heti kun vaan uskaltaa niin lapselle aamulla lastenohjelmat telkkaan ja itse jatkamaan unia.

Nykyään 6-vuotiaani herää yhä aikaisin... Ei luojan kiitos enää useinkaan ennen seitsemää kuitenkaan. Nykyään lapsi herää itse, laittaa telkan päälle ja viihtyy lastenohjelmien seurassa. Äiti kömpii sängystä (viikonloppuisin) sitten yhdeksän kymmenen aikaan.
 
  • Tykkää
Reactions: moekoe
----
Oletko varma ettei heräile sen takia, että ehtisi nähdä isää aamulla ennen isän töihin lähtöä? Kuulostaa tuo tilanne surkealta lapsen kannalta, kun käytännössä lapsi ei näe isäänsä kuin viikonloppuisin.. Miksi joutuu tekemään sekä töitä, että opiskelemaan... Eikö tuossa tilanteessa äiti pystyisi myös tekemään vaikka keikkaa ja isä olemaan lapsen kanssa. Kuulostaa kurjalta isänkin kannalta.


Mutta meillä 1v2kk joka herää myös kuuteen mennessä. En haluaisikaan, että nukkuisi pitkään aina... Vaikka olisi se välillä ihanaa :D
 
"vieras"
Pakko kysyä vielä, että oletteko kokeilleet ulkoilua tosi "myöhään", siis lapsen kannalta myöhään? Meillä reilu 1,5 -vuotias alkoi nukkua aamulla hiukan pitempään, kun aloimme viedä häntä ulos myös 18-19.30 välillä (nythän on ihanat kelit iltaulkoiluun, kun on valoisaa ja suht lämmintä). Eilen tultiin kotiin 19.40 ja lapsi meni nukkumaan normaaliin aikaan eli 21. Heräsi 5.40 juomaan maitoa, mutta jatkoi unia sen jälkeen 7.30 asti. Aiemmin heräsi aina 6 mennessä. Toki nytkin välillä, mutta aika hyvä korrelaatio on tuon iltaulkoilun ja aamu-unien pitkittymisen välillä ollut.

Eli aamupäiväulkoilu, (mahdollinen) iltapäiväulkoilu ja iltaulkoilu. Jos rahkeet riittää vain kahteen ulkoilukertaan, suosittelen kuitenkin pitämään tuon iltaulkoilun ohjelmassa.
Mun on pakko sanoa tähän, että luonnostaan aamuvirkkua lasta ei millään iltaulkoilulla nukkumaan pidempään. Kuten täällä jo jotkut fiksut valistivat, että lapsi, joka herää klo 5-6, kannattaa laittaa nukkumaan jo hieman ennen klo 19. Koska vaikka kuinka laittaisi myöhemmin nukkumaan, se aamuvirkku lapsi nyt vain herää aina silloin klo 5-6. Iltaulkoilu vain väsyttää lapsen, myöhästyttää nukkumaanmenoa, niin että yöllä nukuttu kokonaistuntimäärä vain vähenee ja silloin lapselle tulee univajetta.

Ei tähän ole muuta poppakonstia, kuin että lapsi ajoissa nukkumaan, että tulee 11-12 h yöunet ja äiti nukkumaan myös klo 21 aikaan.
 
Hyvin hyvin väsynyt äiti
Kuten Hyäkkäus Vaunu tuossa kommentoi, niin kaikilla se uni ei tule sormia napsauttamalla.. Itse ole aina kärsinyt siitä, että en pysty ns. paineen alla nukkumaan vaikka olisin kuoleman väsynyt. Me olemme erilaisia ihmisiä kaikki, vaikka sinä Eee siihen pystyt, mutta se ei takoita sitä että kaikki pystyy. Silmät rupeaa lumpsumaan aina ei toivotuissa tilanteissa kuten ratissa... Olen vähentänytkin pitemmän ajomatkan ajot minimiin, kun en vain enää uskalla ettei vaan satu mitään.
Meitin lapsi on vielä rittäin vilkas ja kekseliäs, sekunniksikaan ei voisi jättää valvomatta edes pyöreään huoneeseen jossa vain pehmustus koska hän kumminkin keksisi jotain vaarallista. Lisäksi on luonteeltaan suhteellisen vaativainen, vahvatahtoinen ja varsinkin kun nyt jo pukkaa uhmaa, niin ne hereillä oloajat menee lähinnä siihen että tehdään kaiken laista yhdessä, että tuhmuudet ei tulisi mielleen. Saman tien kun menen vaikka keittiöön niin ei mene kaukaa kun likka on jo yksistään keksinyt jotain luvatonta ja vaarallista.
 
Mun tyttö heräsi aiemmin aina siinä viiden pintaan. Hänelläkin on allergioita, liekö ne sitten syynä. Nykyään herätään siinä kuuden jälkeen. Eipä tuohon auttanut kuin sopeutua, itse lasten kanssa nukkumaan jne. Raskasta oli juuri tuo väsyneenä herännyt lapsi ja päivällä kestänyt väsymyskiukku.
 
pellekaijakyyy
http://affiliates.nordicbetpartners.com/processing/clickthrgh.asp?btag=a_5792b_1854


kokeile nordicbet veikkausta.

-paremmat kertoimet

-ensitalletusbonus 100% 100€ asti talleta 25 saat 25 lisää.

-riskittömiä vetoja (esim. veikkaa 25€ jos häviät saat rahat takaisin. jos voitat pidät voitot)

-myös pokeribonuksia, sekä kasinon ilmaiskierroksia.

