apua kaivataan ruoka-allergia asiassa

Meillä reilu 5 kuukauden ikäinen vauva. Suolioireinen maitoallergia todettu 1 kk ikäisenä. Maitona meillä neocate, Almiron sopi aluksi noin kuukauden, sitten oireet palasivat ja siirryttiin neocateen.
Kiinteitä ollaan aloiteltu noin kuukauden verran, huonolla menestyksellä. Hedelmäsoseista kokeiltu päärynää ja persikkaa, joiden jälkeen lapsi pulautellut mielestäni illalla normaalia enemmän. Parsakaalista tuli mahakipua+vihreä limakakka, maissista ilmavaivoja ja peruna on kysymysmerkillä, kun molemmilla kerroilla kun perunaa annoin niin lapselle tuli flunssa. Muksun riisipuurosta (annettu 2x4pvän jaksoa) lapsella meni kakka ensin vihreäksi limakakaksi, ja sitten jo vesiripuliksi. Bataattia ollaan annettu kuukauden verran, ja tämän kuukauden ajan, mielestäni yölevottomuudet on jatkuneet. Kokeilimme neljä päivää antaa vain neocatea, jolloin lapsi nukkui yön tosi hyvin. Heräsi syömään kerran, ja ehkä kerran annoin tutia. Nyt annettu taas pari päivää bataattia, ja yöheräilyt taas alkaneet. 1-2 syöttöä+2-3 kertaa tutia. Kakka mielestäni normaalia, mutta seasta löytyy sulamatonta bataattia.
Mitkä on allergiaoireita? Käykö bataattikaan lapselle, vai onko heräilyt sopeutumista kiinteään ruokaan? Miten ruokakokeilua kannattaa jatkaa? Onko riisi sopimaton vai löytyykö muksun puurosta jäänteitä muista viljoista?
Kiitos sinulle tuhannesti jos vastaat, ja mukavaa Joulun aikaa!!
 
Meillä on nyt vuoden ikäiset kaksoset, joilla on ollut vaikka jos mitä allergioita. Ihan virallisestihan ne tietysti luokitellaan yliherkkyysreaktioiksi. Maito ei sopinut myöskään meille, kokeiltiin soijaa, jolle (tietysti!) allergisoituivat kahden kuukauden kuluttua. Meille sopi Tutteli Omneo, joka "sulaa" paremmin, eikä aiheuta niin paljon vatsaväänteitä.
Koliikkia meillä siis oli noin 5kk..
Vyöhyketerapia auttoi meillä. Pienenä "ensiapuna" voisitte kokeilla "sivellä" vauvan selkää ylhäältä alas ristiselkään saakka (rentouttaa kivusta /oireista kärsivää), jonka jälkeen voi hieroa Erittäin kevyesti Ensin oikeaa jalkapohjaa pyörittäen peukalolla ympyrää myötäpäivään (kellon suuntaisesti), hitaasti. Tämän jälkeen sama vasemmalle jalkapohjalle, mutta siinä kantapään kohdalla ympyrä ns. "avautuu" ja sively jatkuu kantapään sivuun, vas. puolelle..
Toivottavasti osasin selittää.. Tuo oli meillä ihan Pelastus tuo vauvahieronta, sillä se rentoutti krampeista kärsivää vatsaa ja auttoi sitä toimimaan luonnollisesti. Apuna meillä oli Rela-tipat ja Probiootti Plus!! Päivittäin kun niitä antoi, niin vatsa oli huomattavasti parempi. Varovaisesti kannattaa aloittaa, ihan pienellä annoksella aamuun ja päivään jaettuna.
Niin, niistä ruuista.. Hyvä alkuun on myös banaani. Meillä oli samanlaisia oireita juuri noista ruuista. Ei kannata väkisin. Meillä oli sääntö ettei kuukauteen, jos pahoja oireita. Kauraan ja vehnään tuli heti puolen vuoden paussi.
En tiedä, mikä niissä Muksun puuroissa on, meillä oli samoja oireita. Me kokeilimme Sinlac -puuroa (e. Prismasta), joka on sopinut parhaiten ja on vitaminoitu. Siinä on johanneksenleipäpuujauhetta, joka kuulostaa oudolta mutta nähtävästi sopii hyvin suomalaiseen vatsaan. Myös se Muksun (?) "Riisipuuro" on ollut hyvä.
Meille suositeltiin alkuun perunaa (kokeile oikean perunan sijaan purkistakin antaa, ovat "miedompia" sulatella..), banaania, riisiä 5kk lähtien. Parsakaalit, maissi yms. vasta myöhemmin. Porkkana sopi meille.
Hyvää joulua teillekin ja laita yv:tä, jos haluat asiasta enemmän keskustella =)
 
