asperger lapsi

Moi

Meillä on kahdeksan vuotias poika kenellä muutamia viikkoja sitten diagnosoitu aspergerin syndrooma. Tilanne on tällä hetkellä muuttunut huomattavasti pahemmaksi ja haluaisin vähän neuvoja ja mielipiteitä.

Poika lopetti tuossa viime syksynä syömisen lähes kokonaan. Oli tosi vähän ruoka-aineita mitä sain hänet syömään. Painokin putosi muutaman kilon ja poika laihtu ihan silmissä. Hän ei syönyt aamupalaa, ei koulussa ja päivällistä hyvin niukkoja annoksia kotona. Ainut mitä söi oli iltapala. Tällöin vielä nukkui suhteellisen hyvin. Joulun tienoilla hän sitten alotti syömisen uudestaan, mutta nyt hän ei nuku kunnolla öisin. Saattaa pahimpina öinä herätä 5-6 kertaa ja jokaisella kerralla herättää minutkin. Meillä on 7kuukauden ikäinen vauva perheessä joka myös herättelee yöllä, mutta pojat eivät koskaan herää samaan aikaan. Alan olla itse aika loppu ja uskon että esikollani on rankkaa koulussa kun ei saa nukuttua. Yhtenäkin yönä pyöri ja kieri ties kuinka kauan aamuyöllä sängyssä eikä pystynyt nukahtamaan uudestaan. En edes muista yötä tämän vuoden puolella kun hän olisi nukkunut täydet yöunet heräämättä.

Onko kenelläkään antaa vinkkejä miten tälläisen asperger lapsen kanssa saisi yöunet sujumaan????????????

Tällä hetkellä koitimme psykiatrin kanssa mietoa rauhottavaa lääkettä, minkä kuulemma pitäisi auttaa noihin yöuniin, alotimme sen perjantaina ja mitään apua en ole vielä ainakaan siitä huomannut

Auttakaa jos jollain on tietoa.. aletaan oleen kaikki todella väsyneitä, kun ei saada nukkua..

 
melatoniini on käytössä meilläkin ja toimii hyvin =)
Poika kuuntelee iltaisin satukasetteja jotka rauhoittavat paikoilleen, ja usein nukahtaakin itksekseen.
magnesiumia voi koittaa myös melatoniinin rinnalla lihaksia rentouttamaan.
 
Meillä 6 ½ vuotias tyttö, jolla tutkimukset meneillään, aspergeria vahvasti epäillään.
Meillä Melatoniinia käytetty nyt n.1 ½kk. ekoina viikkoina autto, nyt ei mitään hyötyä. Nukkumaan käynti vaikeaa, heräilee öisin useasti ja siten meillä ei saa kukaan nukuttua.
Viimekin yönä mä sain nukuttua jopa 3 h :O.
Hermot tässä kohta menee...
 
voi että kuullostaapa rankalta meillä tuo nukahtaminen ottaa aika lailla aikaa mutta nukkuu kyllä sitten yön kokonaan harvoin herää ja poika on 6v. meillä on kyllä sellanen sekotus kun on myös semanttis-pragmaattinen dysfasia ja myös asperger. :whistle:
 

Yhteistyössä