astmako?

Elikkäs pojalla astma epäily ja lääkäri määräsi kokeeksi flixotidea 2 x päivässä 2 kuukauden ajan ja tarvittaessa ventoline, nyt ollu tämäm kuukauden ilman lääkettä(kuuluu kokeeseen)niin jatkuva yskä ja aivastelu, yskää enemmän illalla nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä mutta myös päivällä. Poika on reilu 3v. kysyn siis teiltä astma lasten äidit että viittaako astmaan? flixotiden aikana ei siis yskiny eikä aivastellu.
 
Olisin ollut kiinnostunut tietämään, että minkälaista yskää lapsellanne on ollut ennen astma-diagnoosia ? Onko lapsi yskinyt yöllä ja päivällä, onko yskä lisääntynyt rasituksessa jne. ? Meillä lapsi, 3 v., joka menossa piakkoin astma tutkimuksiin. On yskinyt useamman kuukauden enemmän tai vähemmän. En saa mielestäni yskän kulusta oikein minkäänlaista kokonaiskäsitystä (en tiedä pitäisikö saadakaan), enkä oikein osaa valmistella lääkärille menoakaan, koska en tiedä mitkä asiat ovat olennaisia. Nyt toivonkin teiltä apua :flower:
 
hei meillä molemmilla ollut aivan eri lähtökohdat esikoisella ei juuri ikinä yskää sairasteli paljon yhtäkkiä sai juostes astma kohtauksen kiireesti asiaa alettiin tutkimaan tehtiin oskillometria(rasituskoe) siitä selvisi että "ei saa henkeä" edes normaali olossa suoraan lääkkeet käyttöön ja veivuuta edelleen 3vanhana todettiin nyt 5v. Nuorempi poika yski pitkin päivää oli väsähtänyt ilm juuri tuollaista epämääräistä mitä teillä lääkkeillä kokeiltiin kuukausi (oli silloin 1v3kk) eron huomasi sitten jätettiin pois yskä palas.meillä kun ei verikokeissa näkynyt mitään paitsi nyt nuoremmalla kaikki arvot kohollaan ja sekaisin kun oireilut kesästä lähtien taas enemmän ja vähemmän ja ikää nyt 2v8kk.kumpikaan ei meillä ikinä ole vinkunut.toivottavasti oli jotain apua
 
meillä pojalla siis sellaista jota sanon tyhjänpäiväiväinen flunssa:) kun ei ole flunssa ollenkaan yskii ja aivastelee mutta ei sillais kun flunssassa( oliko sekavaa) illalla ja aamulla enemmän yskää sekä joskus myös päiväkodissa päikkäreille mennessä siis silloin kun rauhoittuu aloilleen,ja myös yskii jos juoksee paljon,meiltä lääkäri pyysi kirjaamaan kaikki yskät nuhat jne, ylös ja mahdollisest allergia lääkkeet, kesällä aloitin kirjaamisen ja pitkä oli lista lääkärille mennessä:) kyselevät aika tarkkaan kaikki joten kannattaa jo ennen sinne menoa muistella kaikki tai kirjata ylös vaikka:)
 
no niin lääkärillä käytiin ja astma diagnoosi tuli:( maaliskuussa uudestaan kontrolli nyt menee siis flixotidea 2x vrk meillä ei siis ole hengenahdistusta vaan enimmäkseen tuo jatkuva yskä ja nuha jonka takia tutkimuksiin poika joutu. ( vaihdoin nimimerkkiä olin ennen tuo mari-81 :) )
 

Yhteistyössä