Aurinko08: Täällä kirjoittelee hieman yli puolitoista vuotiaan allergikon äiti :wave: Kovin raskas teillä on ollut kiinteiden aloitus. Onneksi on se Neocate, jolla pikkuisenne voi hyvin. Neocatella moni laajasti allerginen vauva on myös kasvanut hyvin.

Mulle tuli mieleen, että kuinka nopeasti lapsi reagoi kokeiltuihin kiinteisiin ja millaisiin määriin? Esim. onko bataattia voitu antaa muutama päivä oireetta ja millaisilla määrillä? Oikein herkkisallergikoille saattaa sopia perinteistä "kokeiltavaa annetaan peräkkäisinä päivinä usean päivän ajan" sijasta rotaatiomalli. Rotaatiossa kokeiltavaa annetaan esim. yhtenä päivänä viikossa. Malleja on erilaisia. Määriä voi myös tarkkailla sillä silmällä sopisiko kiinteä aluksi pieninä määrinä ja hivuttaa sitten määrää ylöspäin vähitellen sietokyvyn kehittymisen myötä. Mun mielestä jos kiinteä selvästi lisää yöhulinointia, niin se on jonkunlainen merkki epäsopivuudesta mutta kirvestä ei vielä kannata heittää kaivoon kokonaan. Jos yöhulinointi on enemmän lisääntynyttä heräilyä mutta lapsi rauhoittuu nopeasti kuin selvää huutoa/itkua kivusta, voi esim. rotaatiolla tai pienemmillä määrillä päästä vaiheen yli.

Riisistä löytyy Dr Kousan RisDiet, joka on puhdas muista viljoista. Joillekin käy Muksun riisijauhe, mutta joillekin ei vaikka sitten tuo Kousan riisi on käynyt.
 
Muistathan riittävän pitkän välin noiden kokeilujen välillä?
Neocate on sellaista avaruusruokaa että vaikka vauva olisi parikin viikkoa pelkällä erikoiskorvikkeella, se ei aiheuta mitään puutostiloja. Tai vaikka olisi pelkällä korvikkeella vuoden, kokemuksesta...

Itselläni on reilu 3v poika jolle ei vieläkään käy kuin neljä ruoka-ainetta. Allergioiden kanssa ei kannata kiirehtiä, kropalle kannattaa antaa riittävästi aikaa toipua epäonnistuneista kokeiluista ja sitten taas toisaalta jatkaa kokeiltavan ruoka-aineen altistusta riittävän kauan. Maitohappobakteereita suositellaan käytettäväksi, nekin siis kannataa ihan kunnolla altistaa.

Ja ehdottomasti kannatan hyvää hoitosuhdetta lasten allergologiin joka osaa neuvoja kinkkisissä tilanteissa ja ottaa teidät todesta kaikkine oireineen.
 
Hei!

Ensinnäkin heti silmääni pisti tuo teidän nopea eteneminen kiinteissä. Vauvahan on vasta vajaa puoli vuotias. Yleensäkin ottaen, jos on todettu maitoallergia ja on allerginen lapsi kyseessä kannattaa olla todella maltillinen kokeilujen suhteen. Itselläni on kolme hyvin hyvin allergista lasta ja voin rehellisesti sanoa, että uusien ruokien kokeileminen on todella hidasta (ja välillä hermojakin raastavaa) toimintaa. Meillä on kaksi jälkimmäistä viiveellä reagoivia suolioireilijoita, joilla allergiset reaktiot ovat alkaneet näkymään vasta kolmannen (tai jopa viidennen) päivän tienoilla.

