Aqua-rakkula kokemuksia

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Floora, 14.05.2007.

 1. Floora

  Floora Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen miettinyt kivunlievityksen yhtenä vaihtoehtona aqua-rakkuiloita. Olen kuitenkin saanut aika ristiriitaisia kokemuskuvauksia niistä. Jos olet ottanut aqua-rakkuiloita synnytyksissäsi niin kerrothan kokemuksesi.
   
  #1
 2. Foksi12

  Foksi12 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla supistukset tuntuu rajusti selässä ja toisessa synnytyksessä sain aluksi kipuihin aqua-rakkulat ja ne auttoivat n. tunniksi tosi hyvin. Selän kipu on rasittavaa kun se jatkuu pitkään siksi se tunti tuli hyväksi hengähdystauoksi. Rakkuloiden laitto sen sijaan oli kivuliasta kun supistuksia tuli välillä mutta auttoivat nopeasti.
  Rakkuloiden perään sain paraserkaali (tai joku sellainen) puudutuksen josta ei ollut mitään apua..ensi kerralla haluan kyllä epiduraalin.
   
  #2
 3. virpi82

  virpi82 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2004
  Viestejä:
  256
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain nuo rakkulat lievittämään kipuja mutta ei mitään vaikutusta ainankaa mulla
   
  #3
 4. ViuhVauh

  ViuhVauh Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2006
  Viestejä:
  5 675
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla auttoi esikoisesta kun oli selkä niin kipeä, mutta en tiedä kumpi sattui enemmän, ne supparit vai se rakkuloiden laitto :x :x :x
   
  #4
 5. moi

  moi Vieras

  Mulla esikoisesta laitettiin nuo aqua-rakkulat, ja se se vasta tekikin kipeää. En enää mistään hinnasta niitä ottaisi, niistä ei ollut mulle mitään apua, kipu vaan paheni.
   
  #5
 6. Jonnakar

  Jonnakar Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esikoisen vaikeassa synnytyksessä mulle laitettiin monia erilaisia kipulääkkeitä ja synnytys oli todella kipeä, vaikea ja pitkä.

  Yhtenä kamalimmista muistoista tuo rakkuloiden laitto, teki niiiiiiiiin kipeäää!!!!! En voi suositella kenellekkään. :ashamed:

  Tosin sekin joillekkin sopii ja joillekkin ei ja se ei selviä kuin kokeilemalla.. Tätini sanoi mulle jo ennen synnytykseen menoa, että älä vain anna niitä rakkuloita laittaa.. Mutta menivät pentele ne lyömään, ennen kuin ymmärsin mistä oli kyse.

  Hirveää ja hirveää..
   
  #6
 7. Viljonkka

  Viljonkka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä otin kans ne ku selässä supisteli voimakkaasti. Sattui kyllä aivan pirusti se laittaminen, mut ne auttoi täydellisesti pari tuntia. En kyllä pystynyt ottamaan niitä enää uudestaan. Nyt olen kyllä ajatellut et toisessa synnytyksessä aivan varmasti otan ne aluksi jos supparit on selässä. Siihenhän ne nimenomaan auttaa. Niin ja mun kaverikätilö sanoi et niiden laitto on jotenki muuttunu eikä satu niin paljon. En tiedä osaako sitten kaikki laittaa tällä uudemmalla menetelmällä. Mut mahtavaa oli vaikka pirun kivuliasta!
   
  #7
 8. paa

  paa Vieras

  Yhden supistuksen ajan auttoivat mulla, ei sen kauempaa...ja niiden laitto kyllä kirpasi...
   
  #8
 9. heluna

  heluna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ekassa synnytyksessä laitettiin ja laitto sattui muuten HIRVEESTI!!!! \|O
  Mutta auttoi kyllä minulla, koska kipu meni tosi pahoin selkään..
   
  #9
 10. Hömelö

  Hömelö Vieras

  Voisiko joku ystävällinen selventää tietämättömälle, mitä nämä Aqua-rakkulat tarkemmin ovat ja miten ne laitetaan jos se sattuu niin paljon? :eek:
   
  #10
 11. Elinaelli

  Elinaelli Vieras

  Netissä surffaillen:

  Aqua-rakkulat - ei lääkkeellinen kivunlievitys

  Vesirakkulat ovat helpoimmin toteutettavia kivunlievitysmenetelmiä. Ohuella injektioneulalla pistetään tislattua vettä ihon pinnan alle rakkulaksi. Veden lisänä käytetään puudutusainetta, jolloin pistoon liittyvää kipua voidaan huomattavasti vähentää. Synnyttäjää hoitava kätilö voi pistää vesirakkuloita kaikissa synnytyksen vaiheissa riippumatta jo annetuista kipulääkkeistä, kun kipu tuntuu esim. selässä, alavatsassa tai reisissä. Vesirakkulat eivät yleensä hidasta synnytyksen etenemistä tai heikennä supistuksia vaan vaikutus on päinvastainen. Kipu helpottuu ja synnyttäjä pystyy rentoutumaan paremmin, kohdunsuu avautuu nopeammin. Vesirakkulat eivät myöskään vaikuta sikiön vointiin heikentävästi. Synnyttäjän ei tarvitse pysytellä makuulla ja niitä voidaan käyttää myös muun kivunlievityksen ohella. Vesirakkuloiden heikkoutena on vaikutuksen lyhytaikaisuus ja se, että ne eivät aina auta etenkään vatsapuolella tuntuvaan kipuun.

   
  #11
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti