Apua tarvitaa!!!Kokemuksia peruna-allergiasta!!??

Rintamaidon kautta tunnin sisällä alkoi ripulimainen kakka, jota kesti pari päivää. Iho-oireita ei ollut.
4kk myöhemmin tehty prickit ja IgE eikä niiden perusteella lähiaikoina edes kokeilla perunaa yhtenä kiinteistä.
 
Pahoja iho-oireita ilm. jo rintamaidon kautta, tosin allergialista oli alkuun mittava. 4 kk iässä testatiin peruna-porkkana -velliä, jonka myös oksensi. Peruna-allergia näkyi myös testeissä. Lähes kaikki muut allergiat ovat nyt hävinneet (tyttö kohta 2v.), mutta peruna aiheuttaa sitkeästi vaan ihottumaa ja vie ihon rutikuivaksi.
 
Viisikuisena aloitin kiinteät omatekoisella peruna-bataattisoseella huonolla menestyksellä; toista viikkoa lapsi piereskeli, itki yöt (=heräili tunnin välein) ja peppu punoitti välillä pahastikin. Kolme kertaa testasin perunaa myöhemmin, myös pakastettuna, ja aina samoin tuloksin: yöitkeskelyä ja piereskelyä. Reilun vuoden ikäisenä lapsi alkoi sietää perunaa ruoassaan, tosin ei vielä parissa kuukaudessakaan ole oikein tottunut makuun.
 
Meillä peruna oli pahis n. 4 kk ikäisestä lähtien. Maha meni pienestä määrästä ihan kovaksi, mustaa kovaa kakkaa tuli. Lisäksi tuli suun ympärys punaiseksi melko pian syönnin jälkeen ja kuivaa ihottumaläiskää parin päivän viiveellä.
Vajaan vuoden ikäisenä peruna alko pikkuhiljaa menemään semperin maissiperunasoseessa, vasta n. 1,5 ikäisenä pysty esim. kiisselin suurustamaan perunajauholla. Nyt reilu 2 v ei syö edelleenkään perunaa vaikka näkyviä oireita ei tule, maha menee kyllä kovasksi jos syö enemmän. Vähän saa menemään esim. laatikoissa tai kasvispihveissä. Ranskalaisia saattaa vähän syödä.
 

Yhteistyössä