Yleisperiaate miellä on ollut, että yhtä ruokaa kokeillaan ensin viikko (todella maltillisesti aloitetaan yhdestä teelusikasta). Ja jos viikon jälkeen on olo ns. epävarma eli en vielä tiedä onko nämä allergiaoireita, niin kokeilen vielä varmuudella toisen viikon. Vasta sen jälkeen voin sanoa, käykö ruoka-aine vai ei. Kun oireet tulevat heti näkyviin ensimmäisellä viikolla, laitan pelin heti poikki ja meillä oireiden häviäminen on kestänyt peräti kaksi viikkoa. Eli jos ruoka ei ole käynytkään, on pitänyt odotella kaksi viikkoa, ennen seuraavaa kokeilua.

Pikkukakkosella löytyi ensimmäinen kiinteä vasta yksivuotispäivänä :'( , mutta nyt puolitoistavuotiaana niitä on JO kymmenkunta. Nyt kolmonen on maitoallergian takia siirtynyt korvikkeelle (3kk) ja en todellakaan aio pitää mitään kiirettä kiinteiden suhteen. Aloitan sitten kun hyvältä tuntuu ja on todellakin oireeton kausi.

Yleensä flunssat, hampaat ym. kaudet sekoittaa vaan turhaa pakkaa ja silloin kokeilutkin kannattaa olla nollissa. Mutta edelleenkin korostan, että kokeilut allergisella on todella pitkäjänteistä työtä ja vaatii monesti enempi hermoa äidiltä kuin vauvalta :)
 
Kiitos vastauksista kaikille.
Kiinteiden aloituksen yritimme aloittaa "rytinällä" niinkuin meidän allergialääkärimme käski, kun lapsi oli 4 kuukauden ikäinen. Lapsella myös refluksitauti, johon lääkkeenä Zantac, josta pitäisi lmeisesti päästä eroon mahd. nopeasti.
Ilmeisesti bataatti ei meille sovi, yölevottomuudet loppuivat kun lopetin bataatin antamisen. Mietin vaan Zantacin sopivuutta, kun annan sitä lapselle niin ilmavaivat haisevat pahalle. Meillä myös käytössä relatipat ja jekovit, eilen huomasin että lapsi pulautti kirkasta nestettä melkein heti sen jälkeen kun olin antanut noita tippoja. Tai sitten pulauttelut johtuvat epäonnistuneesta ruokakokeilusta..
Mitähän minun kannattaisi sitten seuraavaksi kokeilla? Ajattelin kaurapuuroa, se on joillekkin sopinut, vaikka laajasti allergioita.
kannattaisiko Zantac, relat ja jokovit jättää tauolle?
Minusta vaan tuntuu että selittelen kaikille tutuille että miksi joku ruoka ei käy, ja oiíreet on pulauttelu, mahakipu, ilmavaivat ja meillä näköjään nuo yölevottomuudet kertoo aika paljon(yleensä herää noin 2-3 kertaa, mutta jos jokin möyrii mahassa niin tunnin välein).
 
Heips! Itse jättäisin kaiken epäilyttävän pariksi viikkoa tauolle. Meillä esimerkiksi mennään nyt pelkällä NC:llä ja Losecilla niin kauan kuin tilanne sen vaatii eli oireet saadaan hallintaan. Refluksi siis meillä myös. Myöskään meillä ei ole d-vitamiinia eikä relatippoja (niistä ei ollut apua). Sen sijaan sain symbioflorin sopimaan jossain välissä. Onko teillä yhtään varmasti sopivaa kiinteää ruokavaliossa? Jos on, niin jatkaisin niillä, mutta kaikki epäsopivat siis tauolle. Jekovit on myös monesti ollut epäsopiva allergiselle lapselle. Relatipat ovat jollekin aiheuttaneet peräti ummetusta...hmmm...

Itse jos olisin tuossa tilanteessa, niin menisin pari viikkoa pelkällä NC:llä ja Zantacilla. Jos siinä ajassa ei tilanne tasotu, niin hoitaisin refluksin kuntoon ensin. Eli jos Zantac ei myöskään käy, niin Losec tilalle. jos refluksi vaivaa, niin kovin paha on löytää sopivia kiinteitä, kun ei sitten tiedä mikä aiheutuu mistäkin. Soppa on sitten melkoinen.

