Apua, pitääkö nyt lähteä päivystykseen?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
No mimmonen lapsen yleisvointi on? Ei sitä nyt heti tartte sinne päivystykseen rynnätä jos paska on valkosta ja kuumetta jos yleisvointi on kuitenkin ok. Eri asia jos lapsi on selkeesti kipeän oloinen siitä vatsasta eli vois vaikka umpparia epäillä.
 
"minttu"
Meilläkin oli muutaman päivän ripulin jälkeen ihan kermanväristä kakkaa. Ripuli ei ollut mitenkään paha ja oli jo siinä vaiheessa helpottamassa. Lapsi oli ihan virkeä, ehkä hieman nuutunut.
Terveysneuvontaan ja terveysasemalle soitin ja kummassakaan kukaan ei ollut kuullutkaan moisesta. Käskivät tulla, jos yleisvointi menee huonoksi. No, ei mennyt, eikä sitten koskaan käyty edes lääkärissä. Seuraavana päivänä se kakka alkoi vähitellen ruskehtamaan.

Netistä löysin monta aloitusta tästä samasta aiheesta. Kumma, ettei kukaan osaa sanoa mistä se johtuu.
 
Meillä alko eka oksentaminen ja sit ku se loppu nii alko löysä vaalea kakka. tota kaikkea kesti sen viikon ja vielä 6. päivänä oksensi kerran ja sit loppu. Alko kakkaki olemaan jo normaalin väristä.

Epäilisin noroa.
 
Ulosteen väri. Ulosteen ruskea väri johtuu sappinesteen sisältämän bilirubiinin hapettumisesta. WebMD:n mukaan ruoalla kestää noin kolme päivää kulkea matka suusta vessanpönttöön. Ulosteen väri kertoo paljon. Jos uloste kulkeutuu nopeasti elimistön läpi, voi se aiheuttaa kakalle vihreän värin. Musta uloste puolestaan voi olla merkkinä elimistön sisäisestä verenvuodosta tai joissain tapauksissa jopa syövästä (esimerkiksi mahasyövästä). Vaalea uloste taas voi kieliä maksasairaudesta.

Lähde: Etusivu - Terveysklinikat - Vatsa - Uutisia vatsasta - Tiedä tämä kakasta - Tohtori.fi

Kannattaa kuitenkin soittaa. :)
 

Yhteistyössä