tumpelo
Ostin kaupasta ruikulamallisen sisäfileen, porsasta. Ohjeessa lukee, että pitää kypsentää uunissa 175 asteessa n 2h kunnes sisälämpötila on n 85 astetta.
Laitoin tuohon astemäärään ja mittarin keskelle lihaa (fileepala on toodellakin sellainen ohut mutta pitkulainen) ja sisälämpötila oli jo 1/2h jälkeen 80 astetta! Paistanko silti sinnikkäästä 175 asteessa tuon 2h? Vai pienennänkö reilusti ja annan vielä kyspsentyä hitaasti? Vai otanko jo kohta poijjes uunista..?
Laitoin tuohon astemäärään ja mittarin keskelle lihaa (fileepala on toodellakin sellainen ohut mutta pitkulainen) ja sisälämpötila oli jo 1/2h jälkeen 80 astetta! Paistanko silti sinnikkäästä 175 asteessa tuon 2h? Vai pienennänkö reilusti ja annan vielä kyspsentyä hitaasti? Vai otanko jo kohta poijjes uunista..?