Meillä NC itsessään aiheuttaa mustaa pahanhajuista kakkaa (kuuluu asiaan) ja myöskin ilmavaivoja. Kaikkein pahinta noissa allergioissa on juuri ulkopuolisten arvostelu. Ne pitää vaan jättää oman onnensa nojaan, jos heillä ei omakohtaista kokemusta. Parasta on kuitenkin löytää riittävän pätevä lasten allergologi tai lastenlääkäri, joka perehtynyt allergioihin. Jos kemiat ei kohtaa, niin kannattaa harkita lääkärin vaihtoa toiseen. Se on kuitenkin kaiken aa ja oo. Voimia jaksamiseen!
 
Kiitos vastauksesta!
Eli meillä se tilanne nyt etten ole löytänyt yhtaan kiinteää joka kävisi. Siksi mietin tuota Zantacia, kun se aiheuttaa pahanhajuiset ilmavaivat. Mistä tuota symbiofloria voi ostaa?
Okka,tipunen, ahmutar ja äityix: miten teidän lapsenne reagoi epäsopivaan ruokaan? Mitkä on teidän mielestänne allergiaoireita?
 
Heips! Tuosta Symbioflorista, että sitä voit tiedustella suoraan jostain luontaistuotekaupasta, jos voisivat tilata. Myös jotkut nettifirmat myyvät sitä suoraan kotiin.

Hyvin allergisilla lapsilla on syytä muistaa myös, että kaikki maitohapot ja deetipat pitää myös testata. Eli niitä ei vaan voi ottaa käyttöön ilman testausta. Pitää toimia niinkuin ruokienkin kanssa.

Meidän pikkukakkosella, joka siis viiveinen suolioireinen oireili seuraavanlaisesti: ensiksi lehahti posket (merkki siitä, että seuraa vakavempaa), sitten alkoi yöhulinointi eli heräiltiin tunnin välein huutamaan mahakipua. Lisäksi kuvioon tuli mukaan oksentelu, alapään punoitus, ilmavaivat ja viimeisenä, jos kokeilu jatkui pidempään, niin ripuli. Tämä oli marssijärjestys meillä. Yleensä lopetin kokeilut tuohon hulinointiin...mutta kuten sanottu, eri lapset oireilee eri tavalla. Ja pitää muistaa myös se, että vaikka olisi suolioireinen, niin jokin ruoka-aine voi aiheuttaa myös oireita iholla. Oireet voivat siis myös vaihdella yhdellä lapsella. Kaikkein vaativintahan on juuri oppia tulkitsemaan omaa lasta, mikä on oiretta ja mikä ei. Nyt meidän pikkukakkosella saattaa jokin ruoka aiheuttaa myös poskien lehahtelua, mutta kokeilun jatkuessa se meneekin ohi ja muuta ei tulekaan. Eli ei kannata lopettaa kokeilua heti alkuunsa, vaan varmistaa kokeilu ns. loppuun asti kunnes ei oireile. Pieniä oireitahan voidaan siedättää.

Toivottavasti tästä oli edes yhtään apua. Allergiasuo on aika syvältä :(
 
Aurinko-08: Oletkin jo saanut kovasti kommentteja joihin yhdyn...
Meidän neiti täyttää pian 1v3kk ja Neocatella ja alle kymmenellä ruoka-aineella edetään.
Alusta alkaen refluksi, kovat vatsavaivat, ilmavaivat ja ripuli olivat meidän pääasiallisia oireita. 6kk iän jälkeen tuli myös pyllyn palaminen ja vielä hieman myöhemmin siitä poskien näppylät/lehahtelu. Ja yö/päiväunien risaisuus ja itkuisuus 24/7 ovat olleet oirelistalla myös.

Ei tosiaan kannata hätäillä noiden kiinteiden kanssa, ei mekään taidettu löytää ensimmäinen sopiva kun 9kk iässä (jos en ihan väärin muista) . Sekin oli Muksun kukkakaalisose joka sittemmin lopetettiin ja JOKA MUUTEN TULEE KEVÄÄLLÄ TAKAISIN MYYNTIIN! (Välikommenttina muille santsaajille) =)
Bataatti ei meilläkään alussa sopinut (sillä aloitettiin) mutta nyt menee pari kertaa viikossa.
Testaa ihmeessä maitohappobakteeri. Mua harmitta kun meillä ei vieläkään ole sitä ja seuraavaksi kun sairaudet taas helpottaa, niin kokeillaan Symbiofloria (jos vaan kanssa jostain saan sitä) .