-dewils delight ilmaiskierrokset saat kunhan rekisteröidyt linkin kautta ja avaat peli.


kirjaudu ja tutustu rauhassa
 
tota
Alkuperäinen kirjoittaja HyäkkäysVaunu;26156844:
Ei se oman ajan tarvitseminen ole vain esikoisen äideillä... ...mullahan hajoo pää jos nukun kun lapset nukkuu - tarkoittaisi siis sitä että teen kotitöitä ja olen lasten kanssa 15 ja nukkuisin 9h, kuusi päivää viikossa, ei hetkeäkään itselle (no vessakäynnit). Jos joskus kuopus suostuu päiväunet nukkumaan niin esikoinen vaatii silloinkin itselleen hoitajaa.

Päiväunien aikaan en voisi muutenkaan nukkua - se kun ei todellakaan tapahdu sormia napsauttaen syvään uneen pääseminen, herätessä olisi pöhnä ja migreeni. Iltaisinkin aikaisin nukkumaan mennessä pyörin helposti sen 2-3tuntia ennen unen saamista.

missä vaiheessa ihmiset jotka nukkuu kun lapsetkin käyttäytyvät kuin vaimo ja mies, ei isi ja äiti - sitä kun aina painotetaan että mies haluaa muutakin kuin sen äidin... ...missä välissä katsotte elokuvia tai sarjoja jotka ei lapsille sovi? Missä vaiheessa teette omia hommia joihin ei lasta voi ottaa mukaan (esim. ompelu 1vuotiaan kanssa on vaikeaa kun poljinta yritetään painaa ja sormia työntää neulan alle).
Lähinnä silloin kun lapsi on hoidossa. Aikuisten elokuvia ja sarjoja olen nähnyt hyvin vähän sen jälkeen kun lopetin iltaimetyksen lapsen ollessa 1v, ja nukkumaanmenoaika siirtyi 19:sta 21-22:teen. Iltaisin ei mulla yleensä ole ollut "omaa aikaa" nyt puoleentoista vuoteen, paitsi joskus satunnaisesti kun sinnittelen hereillä, tai nousen sit puolenyönaikaan ylös ensimmäisen satsin nukuttuani.
Mä en tosin nuku silloin kun lapsi nukkuu päikkäreitä, vaan käytän sen ajan muuten hyväkseni. Ja nyt tuo on jo hoidossakin, että työaika päivisin lasketaan "omaksi".
Mutta joidenkin meistä on ehkä vaan hyväksyttävä se, että sitä omaa aikaa ei muutamaan vuoteen tässä ole, niin kauan kunnes lapset ovat sen ikäisiä, että ne voi valvomatta jättää siksi aikaa kun itse aamulla nukkuu pidempään...
 
rietas
Vastaavassa tilanteessa kävisin nukkumaan lapsen kanssa samaan aikaan ja jos siinä ei ole tarpeeksi unta, nukkuisin myös päiväunet lapsen kanssa. Kotityöt ja kaiken voi todellakin tehdä lapsen ollessa hereillä. Omaa aikaahan siinä ei juuri jää, mutta sen aika on sitten myöhemmin, kun lapsi kasvaa. Ja ne kasvaa niin äkkiä.
 
Sama homma vaivaa muakin. Itse olen todella iltavirkku. Vaikka mua päivisin kuinka väsyttäis, siinä n. klo 20 alan piristyä ja harvoin ennen puoltayötä alkaa väsyttämään. Ja mä nautin siitä omasta ajasta illalla, vaikka sitten olenkin väsynyt. Onhan tämä tällasta totuttelua, kun en koskaan aamuihminen ole ollut. Poika on reilun 1v ja herää 5-7.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26161166]Mun on pakko sanoa tähän, että luonnostaan aamuvirkkua lasta ei millään iltaulkoilulla nukkumaan pidempään. Kuten täällä jo jotkut fiksut valistivat, että lapsi, joka herää klo 5-6, kannattaa laittaa nukkumaan jo hieman ennen klo 19. Koska vaikka kuinka laittaisi myöhemmin nukkumaan, se aamuvirkku lapsi nyt vain herää aina silloin klo 5-6. Iltaulkoilu vain väsyttää lapsen, myöhästyttää nukkumaanmenoa, niin että yöllä nukuttu kokonaistuntimäärä vain vähenee ja silloin lapselle tulee univajetta.

Ei tähän ole muuta poppakonstia, kuin että lapsi ajoissa nukkumaan, että tulee 11-12 h yöunet ja äiti nukkumaan myös klo 21 aikaan.[/QUOTE]

Kenellä toimii kenellä ei. Meidän lapsen jos saa nukkumaan aiemmin, sitten herääkin vastaavasti saman verran aikaisemmin. Meillä lapsi sietää aika hyvin unirytmin muutostakin, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta unimäärään. Saman tuntimäärän nukkuu, meni nukkumaan aikaisemmin tai myöhemmin.
 
Meidän 7vee oli/on aamuvirkku. Meillä joka aamu herättiin viimeistään 5.00 ja illan unille menoajalla ei ollut mitään merkitystä. Vasta, kun ikää tuli lisää ja jäi jokapäiväiset päikkärit pois, alkoi nukkua 6-7 asti.
Nyt ekaluokkalaisena suurin osa kouluaamuista hän herää edelleen ekana, kuuden aikaan. Viikonloppuisin sama aikataulu.
Nyt onneksi leikkii tai katselee lastenohjelmia niin saan itse viikonloppuisin nukkua hiukan pidempään.

Mä nukuin tuolloin kotona ollessa ekat päikkärit pojan kanssa 7 maissa... Se oli pelastus niihin päiviin.

Jaksamista!!
 

Yhteistyössä