 
Aurinko-08: Meillä pojalla ruoka-allergiaoireina on ollut silent-refluksi. Hänellä silloin vatsahapot seilaavat edestakaisin ruokatorvessa, nielussa yms. aiheuttaen kipuja.

Mulle tuli vielä mieleen että onko teillä ollut missään vaiheessa ns. oireetonta vaihetta? Vai onko jotain oiretta ollut aina? Meillä on lasten allergologilta ohjeena kokeilla kiinteitä oireettomalle lapselle. Vauva selviää todella hyvin vielä pitkään ravitsemuksen puolesta sillä Neocatella ainakin 1 ikävuoteen asti.

Hyviä ohjeita muut ovatkin jo kirjoittaneet tilanteen rauhoittamisesta ennen kiinteiden kokeiluja. Kannattaa tosiaankin olla varuillaan myös kaikkien tippojen, lääkkeiden yms. kanssa. Ei ole itsestäänselvyys, että allergikolle kaikki sopivat. Esim. Relatipat sisältävät jotain öljyjä, jotka on monille allergikoille kompastuskivi. Jos itse tauottaisin jotain, niin aloittaisin niistä Relatipoista ja jatkaisin muiden antamista ja seuraisin onko muutoksella vaikutusta. Myös ilman d-vitamiineja voi olla jonkun aikaa. Jos oma vaistosi sanoo, että Zantacin myötä on tullut negatiivisia vaikutuksia, kannattaa keskustella lääkärin kanssa asiasta (lääkkeen vaihto tms.).
 
Ahmutar:Meillä oli mielestäni hyvä tilanne, ennenkuin menimme lasten allergialääkärille, noin 1,5 kk sitten. Lapsi heräsi kerran yössä syömään. Silloin meillä käytössä jekovit, nc ja zantac. Yritetään taas rauhoittaa tilanne, kun ollaan koko porukka oltu kipeinä joten yöheräilyt ei kerro nyt totuutta. Tällä hetkellä menee nc ja zantac, katsotaan millainen yö on taas tulossa. Olin kaksi päivää antamatta zantacia ja yöt oli aika hulinointia. :(
Piija:meidän kaupassa oli muksun kukkakaalisosetta, taidan siis ostaasitä sieltä. Ja kiitos vinkeistä..
Jatkan myöhemmin, nyt pitää mennä..
 
Kirjoittamasi perusteella vaikuttaa, että NC, Zantac ja Jekovit -yhdistelmä on todennäköisesti toimiva. Ihan hyvä mennä NC + Zantac -setillä - kuten nyt teettekin - kunnes olette tervehtyneet koko porukka ja jatkaa kokeiluja terveenä. Varsinkin suolisto-oireiijat saattavat tarvita jopa muutaman viikon aikaa toipuakseen epäonnisista kokeiluista. Rikkinäiseen suolistoon ei kannata kokeilla mitään uutta, koska silloin voi olla, että elimistö ei ota mitään uutta vastaan.

Meillä ei 5 kk iässä ollut pojalla kuin kuin korvike ja Losec Mups. Sitten vähitellen tuli mukaan yksi hedelmä ja yksi kasvis. Sitten tehtiin valvottuja altistuksia Kelaa varten, jolloin kiinteiden kokeiluja ei voinut tehdä. Altistusten jälkeenkin allergologi kehoitti rauhassa odottamaan oireettomuutta. (Meillä pojalle tuli paha pitkittynyt pepun punoitus ripulista, jonka aiheutti korvatulehdukseen tarvitut antibiootit ja valvotut altistukset.) Ensimmäinen liha tuli ruokavalioon 7,5 kk iässä ja ensimmäinen vilja noin viikko jälkeen lihan eikä meilllä allergologi ollut yhtään huolissaan tilanteesta.
 
Meillä oireina on ollut refluksia ja ripulia, jotka ovat sitten ilmenneet yöheräilyinä, itkuina, yleisenä tyytymättömyytenä jne. Nyt 2,5 vuoden allergiakokemuksella voisin sanoa, että ei paniikkia niiden kiinteiden kanssa =) Aikaa testata kyllä on!

Lääkärinne on varmasti kiirehtinyt tuota kiinteiden aloitusta tuon refluksin vuoksi. Jos on rakenteellista löysyyttä, kiinteät voivat helpottaa refluksioireilua. Jos taas refluksi on allergista alkuperää, niinkuin teillä varmaan on, ei niillä kiinteillä ole niin merkitystä. Huonoimmassa tapauksessa epäsopivat kiinteät vain lisäävät refluksioireilua, niinkuin teidän tapauksessa on käynyt. Jäitä hattuun siis ja lapsi ensin oireettomaksi ja sitten rauhallisessa tahdissa kokeilemaan yksitellen.

Koska teillä on määrätty lääkitystä refluksiin ja jos siitä ei mitään haittaakaan ole, niin itse kyllä sitä antaisin. Eritoten jos sen avulla saa paremmat yöunet ja siitä on selkeää hyötyä. Meillä meni myös tosi kauan (yli 1,5 vuotta) refluksiin myös lääkitys, vaikka tärkein "hoitomuoto" oli se sopiva ruokavalio. Ihan kamalaa painetta ja paniikkia ei minusta kannata repiä tuosta Zantacista ja sen tauottamisesta, sillä teillä se on oikeasti ollut käytössä tosi lyhyen aikaa. Jos tuntuu, että Zantac ei ole sopiva lääke ja siitä tulee oiretta, kannattaa puhua lääkärille lääkkeen vaihdosta. Refluksiin on olemassa nykyisin muitakin lääkkeitä kuin Zantac, Prepulsid ja Gaviscon, joskaan kaikki lääkärit eivät edelleenkään ole asiasta tietoisia. Minä jättäisin myös hetkeksi mielummin tauolle nuo Relat ja ehkä sen D-vitamiinin. Meillä ei sopinut noista kumpikaan, joten asiaa kannattaa ainakin tarkkailla.

Kunhan teillä on selkeämpi tilanne, niin kannattaa sitten ottaa vasta noita kiinteitä kuvioihin ja aloittaa jollain kokonaan uudella. Jos tuntuu ettei perinteisellä menetelmällä kiinteitä löydy, voi kokeilla esim. rotaatiota. Joka tapauksessa kannattaa nyt ottaa rauhallisesti. Voi olla, että kunhan lapsen suolisto saa nyt kokeilujen jäljiltä hiuman toipua, voi alkaa kiinteitäkin löytyä paremmin.



 
Kiitos vielä kaikille vastauksista!!
Voi olla että olen liian nopealla tahdilla kokeillut kiinteitä. Pitää tosiaan pitää riittävä tauko kokeilujen välillä. Itse on vaan aika väsynyt näihin kokeiluihin, ja salapoliisintyöhön, varsinkin kun meillä on viimeiset 1,5 kk nukuttu aika huonosti. Viime yönä lapsi heräsi taas tunnin välein. |O
Mietin vielä sitä että kokeilenko seuraavaksi kauraa vai sitä muksun kukkakaalia? Muksun kukkakaalissa käytetty riisijauhoja, meille ei sopinut muksun riisipuuro joten voiko päätellä ettei riisi sovi ollenkaan? Ajattelin että jos saisi kauran sopimaan, niin saisi yöksi tuhdimpaa tavaraa kuin maito..
 
Kun riisipuuro ei sopinut ja muutenkin ilmeisesti aika herkkisallergikko on kyseessä, en ottaisi kokeiluun (tässä vaiheessa varsinkaan kun ensimmäisiä kiinteitä etsitään) mitään mikä sisältää riisijauhoja, riisitärkkelystä yms. Tsemmpiä kovasti! Eikä tosiaan kannata hätäillä niiden kiinteiden kanssa :hug:
 
Ei kannata tosissaan hätäillä noitten kiinteiden suhteen. Odottele mieluummin rauhassa muutama viikko NC:n ja Zantacin kanssa mitä tapahtuu. Meillä esimerkiksi löytyi vasta neljä vuotiaana esikoiselle oikea d-vitsku ja pikkukakkosellekin puolitoistavuotiaana. Ravitsemusterapeutti ei ollut yhtään huolissaan, kun vielä yksivuotiaanakaan ei ollut yhtään kiinteää löytynyt. Tuo NC on todella tuhtia ja ravinteikasta tavaraa.

Ja vielä noista kiinteistä. Kannattaa kokeilla vain ja ainoastaan yhtä ainetta kerrallaan. Ei valmiita soseita, joissa on useaa ainetta kerralla. Tee mieluummin puhtaasta aineesta itse sosetta kokeiltavaksi. Maltti on valttia!
 
Niin meilläkin oikeastiin alettiin kokeilemaan kiinteitä vasta lähemmäs 7 kk ikäiselle, ilman D-vitamiinia mentiin ekat 1,5 vuotta ja ei niitä kiinteitä niin kovin ekan vuoden aikana ollut kuvioissa. Neocatella pärjää yllättävän pitkälle. Laajasti allergisen lapsen ruokavaliota ei kannata edes yrittää verrata samanikäisen allergiattoman ruokalistaan. Varmimmin hyvät yöunet saat varmaan toistaiseksi pitämällä hieman taukoa noissa kiinteiden kokeiluissa.

Itse en kokeilisi nyt mitään riisiä sisältävää. Kunhan teillä on tilanne rauhoittunut ja lapsen elimistö saanut hieman huilata aloittaisin kokeilut mielummin vaikka hirssillä kuin kauralla.

Oletko muuten palauttanut jo Zantacin takaisin, haittaisiko lääkityksen lopetus myös unia?
 
NallePuh82 Meinasin jättää Zantacin tauolle mutta en jättänytkään, kun yöunet meni taas levottomiksi ja lapsen suun ympärille tuli punaisia näppyjä. Minä olen yhdistänyt nuo näpyt refluksiin, en tiedä miksi. On hyvä varmaan kokeilla ensin sitä hirssiä. Kannattaako sitä tilata netistä vai onko sama ostaa kaupasta hirssisuurimoita?
Jätin siis d-vitamiinin ja relatipat tauolle. Viime yö meni hyvin 1xsyönti ja kerran heräsi muuten! =) Itse vaan olen kipeä niin en nukkunut kovin hyvin.. :(
Jospa tämä tästä, kun lapsi kasvaa ja löytyy edes muutama kiinteä mitä voi syödä..
 
Aurinko-08: mukava kuulla että tilanne näyttää paremmalta. Lepäilkää rauhassa ja toipukaa kaikki hyvin. Sitten on hyvä jatkaa kiinteiden kokeilua "puhtaalta pöydältä". Kannattaa varmaan myös kokeilla jossain vaiheessa sitä Jekovitia uudelleen, paitsi jos olet jo varma että se ei sovi.
 
Meillä tulee joistain epäsopivista hiukan näppyjä suunympärille, muita iho-oireita ei juurikaan ikinä ole ollut. Teillä on onneksi vielä niin pieni lapsi, että pärjää hyvin ilman kiinteitä, joten ei siitä tule paniikkia. Itse olen käyttänyt lapselle Hollen hirssipuuroa, koska se on puhdasta muista viljoista eikä siis sisällä jäämiä esim. vehnästä. Sitä on saatavilla joissain suuremmissa marketeissa, luontaistuotekaupoissa jne. Itse tilaan Allermiinasta netin kautta.
 
Yöhulinoinnit jatkuvat. Lapsella on yskä, mutta taas heräillään tunnin välein. Lapsella paljon ilmavaivoja, aina kun juo Neocatea niin piereskelee, ja yölläkin kun heräilee tulee yleensä pieruja. Pyllyaukko on aina punainen, vaikka laittaisin mitä rasvaa tai talkkia.. Mietin vaan että johtuvatko nämä heräilyt ilmavaivoista, jotka tuleekin Neocatesta. Vajaa 1,5 kk sitten lapsi vielä nukkui hyvin.. :(
 
Meillä on kaikki kokeilutruuat tehty itse, jos ne ovat sopineet, sitten purkkiruokaa. Purkkiruuissa kun on öljyä, tärkkelyksiä, ruusunmarjapiltiin (bonan tai mikä onkaan) pääainesosa on omena.
Omatekoiset on myös puhtaampia toki
 

Yhteistyössä